פרסום ראשון
הסטארט-אפ הישראלי Silverfort גייס 30 מיליון דולר
חברת הסייבר של הד קובץ, ירון קסנר ומתן פטאל, המספקת אימות מאובטח למערכות בארגונים מבלי לבצע בהן שינויים, צומחת בימי הקורונה בעקבות הצורך בגישה מאובטחת של עובדים מהבית והחשש מגניבת סיסמאות. סכום ההשקעות הכולל בחברה כיום עומד על 41.5 מיליון דולר
חברת הסטארט-אפ הישראלית Silverfort, גייסה 30 מיליון דולר בסבב גיוס שני בהובלת קרן ההון סיכון האמריקאית Aspect Ventures ובהשתתפות סיטי ונצ'רס, קרן ההשקעות של סיטי, ו-Maor Investments. בסבב הגיוס החדש השתתפו גם המשקיעים המוקדמים של החברה - TLV Partners, StageOne Ventures, ו-Singtel Innov8. בכך מגיע סכום ההשקעות הכולל בחברה לכ-41.5 מיליון דולר.
- אביגדור וילנץ ו-TLV Partners משקיעים כ-13 מיליון דולר בבילדוטס
- ארמטיק הישראלית גייסה 17 מיליון דולר
- חברת CyCognito גייסה 30 מיליון דולר
החברה הוקמה ב-2016 על ידי הד קובץ, ירון קסנר ומתן פטאל, בוגרי 8200 והגיוס של החברה החל ממש בימים הראשונים של הקורונה. בשיחה עם כלכליסט מספר הד קובץ, מנכ"ל החברה, על גיוס כספים בתקופה הזו: "זהו סבב הגיוס השני שלנו, את הסיבוב הנוכחי הובילו אספקט ונצ'רס יחד עם המשקיעים הקיימים, אליהם הצטרפו מספר משקיעים חדשים. התחלנו את הגיוס תוך כדי הקורונה ומה שעזר לנו הייתה העובדה שהתחלנו את היחסים עם הגופים כבר לפני שנה והם הכירו אותנו".
"זה היה סיבוב גיוס תחרותי", סיפר קובץ, "היו הרבה קרנות אמריקאיות שרצו להשקיע בנו ולכן, למרות שהיו ניסיונות לנצל את התקופה ולהוריד את השווי, הצלחנו לגייס בשווי גבוה. הקרנות שהשקיעו הבינו שבגלל הקורונה הרבה ארגונים עובדים מהבית וצריכים פיקוח על הכניסה של עובדים למערכות".
המגוון ההולך וגדל של מכשירים ומערכות חושף חברות רבות למתקפות סייבר, ובמיוחד לגניבה של זהויות וסיסמאות המאפשרות להאקרים להתחבר למערכות הארגון תוך התחזות למשתמשים אמיתיים. כדי לנטרל את האיום, יש צורך באימות (אותנטיקציה) של זהויות המשתמשים באמצעים נוספים מעבר לסיסמה, מה שמכונה אימות רב שלבי (Multi-Factor Authentication), אך מערכות רגישות רבות לא תומכות בטכנולוגיה זו.
קובץ הסביר כי החברה העריכה בעבר שהעולם יעבור לעבוד מהבית: "ניסינו להסביר זאת לגופים שונים וכעת בימי הקורונה המסר עובר טוב יותר. השוק מוכן אלינו. השוק חם ואנחנו נגייס הרבה עובדים להרבה תפקידים. כרגע אנחנו 60 עובדים, מרביתם בארץ ומתכוונים לעבוד חלק מהזמן מהבית וחלק מהמשרד. כיום כל אחד יכול לעבוד בכל דרך שהוא רוצה. בתקופת הקורונה הבנו שאנחנו יכולים לגייס עובדים מכל מקום בארץ וגייסנו לאחרונה עובד ממצפה רמון. יש יתרונות וחסרונות למצב ואנו מקווים שנגיע ל-80-90 עובדים עד סוף השנה. מרבית הגיוס יהיה לעובדי מו"פ, מרבית המכירות שלנו בארצות הברית ונחפש עובדים גם שם".
"אנחנו רואים שההאקרים משתמשים בסיסמאות כדרך הקלה להיכנס לרשת, במיוחד עכשיו בעבודה מהבית כאשר קשה לסמוך על המחשבים של העובדים, חובה לוודא שזה אכן הם שמתחברים למערכת מכל נקודה בעולם ויש הרבה חברות שמתעסקות בזה. הטכנולוגיות לאימות רב שלבי הן ישנות וצריך להתקין אותן על כל מחשב וכל טלפון. כאשר כולם מתחברים מכל מקום עולה הצורך לאימות מאובטח בלי להתקין תוכנה. זה מה שאנחנו עושים - אנו מוספים שכבה שקופה של מנגנון אימות, עליו בנינו מנגנון לאיתור התנהגויות חשודות - והכל בהתקנה אחת פשוטה", פירט.
"המעבר לרשתות היברידיות ומבוססות ענן, בשילוב עם הצורך לאפשר עבודה מרחוק בהיקף רחב, מחייבים חברות לאמת את זהויות העובדים שלהן בכל גישה למערכות הארגון". אומר מארק קריינק, שותף ב-Aspect Ventures אשר מצטרף לדירקטוריון החברה. "אך בשל ריבוי ומגוון המערכות הקיימות בארגונים, הטמעת פתרונות אימות מאובטח לכל מערכת בנפרד אינה ריאלית. הטכנולוגיה החדשנית של Silverfort מותאמת באופן ייחודי למציאות החדשה הזו, בה יש צורך להגן על גישת העובדים לכלל המערכות - גם הפנים-אירגוניות וגם אלו שבענן, ללא תלות במיקום העובדים או בסוג המערכות אליהן הם ניגשים".
ארנית שנער, מנהלת השקעות הון סיכון בסיטי ישראל הוסיפה: "הפתרון של Silverfort הוכיח את עצמו לא רק כבעל ערך, אלא במקרים רבים כבעל חשיבות קריטית. במיוחד בימים אלו שבהם אירגונים רבים צריכים לאפשר לעובדים לעבוד בבטחה מרחוק".