עופר עיני: "שר האוצר צריך להתחיל מו"מ עם ההסתדרות. הוא יכול לסמס לי"
יו"ר ההסתדרות: "ב-2008 נקבע מפורשות שהשקט התעשייתי נגמר בסוף 2009, ושר האוצר צריך להיכנס למו"מ עם ההסתדרות כדי למנוע שביתות". עוד אמר עיני: "לא משנה איזו ועדה תקימו, חודק שמודק, בלי שיתוף פעולה של ההסתדרות מסקנותיה לא יעברו"
"לטעמי המצב הכלכלי היום גרוע וחייב שיפור", אמר עופר עיני, יו"ר ההסתדרות, בוועידת ישראל לעסקים. "בשבועות האחרונים השתתפתי בכמה כנסים עם שר האוצר יובל שטייניץ ואמרתי שהוא שר האוצר הכי אופטימי שהיה, כי הוא כל הזמן אומר שהמצב השתפר והוא צופה צמיחה. בוועידת 'כלכליסט" אמרתי
עיני הוסיף: "אם שר האוצר משדר שכל כך טוב, בטח לא מצפים שיו"ר ההסתדרות יגיד לעובדים כמה רע. בהסכם הקיבוצי שנחתם ב-2008 נקבע מפורשות שהשקט התעשייתי נגמר בסוף 2009 ושר האוצר צריך להיכנס למו"מ עם ההסתדרות כדי למנוע שביתות. אם יושיט יד, אהלן וסהלן. שר האוצר יכול גם לסמס לי אם הוא רוצה. חובתי לשמור על ציבור העובדים שאני מייצג, ואם נעשה את זה באחריות ובשיקול דעת אין לי ספק שנגיע להבנות ולהסכמות."
עיני ממשיך "ב-2005 היתה ועדת בכר, כולם פרגנו אז לוועדה ולמסקנותיה. עכשיו עברו כמה שנים ורוב המפרגנים עומד ותוקף. אז ב-2009 הקימו ועדה חדשה. משהו חודק, שמודק. כולם יפרגנו עכשיו לחודק וב-2013 יתקפו את מסקנותיה, ובינתים כל ועדה כזו מגלחת את כספי החוסכים. בכל סיבוב כזה נשארת פחות פנסיה"
עיני פנה לשר האוצר ולראש הממשלה: "תעשו איזו ועדה שתרצו, אבל ועדה שלא תשתף פעולה עם ההסתדרות לא תעבור. אנחנו נציגי החוסכים ורוצים להיות עם יד על הדופק. נכון שהאוצר יותר חכם מכולם, אבל גם אנחנו מבינים משהו. לטעמי, מ-2010 צריך לדבר על נושא הפנסיה בבתי הספר. אחת הבעיות הגדולות שלנו היא שלעובד הפשוט אין מושג מה זה פנסיה".
לדברי עיני "יש להסתדרות תוכנית שלמה, ולא שוללים למשל את המודל הצ'יליאני (הקצאת כספי החוסכים לפי סיכון המותאם גיל כפי שמתכנן האוצר –ר"ב). כדוגמא הצענו למשל שחלק מהמודל הזה יהיה האג"ח המיועדות. ככל שהחוסכים יהיו מבוגרים יותר יקצו להם יותר אג"ח מיועדות על ידי הממשלה עם ריבית מובטחת אבל לא הסכימו. הנה ראינו עכשיו בעיה עם טייקון אחד (לבייב-ר"ב) אולי יהיו עוד, ואף אחד לא שילם את המחיר של ויתור על האג"ח המיועדות בכספי הפנסיה. הגמלאים היחידים ששילמו את המחיר של המעבר של ההשקעות לשוק ההון. צריך להיות יותר רגיש בענין הזה"
"אלף עובדים בצפון, במקום מוכה אבטלה, אם הם הולכים הביתה זה קטסטרופה למדינת ישראל", מתרה עיני. "לא ניתן שתפרון תיסגר ואותם עובדים ילכו הביתה". לדברי עיני, "ננסה לפתור את הבעיה, למרות שהאוצר נתן לי להבין באופן חד משמעי שלא יתערב. אני מתכוון לרתום את משרד התמ"ת וכמובן את בעלי המפעל ובטח את הבנקים במטרה להושיב אותם תחת שולחן אחד ולמצוא פתרון, כשכל אחד יגלה רגישות כדי לפתור את הבעיה. אני מקווה שהשכל הישר יגבר, אבל אם לא, נעשה הכל כדי למנוע סגירה של תפרון"