עיני על תפרון: "נפגש עם הבנקים והאוצר בימים הקרובים כדי למצוא פתרון"
יו"ר ההסתדרות אמר כי 1,000 המובטלים שיווצרו מסגירת המפעל יעלו למדינה יותר מהזרמת סיוע לתפרון. לדבריו "סגירת תפרון תהיה חלמאות"
14:1506.12.09
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, שוחח היום (א') בטלפון עם יו"ר תפרון,
יעקב גלברד. זאת לאחר שבסוף השבוע הפכה ההסתדרות לארגון היציג של עובדי המפעל.
עיני אמר כי "אני מקווה שכבר בימים הקרובים נוכל להתכנס יחד עם הבנקים, נציגי משרד האוצר ועם נציגי התמ"ת כדי לחלץ פתרון ולהציל את 1,000 העובדים שפרנסתם כרגע נמצאת בסכנה".
עיני אמר כי משרד האוצר ושר האוצר חייבים לגלות רגישות גדולה יותר למקרים כמו תפרון. עיני הסביר כי "בקרנות הסיוע הקיימות היום יש ביורוקרטיה רבה וקריטריונים נוקשים לקבלת הלוואות. אני חושב שבמקרים כאלה יש לנהוג קצת יותר בגמישות".
בלעדי
מפעל תפרון בסכנת סגירה
המפעל שמעסיק כ-1,000 עובדים בצפון, נקלע לחובות של 35 מיליון דולר לבנקים. בעלי המניות העיקריים בתפרון הם ישי דוידי ומאיר שמיר
גולן חזני,
16 תגובות
לכתבה המלאה
עיני הוסיף כי יש לתפרון זכות קיום. "מדובר במפעל מרוויח בדרך כלל שנקלע בשנה האחרונה לקשיים עקב המשבר הכלכלי. זהו מפעל שבהחלט צריך לקבל סיוע. צריך להבין ש-1,000 מובטלים יעלו למדינה הרבה יותר מאשר להזרים סיוע למפעל. לא מדובר בהרבה כסף. אם תפרון בסופו של דבר תיסגר זו תהיה חלמאות".
עוד אמר יו"ר ההסתדרות כי המקרה של תפרון מבטא את יחסן של ממשלות ישראל לפריפריה. "לממשלות ישראל לא ממש היה אכפת מהפריפריה. הבעיה קיימת בעיקר שם. מפעל באופקים או בקריית שמונה אינו דומה למפעל בת"א כי במרכז יש אלטרנטיבות לתעסוקה. עובד שנפלט ממפעל בפריפריה הקושי שלו הופך לגדול יותר".
מה דעתך על מניית תפרון:
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
עיני נותן לדוגמא את הקרן לסיוע לעסקים במצוקה. "הקרן עדיין לא קמה למרות שיש כבר כספים שנלקחו מהעובדים במגזר הציבורי לצורך המטרה הזאת. אנשי האוצר רוצים שהקרן תציב קריטריונים קשוחים מדי למי שרוצה הלוואות כך שלא תהיה משמעות לקרן ואף מפעל בקשיים לא יוכל להסתייע בה. צריך להקים את הקרן כמה שיותר מהר כדי שתוכל לתת סיוע".