צבא ארה"ב רוצה להשתמש בתמונות מפייסבוק כדי לצוד מחבלים
יחידה טכנולוגית מיוחדת מפתחת מערכת שתדע לעבור על תמונות ביישומי מדיה חברתית ולבנות על בסיסן בנק מטרות. מה הסיכוי שלה להצליח, בהתחשב בכך שלא מעט משתמשים לא מספקים נתוני מיקום בתצלומים, ושמחבלים אינם חובבי סנאפצ'ט?
הרשתות החברתיות מכילות מידע בהיקפים עצומים, שמשמש גופים רבים למטרות מסחריות ופוליטיות; עתה מצטרפת אליהם יחידה טכנולוגית מיוחדת של קהילת המודיעין האמריקאית, שרוצה להפוך תמונות של משתמשים חשודים לבנק מטרות.
- מחפשים עבודה? פייסבוק השיקה את לוח הדרושים שלה בישראל
- הרשת החברתית Vero עקפה את פייסבוק בחנויות האפליקציות
- ברק אובמה יוצא נגד פייסבוק וגוגל
מנהלת IARPA (מקבילה של DARPA בעלת מיקוד מודיעיני), מפתחת מערכת בשם Finder, שתוכל להצליב תמונות, פרופילים ופוסטים של חשודים ולמצוא פעילי טרור בתצלומים. לפי דיווח של Ars Technica, תנסה המערכת לדוג גם מידע גיאוגרפי, כדי לגלות היכן צולמה כל תמונה. המידע הזה מוטמע בד"כ בפורמט שנקרא exif. רוב המשתמשים בעולם אינם מודעים לסוגיית מידע המיקום שמצורף לתמונות, ולא טורח לנטרל את שמירת המידע הזה במכשירים שלהם.
כמעט בלתי אפשרי לזהות מיקומים בתמונות ללא קובץ שמכיל את המידע הזה; גוגל ניסתה לפתח יכולת שכזו בעבר, בעזרת מערכת בשם PlaNet, אך גם היא הציגה יכולות מוגבלות; זאת, בעוד קציני מודיעין צריכים מידע מובהק ככל האפשר.
יתכן שהפיתוח הנוכחי של קהילת המודיעין, לו שותפות גם BAE הבריטית וכמה חברות נוספת בתחום הביטחון והדאטה, פשוט שאפתני מדי. בנוסף, גם אם יצליח הפיתוח, מחבלים בכירים הם אנשים שמודעים לכך שהם מבוקשים, ולכן משתדלים להימנע מפרסום תוכן שמפליל או מסכן אותם. גם אלגוריתמים מתקדמים לזיהוי פנים יספקו כנראה הרבה מאוד התראות שווא, בגלל אנשים שדומים למבוקשים ובמקרה צייצו את הציוץ הלא נכון.