פותח חשבון: בדיקה, חצי בדיקה
בעוד המבקר מתלבט ומתלבט, יתר השחקנים התקדמו הלאה. פישר וחזקיהו אישרו את מינויו של ציון קינן למנכ"ל הפועלים. אריסון לא שכחה את דנקנר, ומינתה אותו למנכ"ל אריסון אחזקות
ב־18 במאי השנה נכנסה שרי אריסון למשרדו של מבקר המדינה השופט (בדימוס) מיכה לינדנשטראוס. בפגישה הגישה בעלת השליטה בבנק הפועלים תלונה נגד נגיד בנק ישראל סטנלי פישר ונגד המפקח על הבנקים רוני חזקיהו, בעניין התנהלותם בפרשת הדחתו של דני דנקנר מתפקיד יו"ר בנק הפועלים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
חמישה חודשים חלפו מהפגישה ההיא. בפרק הזמן הזה הספיק לינדנשטראוס לקבל מסמכים מבנק ישראל בעניין ולהעביר מסר דרך התקשורת כי "בנק ישראל טרם העביר את כל ההשלמות הנדרשות והשתהות זו אינה מקובלת". הוא הספיק להיפגש עם פישר וחזקיהו ולקבל מהם הבהרות, וגם לשמוע גם את גרסתו של גיבור הפרשה דני דנקנר. לקראת הפגישה עם דנקנר אף החליטו במשרד המבקר "לכרוך בחבילה אחת" את תלונת אריסון ואת התנהלות בנק ישראל בפרשת הפסדי העתק של בנק הפועלים בגין תיק המשכנתאות מגובות הנכסים (MBS) שלו - סוגיה שנמצאת על שולחנו של לינדנשטראוס מתחילת 2008.
ימים נהפכו לחודשים ארוכים
אחרי כל אחת מההתרחשויות הנ"ל ניתן היה להבין ממשרד המבקר כי ההחלטה אם לבדוק את תלונת אריסון עתידה להתקבל בתוך ימים. כלומר, כל הפגישות, ההבהרות ומיזוגי הבדיקות מתקיימים רק במסגרת השלב המקדמי שבו המבקר בוחן אם בכלל יש טעם לקיים בדיקה.
בעוד המבקר מתלבט ומתלבט, יתר השחקנים כבר התקדמו הלאה. פישר וחזקיהו אישרו את מינויו של ציון קינן למנכ"ל בנק הפועלים ודומה שהיחסים בין בנק ישראל לבנק הפועלים עלו על דרך חדשה - בין השאר הודות לאווירה השקטה שמוביל יו"ר הדירקטוריון יאיר סרוסי. אריסון לא שכחה את דנקנר, ובמפגן של נאמנות מינתה אותו לתפקיד מנכ"ל אריסון אחזקות.
הנגיד תחת זכוכית מגדלת
התנהלות המבקר מעלה לא מעט שאלות: כמה זמן לוקח להחליט אם לקיים או לא לקיים בדיקה? האם חילופי הדברים עם בנק ישראל והפגישה עם דנקנר במסגרת תלונת אריסון אינם מצביעים על כך שהמבקר, דה־פקטו, בודק גם בודק? מדוע ההחלטה אם לבדוק את התנהלות בנק ישראל בפרשת בנק הפועלים וה־MBS מתעכבת כבר יותר משנה וחצי? והאם יכול להיות שלינדנשטראוס נקשר כל כך להליך הבדיקה עד שהוא מתקשה להיפרד ממצב שבו פעולותיו של פרופ' סטנלי פישר, נגיד מוערך ופופולרי, נמצאות תחת זכוכית המגדלת שלו?
רבות דובר על התנהלותו התקשורתית של לינדנשטראוס. בעבר, על רקע חקירות אחרות של משרד המבקר, דימו את לינדנשטראוס לקוזמו קריימר מ"סיינפלד", שנוהג להתפרץ לדלתות סגורות בצורות שונות ומשונות. על רקע האיחוד ההיסטורי של חברי "סיינפלד" בתוכניתו של לארי דייוויד, אולי מוטב שגם לינדנשטראוס "ירגיע", ייפרד משתי הפרשות שמנפקות לו לא מעט כותרות בעיתונות - ויעבור להתמקד בנושאים דחופים אחרים, כמו הבזבוזים של נציגי המדינה בחו"ל, שרק מקצתם נחשפו עד כה.