סנדברג לוקחת אחריות על טעויות פייסבוק רק לא מציינת מהן
סמנכ"לית התפעול של פייסבוק התייחסה בראיון לשערוריית דליפת המידע והודתה שהחברה הגיבה לאט מדי למשבר; אמרה גם שמנגנון שיגביל לחלוטין את הגישה למידע על משתמשים ידרוש מהם לשלם
בעקבות שערוריית דליפת המידע: אחרי שמארק צוקרברג,
מנכ"ל ומייסד פייסבוק, נדרש לענות על שאלות הציבור והתקשורת, הגיע גם תורה של שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של החברה. בראיון לפייננשל טיימס שפורסם אתמול (ה'), סנדברג הודתה שהחברה הגיבה "לאט מדי למשבר שנוצר". היא התייחסה לימים הראשונים של פרשת קיימברידג' אנליטיקה
במסגרתה נודע שהחברה הבריטית השתמשה במידע של עשרות מיליוני משתמשי פייסבוק, וקולם של בכירי הרשת החברתית לא נשמע.
קראו עוד בכלכליסט:
- השערוריה הבאה? פייסבוק ניסתה לקבל מבתי חולים מידע רפואי על משתמשים לצורכי "מחקר"
- צוקרברג מודה בכישלון, נהגי אובר מזהירים מתאונות
- פייסבוק חסמה גישה ליישומי צד שלישי ו"שברה" את טינדר
סנדברג אמרה גם שהייתה אחראית באופן באישי לטעויות, אם כי לא ממש הסבירה לאילו טעויות היא מתייחסת. היא הודתה שעדיין לא ברור מה קרה עם מידע שהחברה הבריטית כרתה מפייסבוק. היא גם הסבירה שפייסבוק מחויבת להמתין לסיום הבדיקה של הרגולטור הבריטי בפרשה לפני שברשת החברתית יוכלו לבצע את החקירה בעצמם. "אני עד היום לא יודעת מה המידע שבידי קיימברידג' אנליטיקה", אמרה.
סנדברג. לא מדי ומאוחר מדי? צילום: בלומברג
בראיון ל-NBC אמרה סנדברג שפייסבוק עדיין לא יכולה להגביל לחלוטין את הגישה למידע של המשתמשים. היא הסבירה שפיתוח מעין זה ידרוש שהמשתמשים ישלמו עבור הגישה לרשת החברתית. היא גם הודתה שיהיה קשה מאוד למנוע לחלוטין גישה למידע של הלקוחות. בהתייחסה לנושא תקנות הפרטיות האירופיות שייכנסו לתוקף בעוד כחודש הודתה ש"אירופה הצליחה להקדים את כולנו בנושא הפרטיות".
הפרשה שפוצצה את הכל
למרות כל ההצהרות המלאות בכוונות טובות - אי אפשר שלא לתהות אם צוקרברג וסנדברג היו מגיבים כך לולא הייתה נחשפת פרשת קיימברידג' אנליטיקה בידי עובד לשעבר של החברה הבריטית. עם החשיפה של הפרשה, החלו להופיע עוד עדויות ודיווחים על שלל הפרות פרטיות של פייסבוק שלא היו קשורות לנושא. כך למשל נחשף שגורמים זדוניים ניצלו את תכונת החיפוש של המשתמשים דרך מספר הטלפון או כתובת המייל כדי לכרות מידע מהפרופיל של המשתמשים.
זאת ועוד, גם ברזיל הודיעה אתמול בערב שהיא תשית קנס של כ-33 מיליון דולר על פייסבוק לאחר שווטסאפ שבבעלותה לא העבירה מידע שנדרשה לחשוף במסגרת חקירה פלילית. עוד נחשף שפייסבוק ניסתה לייצר פרויקט כריית מידע רפואי עם בתי חולים בארה"ב. במיאנמר הותקפה פייסבוק בידי פעילים חברתיים שהאשימו אותה בסיוע עקיף לאלימות הקשה נגד המיעוט המוסלמי במדינה ושהוביל לבריחה המונית של מאות אלפי בני הרוהיניה.
עוד נחשף שצוקרברג ובכירים נהגו לאחזר הודעות שנשלחו למשתמשים - זאת למרות שבאופן רשמי התכונה אינה זמינה לכלל הציבור. התופעה מעידה שלרשת החברתית יש גישה ישירה לתיבת הדואר הנכנס של משתמשיה וזאת מבלי שחשפה יכולת זו לפני כן. נראה שעומס השערוריות עשוי להביא לכך שגם לרגולטורים הנוחים ביותר לחברה יימאס בקרוב. היום נחשף גם שצוקרברג יידרש להעיד גם בפני הקונגרס לאחר ששלשום הוזמן להעיד בפני הסנאט.
ניכר שהמצב של פייסבוק עדין למדי. על פי דיווח של אתר Axios האמריקאי, סנדברג הודתה שמספר מפרסמים "הקטינו" את היקף הפעילות שלהם ברשת. קשה להאמין שפייסבוק תצליח להשתחרר כל כך בקלות מהפרשיות הנוכחיות שמצטרפות לאקלים ההגנה על הפרטיות שהחל לנשוב מאירופה. לא ברור עד כמה פייסבוק תוכל להמשיך ולפעול במודל העסקי הנוכחי שלה מבלי ליפול לשערוריות נוספות שעשויות בהמשך לעלות לה גם בקנסות גבוהים ביותר.