$
שרון מועלם
צילום: תומס אולסון
ד"ר שרון מועלם מוסף עצמאות ד"ר מועלם הוא מומחה לביולוגיה אבולוציונית ומחבר רב-המכר "דווקא החלשים שורדים" לכל הטורים של ד"ר שרון מועלם מוסף עצמאות

איזה גודל הוא הקובע?

מה עיכב את המדע בחקר אורך הפין, ואיך זה נפתר

שרון מועלם 11:1322.04.10
כל כך הרבה דברים מגיעים במידות שונות. כפות רגליים, למשל, מגיעות בהרבה גדלים, ובכל מקום בעולם מודדים אותן לפי סולם אחר. מידה 7.5 במקסיקו היא 27.5 ביפן, שבארה"ב היא מידה 9 לגברים, שהיא 43 בישראל ו־257 בקוריאה. איכשהו נראה שהגלובליזציה דילגה על מידות נעליים.

 

גם איברי מין גבריים הם סוגיית מדידה שמושכת תשומת לב מאות ואף אלפי שנים. כמו בכפות רגליים, גם כאן המודדים לא הגיעו להסכמה על אופן דיווח המדידות, ואפילו לא על מה בדיוק צריך למדוד. או למה.

 

גודל הפין הגברי אינו רק מקור לגאווה אישית ולאומית, אלא גם קשור בבריאות. נחשפתי לכך לראשונה בסוף שנות התשעים בבנגקוק, תאילנד, כשעבדתי בעמותה תאילנדית שניסתה למנוע את התפשטות האיידס ברובע החלונות האדומים בעיר. חלק מהעבודה היתה חלוקת קונדומים חינם.

 

הרבה תיירים אירופים שמחו לנצל את השירות שלנו מדי ערב. ומדי סוף ערב הגיעו אלינו הרבה גברים אירופים לא מרוצים, שהתלוננו על כך שהקונדומים שחילקנו להם נקרעו ברגע הלא נכון. בהתחלה חשבנו שמדובר במשלוח פגום, החזרנו את כל האספקה וביקשנו חדשה, אבל דבר לא השתנה.

 

התברר שהקונדומים שחילקנו, שיוצרו בתאילנד, לא היו פגומים אלא נוצרו לשוק המקומי ולכן היו צמודים מדי לאירופים. גם קונדומים רחבים מדי הם בעייתיים. מחקר שנערך בהודו העלה שגברים הודים רבים קצרים בכ־2.5 ס"מ מהגודל ה"סטנדרטי" שמשמש את רוב יצרניות הקונדומים בעולם. כך שהתוצאה היא קונדום גדול ומציק, והודים רבים שמוותרים על השימוש בו. ואחת הסיבות לקושי של יצרניות קונדומים לזהות את המידות המקובלות בשווקים השונים היא חוסר הסטנדרטיזציה במדידות הפין בעולם.

 

גודל הפין הגברי אינו רק מקור לגאווה אישית ולאומית, אלא גם קשור בבריאות גודל הפין הגברי אינו רק מקור לגאווה אישית ולאומית, אלא גם קשור בבריאות צילום: עדי להט

 

האם באמת כל כך קשה למדוד איברי מין? כן, יותר מכל דבר אחר. אחת הבעיות היא שכאשר משאירים את הגבר עם הסרגל, המידה שמתקבלת ארוכה באופן מסתורי מזו שמתקבלת כשהמדידה נעשית במעבדה - וביצוע מדידה כזאת היא משימה בזכות עצמה.

 

המדענים מצאו פתרון לבעיה, והיא מתיחת פין רפוי ככל האפשר ומדידתו, ושימוש בשיטה הזאת כתקן במחקרים.

כששיטת המחקר הזו יושמה התגלו הבדלים גדולים במידות הפין בקרב קבוצות אתניות שונות בעולם, כשהממוצע עצמו נע בין 11 ס"מ ל־14 ס"מ. אך מה שהיה מוזר, ושיכול להרגיע הרבה גברים הטרוסקסואלים בעלי רגשי נחיתות, היה שהבדלי הגודל בין הקבוצות האתניות היו גדולים כשהפין נמדד רפוי ומתוח, וקטנים כשנמדדו פינים זקורים.

 

גברים הודים רפויים, למשל, נמצאים מאחורי האמריקאים, הישראלים והירדנים, אבל עדיין לפני קוריאנים. אך כשהזדמן לחוקרים להשוות איברים זקופים, הגברים ההודים הגיעו לממדי האמריקאים - ויחד עם האמריקאים נמצאו מעט מאחורי הישראלים. אכן.

 

וכשמחקרים ניסו לברר אם יש גודל פין המועדף על נשים הטרוסקסואליות, השונות היתה גדולה באותה המידה. מתברר שיש פין לכל העדפה, ולמרבה המזל, לרוב הגברים יש את קהלי המעריצות הרלבנטיים להם.

 

אבל כפי שמי שעוקבים בלהט אחרי התחום יודעים, לרוב הנשים לא האורך הוא שלוקח את הקופה אלא הרוחב. ואם עוצרים רגע לחשוב על האנטומיה הנשית זה לא ממש מפתיע, כי יש הרבה יותר עצבים בכניסה לנרתיק מאשר בעומקו.

 

וזה מה שמזכיר לנו שכמו בעולם שמחוץ למיטה, רושם ראשוני משפיע אבל השלטון האמיתי שייך למוכשרים. מה שכל אחד עושה עם מה שקיבל חשוב בהרבה מהמתנה עצמה. בעיקר אם יש לכם מזל ומצאתם קונדום בגודל המתאים.

 

הכותב הוא מומחה לביולוגיה אבולוציונית ומחבר רב המכר "דווקא החלשים שורדים"

שאלות לשרון מועלם: asksharon@calcalist.co.il

בטל שלח
    לכל התגובות
    x