$
חדשות טכנולוגיה

מאגר מסמכים עצום של אינטל דלף לרשת, החברה חוקרת

מדובר במאגר מידע של כ-20 גיגה-בייט, שכוללים תוכניות, נתונים ופרטי מידע של ענקית הטכנולוגיה; ההערכה היא שמדובר בפריצה לפורטל השותפים של החברה, דרכו היא משתפת מסמכים טכניים ללקוחות, שותפים וקבלני ייצור

רפאל קאהאן 12:3508.08.20

האקר חשף שלשום (ה') מאגר מידע של כ-20 גיגה-בייט במסמכים שכוללים תוכניות, נתונים ופרטי מידע נוספים ששיכים לאינטל. על פי הדיווח הראשוני, הפורץ מסר למהנדס שווייצרי בשם טיל קוטמן את המאגר והוא העביר אותו לאתר ZDNet, תוך שהוא מציין שמדובר במאגר שהושג על ידי חדירה למחשב של אינטל. עם זאת אתמול גברה ההערכה שמדובר במסמכים שהתקבלו דרך גורם בעל גישה לפורטל השותפים של ענקית השבבים, דרכו היא משתפת מסמכים טכניים ללקוחות, שותפים וקבלני ייצור.

 

 

 

אינטל מסרה שהיא "חוקרת" את האירוע, אך התנגדה להערכה שמדובר במסמכים שנגנבו מתשתיות המחשוב שלה. לדבריה, המאגר כנראה נגנב מצד שלישי, ככל הנראה בעל גישה לפורטל Intel Resource and Design Center. ההאקר טען במקור שהמאגר הושג משרת לא מאובטח שאוחסן בשירות ה-CDN (רשת העברת תוכן, ר''ק) של אקאמאי, חברת תקשורת שמספקת שירותי אירוח לשרתים עבור חברות חיצוניות.

 

אינטל אינטל צילום: רויטרס

 

עם זאת, ההסבר הנוכחי שמדובר בדליפה מצד שלישי אפשרי גם הוא. המאגר עצמו כבר הגיע לרשת ומשותף עם כל משתמשי רשתות שיתוף הקבצים והטורנטים. מעבר לשיימינג שסופגת אינטל דרך פרסום המידע שלה בציבור, מדובר כנראה במאגר שעשוי לעשות את החיים יותר קלים להאקרים ומפתחי אפליקציות סייבר לפריצה. אמנם מדובר במסמכים שלרוב מתייחסים לדגמים ישנים של מעבדי החברה, כגון סדרת קאבי לייק מ-2016, אך עדיין מדובר במיליוני מעבדים שפועלים כיום ברחבי העולם, גם בבנקים או במשרדים ממשלתיים.

 

לא ברור עד כמה המידע שאגור במאגר הגנוב באמת קריטי לעסקיה של החברה כיום. אך עדיין מדובר במידע חסוי שלא היה מיועד לעין הציבורית. אינטל נמצאת בצומת דרכים. המנכ''ל בוב סוואן הצהיר בסוף חודש שעבר שהוא שוקל העברה של ייצור חלק ממוצרי החברה לקבלנים חיצוניים, מהלך שלא היטיב עם המניה שלה.

x