$
הייטק והון סיכון

אביגדור וילנץ ו-TLV Partners משקיעים כ-13 מיליון דולר בבילדוטס

החברה, המפתחת טכנולוגיה המאפשרת יכולת מעקב אחר תהליכים באתרי בנייה באמצעות ראייה ממוחשבת ובנייה מלאכותית, הודיעה היום על סבב גיוס A. עד היום גייסה החברה 16 מיליון דולר

הגר רבט 15:0030.07.20
הסטארט-אפ הישראלי בילדוטס (Buildots), הודיע היום על גיוס של 12.5 מיליון דולר בסבב A. את סבב הגיוס הובילה קרן ההון סיכון TLV Partners בהשתתפות Innogy Innovation Hub, קבוצת הבנייה הישראלית תדהר, זיו אבירם (מייסד Mobileye ו-OrCam), צביקה לימון (ממנהלי קרן ההון סיכון מאגמה), היזמים הסדרתיים אביגדור וילנץ ובני שניידר, ויו"ר קבוצת תדהר גיל גבע. החברה קיבלה תמיכה גם מרשות החדשנות. סך ההון שגייסה החברה עומד היום על 16 מיליון דולר. 

 

בילדוטס הוקמה ב-2018 על ידי רועי דנון, יקיר סודרי ואביב ליבוביץ'. בוגרי תוכנית תלפיות של צה"ל, ששרתו יחד קרוב לעשור. היא מפתחת טכנולגיה המאפשרת לחברות בניית יכולת מעקב מדויקת אחר התהליכים המתרחשים באתרי בנייה, באמצעות טכנולוגיות ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית. יש לה משרדים בתל אביב ולונדון, בהם כ-35 עובדים ובין לקוחותיה כמה מחברות הבנייה הגדולות באירופה ובישראל.

 

מייסדי בילדוטס. מימין: יקיר סודרי, רועי דנון ואביב ליבוביץ' מייסדי בילדוטס. מימין: יקיר סודרי, רועי דנון ואביב ליבוביץ' צילום: אייל טואג

 

המערכת שפיתחה בילדוטס מספקת למנהלים בחברות הבנייה תמונת מצב מלאה של הפרויקט הכוללת תיעוד ויזואלי, זיהוי תקלות, מעקב אחר לוחות הזמנים והודעה מוקדמת על עיכובים צפויים. המערכת אוספת צילומים מתוך אתר הבנייה באמצעות מצלמות קסדה (360 מעלות) תוך כדי סיורים המתקיימים ממילא על ידי המנהלים באתר.

 

״הרגשנו שלהקים חברה בתחומים הסטנדרטיים פחות יאתגר אותנו״ מספר לכלכליסט רועי דנון, מנכ״ל החברה ואחד ממייסדיה. ״התחלנו להסתכל על תעשיות יותר מסורתיות. נפגשנו עם רונן ברק שהיה מנהל החדשנות בתדהר והוא שכנע אותנו שהתחום הזה עובר הרבה מאוד שינויים".

 

הטכנולוגיה של בילדוטס הטכנולוגיה של בילדוטס צילום: אייל טואג

 

״לקחנו חצי שנה כדי להסתובב באתרי בנייה ולדבר עם העובדים כדי להבין את הקשיים והבעיות בתעשייה, גם בארץ וגם בלונדון. בגלל האופי ההנדסי שלנו הבנו שמה שקורה באתרים הוא הליך ייצור לכל דבר והכלי המרכזי שיש להם היום לנהל אותו זה אקסל. במפעלים יש היום בקרה מורכבים מאוד ושליטה מלאה על על התהליך, באתרי בנייה הכל ידני ואנשים מדווחים בעצמם. 200 אלה מקומות עם אלף משימות שונות ברמה השבועית. הפער שניסינו לפתור הוא בקרת ההליך, מתוך אמונה שאם יהיה את המידע הזה נוכל לשפר את התהליך משמעותית ולעשות זאת בשלב שזול לתקן את זה ולא אחרי שיש חודשיים איחור בפרויקט״.

 

הטכנולוגיה שפותחה בבילדוטס יוצרת חיבור רציף בין המציאות, תוכניות הבנייה ולוח הזמנים של הפרויקט, מתריעה על כל חריגה ומסייעת לבנות בהתאם לתכנון. בין אם מדובר במשימה שלא עתידה להסתיים בזמן, שקע שהותקן במקום הלא נכון או שינוי חריג בקצב העבודה של קבלני המשנה, המערכת תזהה ותתריע בפני המנהל הרלוונטי.

 

שחר צפרירר, TLV Partners שחר צפרירר, TLV Partners

 

״אין חברת בנייה גדולה היום שאין לה מחלקת חדשנות והטמעת תהליכים ולהרבה יש מחלקות מו״פ״, אומר דנון ומספר שבילדוטס עובדת עם חברות הבנייה הגדולות בבריטניה ובישראל ומתעדת את כספי הגיוס הנוכחי להרחבת הפעילות לארה״ב.

 

בילדוטס יוצרת חדר בקרה וירטואלי לאתר בנייה, שאליו זורמים נתוני הביצוע מכלל חלקי הפרויקט. הנתונים מוצגים בחתכים שונים - ע"פ אזורי עבודה, מקצועות, לו"ז ועוד, מה שמאפשר למנהלי האתר לזהות חריגות בשלב מוקדם ולפעול בהתאם. המידע הזמין תומך גם בתהליכי קבלת החלטות בפרויקטים, תהליכים שלעיתים קרובות התקיימו על בסיס מידע לא עדכני ולא מדויק. המערכת מתחברת למערכות קיימות בשוק, דוגמת סביבות התכנון, ניהול לוחות זמנים ותוכנות נוספות במטרה להקל על תהליכי ההטמעה ולייצר ערך מקסימלי עבור הלקוח.

היזם אביגדור וילנץ היזם אביגדור וילנץ צילום: אייל טואג

 

אחד הנושאים האקוטיים באתרי בנייה בארץ הוא הבטיחות, יש לכם פתרונות גם לזה?

״היום אנחנו מתחילים להתעסק גם עם הכיוון הזה ותהיה העמקה של היכולות של המערכת בתחום. גם היכולת לוודא שהאתר תקני וגם לאתר מפגעי בטיחות״.

 

איך השפיעה הקורונה על החברה, יש פרויקטים שנעצרו או בוטלו?

״הדבר הראשון שקרה בימי פרוץ הנגיף היא עלייה בשימוש במערכת. כל החברות צמצמו את כוח האדם באתר וחלק עובדים מרחוק אז הם משתמשים במערכת כצינור המידע המרכזי שלהם שמאפשרת יכולת לגשת למידע עדכני. שנית כל ענף הבנייה התרגל לעבוד עם זום וסקייפ ולבצע פגישות מרחוק. לפני חודש למשל התחלנו פרויקט ראשון בפולין וכולו נעשה מרחוק, כולל צירוף הלקוח. זה גורם לנו להבין שנוכל להתקדם לטריטוריות חדשות גם בלי לבסס נוכחות פיזית. ענף הבניה הוא בין הענפים שהוגדרו כקריטים ומרבית הפרויקטים יתחילו כמתוכנן, אולי נראה בעתיד שלא יתכננו פרויקטים חדשים. אבל יש יותר עניין מצד החברות במוצר שלנו״.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x