מדריך כלכליסט
יותר קל לשימוש ממה שחשבתם: למה אתם צריכים VPN?
רוצים לצפות בדיסני פלוס? יש תכנים בנטפליקס שלא הגיעו לארץ? עם שירותי ה-VPN אתם תוכלו לצפות בהכל. וגם: מדוע החיבור נחשב לבטוח יותר?
אם שקלתם אי פעם בחופשה להתחבר לרשת האלחוטית בשדה התעופה אחרי שעות ארוכות של טיסה רק כדי להתעדכן בכל מה שפספסתם - כדאי לכם להתחיל לחשוב ברצינות על הרשמה לשירות VPN אמין ומאובטח. לשם כך הכנו לכם רשימה של מה שאתם צריכים לדעת על VPN. אל דאגה, מרבית משרתי ה-VPN הם קלים להרשמה ולשימוש הרבה יותר ממה שחשבתם, ורובם גם הרבה פחות יקרים ממה שאתם כנראה שמעתם. רובם עומדים על 5 דולר פחות או יותר.
- היכונו לביאת דיסני פלוס: לא מהפכת סטרימינג, מהפכת שיווק
- שירותי VPN חינמיים מוכרים את המידע שלכם לצד שלישי
- VPN סרט מלחמה: נטפליקס ופייפאל נאבקות בלקוחותיהן
מה זה VPN?
VPN או בראשי תיבות Virtual Private Network היא רשת וירטואלית פרטית שמאפשרת גלישה אנונימית ומאובטחת מכל מקום בעולם. חיבור ה-VPN יוצר מעין נתיב מוצפן ומוסתר אל עבר רשתות האינטרנט השונות על ידי החלפת כתובת ה-IP שלך (כתובת הזיהוי של כל משתמש ברשת) לכתובת אחרת. ה-VPN שומר עליך, על האנונימיות שלך ועל פרטיותך ופותח בפניך את עולם האינטרנט. לא חשוב לאילו אתרים תיכנס, אילו אימיילים תשלח או תקבל ומה תקנה אונליין - אף אחד לא יוכל לראות כלום.
רוצים דיסני פלוס בישראל? התקינו VPN
אתם עדיין מחכים ששירות הסטרימינג דיסני+ יגיע לישראל? מוגבלים לתכנים שנטפליקס אישרו לצפייה בארץ? עם VPN אתם לא כפופים לדבר, תוכלו לבחור להתחבר לאינטרנט דרך איזו מדינה שתחפצו בה ולצפות בתכנים שאושרו לשידור באותה המדינה גם אם אתם נמצאים פיזית במקום אחר לחלוטין.
למה אתם צריכים VPN?
האם כל האפליקציות בטלפון הנייד שלכם עברו עדכון מאז 2016? האם אתם משתמשים בגרסה האחרונה והעדכנית של מערכת ההפעלה במכשיר שלכם? אם התשובה שלכם לאחת השאלות היא 'אני לא יודע/ת' – אתם כנראה זקוקים ל-VPN. תוכנה מיושנת במכשירכם עלולה לאפשר להאקרים ופורצי רשתות לנצל פרצות אבטחה ולדלות מידע ממכשירכם בלא ידיעתכם, כולל סיסמאות לחשבונות הכי רגישים שברשותכם. אם אתם נוהגים להתחבר לרשתות אלחוטיות ציבוריות כמו זו שבשדה התעופה, ה-VPN יוכל להגן עליכם.
אל תחסכו בהגנה על המידע שלכם. הירשמו ל-VPN בתשלום
בין אם אתם משתמשי iOS או אנדרואיד, השלב הראשון בבחירת שירות ה- VPN שלכם זהה: לבחור בשירות התואם למכשיר שלכם. בחרו ב-VPN התומך במדינה בה אתם נמצאים בעדיפות לחברה עם שרתים הנמצאים במדינה שלכם. ככל שהשרתים קרובים יותר למיקום שלכם – החיבור יהיה מהיר יותר.
הימנעו משירותי VPN בחינם. אנחנו מאוד אוהבים את השירותים המציעים 30 ימי הצטרפות בחינם, או שבוע חינם אך כשמדובר בשירות VPN חינמי לגמרי – קיים סיכוי גבוה שהוא אינו בטוח ומשמש את החברות על מנת שיוכלו לשאוב את המידע שלכם לכל שימוש שיחפצו בו.
אם אתם מתכוונים להשקיע בשירות VPN לתקופה ארוכה, אתם זקוקים ליותר מחמש דקות חיפוש באינטרנט. הקפידו להשוות בין השירותים השונים, המחירים השונים וכיסוי המדינות שהם מספקים, שלא יקרה מצב בו תרשמו לשירות VPN שלא פעיל בישראל.
אז איך מתחברים? אם יש לכם אנדרואיד:
אחרי שבחרתם את החברה שתספק לכם את שירות ה-VPN הורידו את האפליקציה שלה דרך חנות האפליקציות ומלאו אחר השלבים המפורטים בה. לרוב מדובר בהרשמה לשירות תוך מתן אמצעי תשלום בדרך מאובטחת בה תחפצו להשתמש. אם התבקשתם למסור כותבת מייל (כפי שנדרש ברוב המקרים) וודאו שכתובת המייל שלכם אכן פעילה לצורך אישור הליך ההרשמה.
אוחזים במכשירי אנדרואיד נדרשים לשלב נוסף על מנת לאפשר לשירות ה-VPN להמשיך לפעול ברקע. אנחנו לא ממליצים להשאיר את ה-VPN פתוח ברקע באופן קבוע - זה עלול לזלול לכם את הסוללה במהירות.
אם יש לכם iOS:
פתחו את חנות האפליקציות, חפשו את שם השירות שבחרתם והורידו את האפליקציה. בדומה למשתמשי אנדרואיד – המשיכו את הליך ההרשמה דרך האפליקציה, וודאו שכתובת המייל איתה נרשמתם אכן פעילה, לצורך אישור ההרשמה שיישלח אליכם בסיום.
מכאן, כל שתצטרכו לעשות כדי להדליק ה-VPN הוא להיכנס לאפליקציה שהורדתם ולהפעיל השירות בטרם הגלישה באינטרנט. לקצו על כפתור ההדלקה בתחילה ועל כפתור הסגירה בסיום השימוש.
אנחנו בכלכליסט ממליצים לכם לבחור בחברה המאפשרת את ביטול העסקה והחזרת הסכום ששילמתם במלואו עד 30 יום התנסות. כך תוכלו להמשיך להתנסות בחברות השונות ולבחור את השירות החביב עליכם. אנו לא ממליצים לבחור בשירות המאלץ אתכם לאכסן את הפרטים האישיים שלכם אצלו תוך מעקב אחר הפעילות שלכם.
אל תהססו לפנות דרך הצ'אט של אתרי החברות לכל שאלה. רובן מחזיקות עובדים הזמינים למענה מיידי 24/7 (באנגלית בלבד כמובן) והם יוכלו להדריך אתכם בכל שלב.