אינטל חושפת את SuperFin: הטכנולוגיה החדשה שאמורה להושיע את החברה
לאחר שהודיעה על עיכוב נוסף בפיתוח מעבדי 7 ננומטר, ואף רמזה על העברת הייצור לקבלן חיצוני, אינטל חשפה היום באירוע מקוון את סדרת המעבדים החדשים שלה, ביניהם האלדר לייק שפותח בישראל, ואף הכריזה רשמית על כניסתה לשוק המעבדים הגרפיים
אינטל חשפה היום (ה') את טכנולוגיית 10nm SuperFin שלדבריה מקבילה לתהליך ייצור של 7 ננומטר
במונחים של צפיפות וביצועים. עוד נחשף כי מעבד הדגל החדש, טייגר לייק, יושק בעוד חודש ויהיה מצויד בשבבי SuperFin. בנוסף היא חשפה מעבד חדש נוסף, אלדר לייק, שלטענתה יספק "את היחס הטוב ביותר עד כה" במוצר שלה בין ביצועים מול צריכת חשמל. לדברי החברה אלדר לייק פותח בישראל. מעבדי האלדר לייק, שהם למעשה הדור הבא שיירש את טייגר לייק, ישלבו ארכיטקטורה חדשה והם צפויים להגיע לשוק במהלך 2021.
קראו עוד בכלכליסט:
- אחרי גוגל, טוויטר ופייסבוק: אינטל משאירה את העובדים בבית עד יוני 2021
- מאגר מסמכים עצום של אינטל דלף לרשת, החברה חוקרת
- המשפט של מנכ"ל אינטל שהצליח לטלטל את 4,900 עובדי החברה בקריית גת
מעבר למעבדים החדשים, החברה גם חשפה את מהלך הכניסה לשוק המעבדים הגרפיים (GPU). לדבריה כרטיס גרפי שלה עבור דאטה סנטר יכול לתמוך ב-10 שידורי וידאו (streams) באיכות 4K ב-60 FPS במקביל הוא יושק ב-2021. הכרטיס הגרפי הראשון של אינטל למחשבי PC צפוי להגיע כבר השנה לחנויות, אך עדיין לא ברור מה יהיו יכולותיו. בנוסף החברה צפויה להשיק כרטיס גרפי יעודי לגיימינג בשנה הבאה שגם עדיין אפוף מסתורין על יכולותיו המדויקות. הכרטיס הגרפי (GPU) הראשון של אינטל שיגיע לשוק הוא SG1 , המבוססת על ארכיטקטורת Xe והוא מיועד לשוק הארגוני. הוא יגיע לשוק בהמשך 2020.
מאינטל מסרו כי החברה תמשיך להשקיע בטכנולוגיות ייצור עתידיות, ושהיא צפויה לעדכן את מפת דרכים של מוצריה. במילים אחרות, אינטל כנראה רומזת לכך שהאסטרטגיה שלה עדיין לא נקבעה באופן סופי. עם כי בחברה לא מסבירים מה השיקולים השונים. כזכור, אינטל הודיעה במהלך התוצאות הכספיות כי היא צופה שתחילת המשלוחים של מעבדי אינטל בטכנולוגיית 7 ננומטר למחשבים יהיו בסוף 2022 או תחילת 2023, ומשלוחים של מעבדי 7 ננומטר עבור דאטה סנטר יגיעו במחצית ה-1 של 2023. ואולם, החברה כעת טוענת שטכנולוגיית סופרפין ב-10 ננומטר מקבילה למעבדי 7 ננומטר המיוצרים על ידי יריבתה הגדולה ומובילת השוק כיום TSMC הטייוואנית.
