מה יש בפנים: קרנצ'ים של תלמה - דגנים מלאים ללא תוספת סוכר
ממתיק מלאכותי סוכרלוז, חומר כימי שמונע מחמצן להיקשר למזון וגם איזומלט ומלטיטול - חומרים ממתיקים שעלולים לגרום לגזים ושלשולים
סוכרלוז
על קופסת הדגנים אמנם כתוב "ללא תוספת סוכר", ובכל זאת המוצר מתוק. הכיצד? כדי לפצח את התעלומה יש לקרוא את האותיות הקטנות. הדגנים מכילים סוכרלוז, ממתיק מלאכותי שמיוצר מסוכר רגיל שחלק מהמולקולה שלו הוחלף בגז כלור. הסוכרלוז מתוק כל כך שמי שיבלע כפית אחת שלו ירגיש כאילו בלע יותר מק"ג סוכר, ולכן מספיקה כמות זעירה ממנו כדי לתת לדגנים האלה את המתיקות הנדרשת, בלי להעלות את הערך הקלורי שלהם.
בוטיל הידרוקסי־טולואן
BHT הוא חומר כימי שמונע מחמצן להיקשר למזון ולגרום לו להשחיר, וכך מאריך את חיי המדף של המוצר. הוא מיוצר מאיזובוטילן, גז שהוא תוצר לוואי של תעשיית הנפט, ומ־P-קרסול, חומר ריחני שנמצא באופן טבעי בזיעה והוא שמושך את היתושות בלילות הקיץ. מאז שנות ה־70 חוקרים את BHT. כמה מחקרים טוענים שהוא מעלה את הסיכויים לסרטן ואחרים מראים שהוא מפחית אותם, ולכן יצרנים רבים החליפו אותו ב־BHA, חומר דומה, שיתרונו היחיד הוא שיודעים עליו אפילו פחות.
איזומלט ומלטיטול
החומרים האלה, שנקראים פוליאולים, מאפשרים ללכת עם ולהרגיש בלי. מייצרים אותם מסלק ומתירס, והם שייכים גם למשפחת הסוכרים וגם למשפחת האלכוהול, ולכן יש להם טעם של סוכר, אבל חלש יותר ועם מחצית מכמות הקלוריות. יתרונם על פני סוכר רגיל הוא שהם אינם מזינים את החיידקים שגורמים לעששת ואינם גורמים לעליית רמת הסוכר בדם. אך אליה וקוץ בה: מערכת העיכול שלנו אינה יודעת להתמודד איתם, ולכן הם עלולים לגרום לגזים ושלשולים. הפוליאולים מהווים כ־20% ממשקל הקרנצ'ים האלה.