מה יש בפנים: החלקה יפנית
תרכובת אמוניה וחומצה תיוגליקולית, חומר מסריח שמגרה את העור, חומר דילול רעיל שמשמש בתעשיית הפלסטיק ולקינוח - אלכוהול וגומי
(החלקת קרם כסף מתוצרת יוקו)
למוצר יש רישיון של משרד הבריאות מאז 2004
אנס השערות
אמוניום תיוגליקולאט
אם אשה היתה בוראת את העולם אפשר היה להחליק ולתלתל את השיער בכוח הרצון בלבד. הדבר לא הסתייע, ולכן המציאו את האמוניום תיוגליקולאט, תרכובת נבזית של אמוניה וחומצה תיוגליקולית. החומר חודר לשערה, מרכך את הקשרים הכימיים שאחראים למבנה שלה, והופך את המבנה שלה לקפיץ גמיש שניתן לעיצוב. לאחר שמחליקים את השיער במסרק או מעגלים אותו ברולים, אפשר לחשוף אותו למי חמצן שמחזירים אותו למבנהו הכימי המקורי, ומקבעים את צורתו החדשה.
החלקה יפנית צילום: shutterstock
בהנטרימוניום כלוריד
חומר מסריח שמגרה את העור, ומוכיח שבשביל היופי עושים הכל. מבנה מולקולות הבהנטרימוניום גורם להן לצפות את השערה ולהפכה לגמישה. הכלוריד מונע היווצרות חשמל סטטי, אויבו המושבע של כל ספר, וגם קוטל חיידקים ומאריך את חיי המדף של התכשיר.
בוטילן גליקול
חומר דילול רעיל שמשמש בתעשיית הפלסטיק. על השיער הוא לא מזיק, אך כשהוא חודר לגוף הופך אותו הכבד, מפעל פירוק הרעלים הפרטי שלנו, ל־GHB, סם מסיבות ידוע שהחוק מתייחס אליו בחומרה בשל הקלות המפליגה שבה אפשר להוסיפו למשקאות של אחרים, להפוך אותם לשפחות מין ואז להכחיש כל קשר. התכונה הזו זיכתה את ה־GHB בכינוי "סם האונס". בוטילן גליקול תעשייתי לא ישמח אפילו אנסים. מי שילגום ממנו בעיקר ימצא עצמו ברשימת ההמתנה להשתלת כבד.
אלכוהול וגומי
יתר רכיבי ההחלקה היפנית מרנינים בשמותיהם ובפעולתם: המדלל התעשייתי איזופרופיל אלכוהול; הגומי פולי־איזובוטן, שמשמש להכנת כדורי משחק; אלכוהול שמנוני בעל תכונות סבוניות בשם צטיל אלכוהול; והגומי דימתיקון, שמצפה את השערה בשכבה חלקה.