ראג'ה קודורי מנכ"ל קבוצת הארכיטקטורה הגרפיקה והתוכנה באינטל צילום: אינטל
מנגד, באינטל אומרים שאינם חוששים שהיא תפגר אחרי המתחרים. לטענת החברה, טכנולוגיית ייצור (Process) מהווה רק מרכיב אחד וכי יש חשיבות לטכנולוגיות נוספות, כגון: ארכיטקטורה, אריזת המעבד, זכרונות, תוכנה, חיבור רכיבים שונים של המעבד ואבטחה. לטענת החברה, טייגר לייק יציג שיפור בביצועי המעבדים, במשימות AI ובביצועים הגרפיים. עוד נמסר שמחשבים עם טייגר לייק יכללו לראשונה ליבה חדשה בשם willow cove שתעשה שימוש בטכנולוגיית 10nm SuperFin. עם זאת, החברה לא חשפה את הנתונים שעומדים מאחורי ההצהרות שלה, ומסרה שאלה ייחשפו רק בעוד כחודש.
המעבד החדש של אינטל מקור: אינטל
אינטל חייבת להתמודד עם סדרה של בעיות, איחור בייצור של מעבדים בגודל 7 ננומטר שכבר הושקו על ידי המתחרים; ירידה מתמשכת במכירות מחשבי ה-PC; נטישת אפל שהודיעה שהיא מעבירה את מחשביה למעבדים מתוצרתה שמבוססים על ארכיטקטורת ARM כמו גם מפת דרכים לא ברורה שמדאיגה מאוד את המשקיעים. ההצהרה הנוכחית של אינטל מיועדת לענות לפחות על חלק מתהיות השוק והתעשייה. בראש ובראשונה הטענה שמעבדי 10 ננומטר בטכנולוגיה החדשה שלה מקבילים ואף עוברים את מעבדי ה-7 ננומטר המתחרים. השקת הכרטיסים הגרפיים מיועדת לתקוף ישירות את AMD ו-Nvidia, ששולטות בתחום הזה ללא עוררין. עם זאת המעבר של אפל ל-ARM עשוי לתת רעיונות ליצרנים נוספים.
המעבד החדש של אינטל מקור: אינטל
מיקרוסופט כבר עובדת מזה שנים על התאמת ווינדוס 10 למעבדי ARM. ישנם כבר מחשבים בשוק שמבוססים על הארכיטקטורה הזו, אך עד כה הם התבססו על מעבדי סמארטפונים שהותאמו להפעיל אותם. מרשים זה לא היה ומעט מאוד בחרו במחשבים אלה. מנגד, כמו אפל, גם מיקרוסופט חשפה לפני כמה חודשים את מעבד המחשבים מבוסס ARM שלה שגם הוא מותקן כבר במחשב הסרפס פרו X שהושק במרץ שעבר. מבחינת אינטל המהלך הזה מהווה איום אדיר על הכנסותיה בתחום המעבדים. אם השוק יחליט שגם מעבדי ARM מספיק טובים, אינטל תצטרך להתמודד לא רק מול AMD, אלא גם מול קוואלקום, סמסונג, TSMC ועוד סדרה של יצרנים אסייתיים ואף מערביים שכולם מפתחים מעבדים כאלה.
ARM שמוחזקת בידי סופטבנק נמצאת כיום למכירה מצד ענקית התקשורת היפנית שנקבה בשווי של כ-42 מיליארד דולר. לא ברור מי ירכוש אותה - אך פיתוחיה צפויים להמשיך ולהפעיל חלק ניכר ממוצרי הטכנולוגיה ואפילו מכשירי החשמל והמכוניות שלנו לזמן רב. מנגד אינטל זקוקה להתחיל לשנס מותניים כדי להתמודד עם השינויים הקיצוניים האלה בעולם הטכנולוגיה. ההודעה הנוכחית מהווה כנראה יריית פתיחה, עם זאת היא הצהרתית ברובה ורוב המוצרים שמופיעים בה עדיין לא נחשפו באמת לעין הציבורית כך שאין ממש דרך לדעת האם הם יהיו אלה שיאפשרו לה לטפס חזרה לפסגה.