$
הייטק והון סיכון

Future Meat גייסה 14 מיליון דולר לפיתוח בשר מעבדה

החברה מתבססת על מחקר של האוניברסיטה העברית ומפתחת פלטפורמה ליצרניות בשר שגודל מלאכותית; קו מוצרי הבשר שלה יושק כבר בשנה הבאה. את סבב הגיוס הובילה S2G Ventures, שהשקיעה גם בביונד מיט

רפאל קאהאן 15:0710.10.19
חברת הפודטק Future Meat הודיעה היום (ה') על גיוס של 14 מיליון דולר במסגרת סבב A. את הגיוס הנוכחי הובילה S2G Ventures, קרן השקעות משיקגו שהיתה מהמובילות של הנפקת ביונד מיט לאחרונה. עוד השקיעו בסבב הנוכחי Emerald Technology Ventures השווייצרית; הנרי סוסנטו, מנכ''ל חברת Monde Nissin, מהמובילות בתחום ייצור תחליפי בשר; Manta Ray Ventures, קרן השקעות בריטית והקרן הסינית Bits x Bites.

 

 

פיוצ'ר מיט מפתחת פלטפורמה שתשמש לייצור תעשייתי של בשר שגודל מרקמות חיבור. הייחוד של ההליך שפיוצ'ר מיט מפתחת הוא שאינו זקוק לשימוש בתאי גזע, הליך יקר וששימש עד כה כאמצעי הייצור העיקרי בבשר שגודל מלאכותית. את המוצר מבססים בפיוצ'ר מיט על מחקריו של פרופסור יעקב נחמיאס מהאוניברסיטה העברית שמכהן גם כמדען הראשי של החברה.

 

פרופ' יעקב נחמיאס פרופ' יעקב נחמיאס צילום: יח"צ

 

 

פיוצ'ר מיט הוקמה ב-2018 תוך שיתוף פעולה עם האוניברסיטה העברית ועד כה גייסה כ-16.5 מיליון דולר. הסבב הקודם הובל בידי S2G ונצ'רס אליה הצטרפה טייסון פודס, יצרנית הבשר השנייה בגודלה בעולם ויצואנית הבקר הגדולה בארה"ב.

 

הטכנולוגיה של פיוצקר מיט מתבססת על גידול של פיברובלסטים או רקמות חיבור שמסוגלות בהמשך להפוך לרקמת שריר. עלויות הייצור הנוכחיות עומדות על כ-300 דולר לקילו בשר עוף וכ-400 דולר לקילו בשר בקר. המטרה של החברה תהיה להשיק קו מוצרי בשר היברידיים כבר ב-2021 תוך שימוש בטכנולוגיית הייצור שלה וקו נוסף של מוצרי בשר בעלות של כ-20 דולר לקילו בלבד כבר ב-2022.

 

בשיחה עם כלכליסט הסביר רום קשוק, מנכ''ל החברה, שהמטרה של פיוצ'ר מיט היא לספק פלטפורמה ליצרניות הבשר ולא לגדל בעצמה את המוצר ולשווקו ללקוח הסופי בסופרמרקטים. "כבר כיום אנחנו עובדים על פיתוח של בשר היברידי שיתבסס על שילוב של חלבון מן הצומח ושומן שגודל דרך הפלטפורמה שלנו". המטרה הסופית לדברי קשוק היא לספק בסופו של דבר מוצר בשר שכולו מבוסס על רקמות ושומן. "רוב הטעם של הבשר נמצא בשומן, כך שהשילוב שלו בחלבון מאפשר לספק ארומה ומרקם שקרובים מאוד לבשר", הסביר.

 

 

 

"אנחנו משתמשים בשיטות שכבר נוסו בהצלחה בתעשיית הפארמה לגידול של חיסונים למשל", הוסיף קשוק, "אנחנו בונים פלטפורמה טכנולוגיות שמאפשרת לקחת תרביות תאים ולהשתמש בהן בתעשיית המזון. המטרה שלנו היא להפסיק לדבר על ביולוגיה מגניבה שעולה אלפי דולרים ולעבור למודל שיאפשר להוזיל את עלויות ייצור הבשר במעבדה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x