שר המדע והטכנולוגיה הסיני הגיע לביקור בישראל
השר וואנג זיגאנג נפגש עם שר הכלכלה כהן ועם אראל מרגלית, מייסד קרן JVP. זהו ביקורו הראשון בישראל; "המיזמים שאתם מקדמים בארץ צריכים להיות מיושמים גם אצלנו", אמר והוסיף שהחדשנות הישראלית תוכל להפוך לגשר בין סין וארה"ב
- המלכודת הסינית של מנכ"ל גוגל, או: למה לא משתלם להיראות נחמד
- גוואנגז'ו מחפשת את הכוכב הישראלי הבא - בתעשיית הביוטק
- "אפילו בסין שומרים יותר על בטיחות העובד"
זהו ביקורו הראשון של וואנג בישראל והוא מקדים את ביקורו המתוכנן של סגן נשיא סין וואנג צ'ישאן שצפוי להגיע ארצה לקראת סוף השנה - לאחר שמונה לעמוד בראש ועדה משותפת ישראל-סין לשיתופי פעולה בתחום החדשנות. את ישראל מייצג בוועדה ראש הממשלה נתניהו, שמכהן כשר החוץ.
במהלך ביקורו ב-JVP אמר השר וואנג כי החלטת הנשיא הסיני להתמקד בפיתוחים טכנולוגיים מייצרת מצב חדש במדינה: "טכנולוגיה וחדשנות עומדים בליבת הפיתוח הכלכלי העתידי של סין. המיזמים שאתם מקדמים בארץ צריכים להיות מיושמים גם אצלנו. משרד המדע והטכנולוגיה הופך ליותר בינלאומי ואנו מחפשים שיתופי פעולה עם הטכנולגיה הישראלית".
הממשלה הסינית שמה דגש משמעותי בשנה האחרונה על פיתוח החדשנות. ביולי 2017 הצהיר נשיא סין שי ג'ינפינג על תוכנית ארוכת טווח להפוך את ארצו למעצמת בינה מלאכותית עד 2030, כשהמטרה היא לבסס בה תעשייה בשווי 150 מיליארד דולר עד אז.
בנוסף, לפני פחות מחודשיים הודיעה ממשלת סין על הקמת קרן של 15 מיליארד דולר להשקעות בחברות טכנולוגיה מקומויות ובינלאומיות, במטרה לבסס את מעמדה של המדינה כמעצמת טכנולוגיה וחדשנות.
האסטרטגיה הסינית כבר נחלה הצלחה והמדינה הצמיחה כמה ענקיות טנולוגיה כמו עליבאבא, טנסנט ובאידו. למעשה, לפי דו"ח השקעות ההון סיכון הרבעוני של פירמת KPMG, מתוך עשרת סבבי הגיוס הגדולים ביותר ברבעון השני של 2018, שמונה הם של חברות טכנולוגיה סיניות. בנוסף, אסיה עקפה את אמריקה בסכום ההשקעות הכולל הרבעון: באמריקה הושקעו 28 מיליארד דולר ב-1,859 עסקאות, בעוד שבאסיה הושקעו 35.9 מיליארד ב-466 עסקאות; אחת מהן היא עסקת הענק של חברת התשלומים ANT, חברה בת של עליבאבא, שגייסה לאחרונה 14 מיליארד דולר.
הביקור הנוכחי מגיעה על רקע הסלמה במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין. וואנג אף התייחס לכך היום והדגיש כי דווקא החדשנות הישראלית יכולה להיות גשר בין סין לארה"ב: "למרות המתח בין סין וארצות הברית בנושא מכס ומסחר, שיתוף הידע והטכנולוגיה הוא דבר חיוני להתפתחות הגלובלית".
לפי נתונים של הלשכה המרכזית לסטיסטיקה, הייצוא הישראלי לסין עמד על 2.8 מיליארד דולר במחצית הראשונה של 2018, המהווים 8.7% מכלל הייצוא הישראלי בתקופה זו, ועלייה שנתית של 73%.