$
אינטרנט

שירותי VPN חינמיים מוכרים את המידע שלכם לצד שלישי

כ-26 מתוך 117 השירותים הפופולריים ביותר בתחום שומרים את המידע של פעולות הגלישה שמתבצעות דרכם - ואף מעבירים אותו ללקוחות. ישנן אלטרנטיבות לשירותים אלה, אך הם עולים כסף ומצריכים קצת התעסקות טכנית

רפאל קאהאן 21:0030.05.18

עד כמה מאובטחים הם שירותי VPN - כלים לחיבור דרך שרת מרוחק, שמסווים את מיקום וזהות המשתמש? לפי מחקר של TheBestVPN, אתר מפתחים המתמחה בתחום, כ-26 מתוך 117 שירותי VPN חינמיים שומרים את המידע שמועבר דרכם ואף מוכרים אותו לצד שלישי.

 

 

הפעולה נחשפה השבוע, עם כניסת תקנות ה-GDPR לתוקפן, מה שחייב את המפעילות לחשוף את שיתופי המידע האמורים. עשרה משירותי ה-VPN הכי פופולריים בשוק כללו בתנאי השימוש שלהם סעיפים קטנים שמתירים שיתוף מידע. בין היתר, נכללים ברשימה שירותים כ-Hola הישראלי, Hotspot Shield שנפוץ בעיקר במובייל, Opera VPN ואונאבו הישראלית שנרכשה בידי פייסבוק. לפיכך, נמליץ למי שמעוניין בשירותי VPN לוותר על הכלים החינמיים, אם ברצונו לשמור על המידע שלו פרטי.  

 

VPN חינמי? הפרטיות שלכם בסכנה VPN חינמי? הפרטיות שלכם בסכנה צילום: שאטרסטוק

 

 

ישנם שירותים שאינם מסחריים ומאפשרים חיבור VPN מאובטח, כגון OpenVPN, Freelan או SoftEther. עוד אפשרות היא להשתמש בשירות ה-VPN של אוניברסיטת צוקובה היפנית שמסופק בחינם - אך היזהרו לא להגזים עם רוחב הפס, מדובר בפרויקט אקדמי ולא שירות ציבורי.

 

 

 

גולשים בעלי ידע טכני מתאים יכולים להקים חיבור VPN ביתי בקלות, בעזרת שירותים כגון Algo או Strainsand. אתר LifeHacker פרסם מדריך טכני להקמת רשת שכזו. שימו לב: הוא מצריך בקיאות ברשתות ושירותים מקוונים, חשבון בשירותי הענן של אמזון, גוגל או מיקרוסופט וקצת משחק בהגדרות קוד.   

בטל שלח
    לכל התגובות
    x