בלעדי ל"כלכליסט" - משרד האוצר: מכרז תחנת הכוח באשלים לא יבוטל
משרד האוצר, ששקל לבטל את המכרז, חזר בו וערך סבב פגישות עם שתי המתמודדות שנותרו. באוצר שוקלים לדחות את המכרז ב־30 יום כדי לאפשר לחברות להתארגן מחדש
ועדת המכרזים במשרד האוצר ערכה ביום חמישי האחרון סבב שיחות בין החברות והקבוצות שמתמודדות על הקמת תחנת הכוח התרמו־סולארית באשלים, כך נודע ל"כלכליסט". סבב השיחות נועד להרגיע את המשתתפים מהפרסומים האחרונים בתקשורת שלפיהם יש כוונה לבטל את המכרז, מפני שנותרו רק שתי קבוצות
מבדיקת "כלכליסט" עולה שארבע חברות הגיעו לפגישה: שיכון ובינוי, סולאר מילניום, ברייטסורס וחברת אבנגואה הספרדית. יצוין שהאחרונה איבדה לאחרונה את שותפתה להתמודדות, כלל תעשיות מקבוצת אי.די.בי, על "על רקע סיכונים מסחריים ומצבי שוק ההון העולמיים", ואילו ברייטסורס עומדת ככל הנראה לפרק את השותפות עם ואוליה, שהתמודדה איתה באמצעות החברה־הבת דלקיה.
גורם בכיר שמקורב לנושא הסביר ל"כלכליסט" שעצם הגעתן של החברות לשיחות מעידה שהתעניינותן בנושא טרם פגה. כמו כן עלתה הצעה לדחות את הגשת ההצעות למכרז ב־30 יום כדי לאפשר לקבוצות שהתפרקו להתארגן מחדש לקראת ההתמודדות.
עם זאת, בכיר שמקורב לנושא מסביר שלא יהיה מנוס מלדחות את המכרז עד סוף השנה כיוון שהתארגנות מחודשת של הקבוצות שהתפרקו תימשך כמה שבועות, מה גם שמשרד האוצר לא מעוניין לצאת לאחד המכרזים הגדולים בעולם בתחום התרמו־סולארי כאשר שתי קבוצות מתמודדות.
בפברואר האחרון העניקה רשות החשמל את רישיון ההפעלה לתחנות הכוח התרמו־סולאריות באשלים. מדובר בפרויקט ייחודי שבו ינוצל חום השמש לייצור קיטור עבור הפעלת טורבינות כוח לייצור חשמל. המכרז להקמת שתי תחנות הכוח מנוהל בשיטת BOT (בנה, הפעל והעבר), שבמסגרתה יקים הזכיין שתי תחנות כוח בהספק מצרפי של כ־220 מגה־ואט, כ־2% מכושר הייצור האופטימלי הנוכחי של חברת החשמל, ולאחר הקמתן הוא יקבל רישיון לייצור ולמכירת חשמל ל־25 שנה.
עם תום התקופה יעביר הזכיין את המתקנים לרשות המדינה. המכרז מנוהל על ידי אגף החשב הכללי במשרד האוצר בהיקף כספי של בין 800 מיליון שקל למיליארד שקל.