$
המדריך

ה-V30 של LG: מרהיב לעין, ערב לאוזן, יקר לכיס

פאבלט הדגל החדש של החברה הקוריאנית זכה בעיצוב נאה וממשק נוח מאוד, מסך משובח שניתן להתאמה אישית, מצלמה עם תכונות לא שגרתיות והפתעה נחמדה לחובבי מוזיקה. ואולם, הוא יקר ממתחריו וזיהוי הפנים בו אינו מושלם

יואב סטולר 09:0705.12.17

 


 

 

פאבלט ה-V30, כוכב הנבחרת של LG, הגיע לישראל; בשוק מחכה לו תחרות קשה במיוחד, בדמות מכשירי העילית של סמסונג, האייפון X ועוד כמה דגמי פרימיום בולטים שכבר זמינים לרכישה בארץ.

 

 

בדיקת "כלכליסט" גילתה ש-LG נערכה היטב לקרב הזה - וציידה את מכשיר הדגל ביכולות מולטימדיה משובחות, לצד שיפורי ממשק ואפילו יכולת זיהוי פנים.

 

 

נעים להכיר: V30 נעים להכיר: V30 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: הגנים, זה מאפל או מסמסונג?

 

בהתאם לקטגוריית הפרימיום, ה-V30 עשוי כולו מתכת בעיצוב פשוט ואלגנטי מאוד. הטלפון נוח מאוד לאחיזה, גם לבעלי ידיים קטנות יחסית. הודות ליחס תצוגה של 18:9, ממלא המסך כמעט את כל החזית, עם שוליים דקיקים בצדדיו. על אף שגודל המסך עומד על שישה אינץ', יותר משל ה-V20, המכשיר עצמו הוקטן ומשקלו עומד על 158 גרם - מהקלים ביותר בקטגוריה.

 

 

פרופיל דק. V30 מן הצד פרופיל דק. V30 מן הצד צילום: ניצן סדן

 

 

LG שמרה על הקו העיצובי שלה, בו כפתור ההפעלה המעוגל ממוקם בגב ומוטמע בו סורק טביעות אצבע. כפתורי הווליום שבדופן השמאלית שופרו ומספקים התנגדות טובה יותר ללחיצה. בניגוד לדגמים קודמים, לא ניתן לשלוף את סוללת ה-V30 ולהחליף אותה. ואולם, הדגם החדש עמיד במים ואבק בתקן IPV68, מה שאומר שתוכלו להתקלח איתו. שקע האוזניות הועבר לדופן העליונה של הגוף, מה שמקל על החיבור.

 

 

גב המכשיר גב המכשיר צילום: ניצן סדן

 

 

קשה לומר שמדובר בעיצוב מקורי או הברקה שטרם ראינו, והתגובות שהוא קיבל ברחוב כללו בעיקר תהיות האם מדובר בטלפון של אפל או של סמסונג. ואולם, ה-V30 הוא עדיין הכלאה מוצלחת מאוד של עיצוב ואיכות הרכבה, כמצופה ממכשיר עילית.

 

תצוגה וממשק: חוזרים למסך אחד, אבל איזה מסך

 

המסך הוא בטכנולוגיית P-OLED, ברזולוציה של 2,880 על 1,440 פיקסל. טווח הצבעים רחב מאוד והגוונים נראים חדים וטבעיים. בהירות התצוגה גבוהה מאוד, אך עדיין מציגה יכולות מוגבלות בקריאה תחת אור שמש ישיר.

 

 

מסך משובח. V30 מסך משובח. V30 צילום: ניצן סדן

 

 

LG החליטה לוותר על המסך המשני, שהציג התראות ומידע נוסף במכשיר ה-V20, אך פיצתה את המשתמשים בשיפור בממשק: ל-V30 יש תפריט מרחף שניתן למקם היכן שרוצים ולשלוף ממנו קיצורי דרך ליישומים, אנשי קשר ותפקודים אחרים, בצורה שמזכירה את התפריט המרחף של מכשירי ה-Note מבית סמסונג. התפריט המרחף אינו מופעל כברירת מחדל; לראייתי, הוא בחירה טובה יותר מהמסך המשני, שהיה מוגבל ביכולת ההתאמה האישית שלו.  

 

 

סרגל הקיצורים המרחף סרגל הקיצורים המרחף צילום: ניצן סדן

 

 

המסך המשני של ה-V20 גם פעל כל הזמן והציג למשל, שעון וחיוויים שונים; במקומו, פועל מסך ה-V30 כולו בתצורה זו, מה שיאפשר לכם לשלוט בו גם בלי לפתוח את מסך הנעילה. ואולם לעיתים באמת צריך שהמסך ייכבה - למשל, כשאתם בקולנוע, לפני שינה, מנסים להרדים את הילדה או סתם בכמה רגעי שקט של תחילת וסיום היום.

 

הסמארטפון מבוסס מערכת ההפעלה של אנדרואיד 8.0 החדשה, בה שודרגה חווית המשתמש בכל הנוגע להתקשרות להתקני בלוטות' שונים. LG מאפשרת למשתמש לבחור אם לפרוס את האייקונים על מספר מסכי בית, או להשתמש במגירת האפליקציות המסורתית של אנדרואיד. מהקופסה הוא יוצא כשכל היישומים בחוץ, מה שמזכיר מכשירים של יצרניות סיניות.

 

החברה הטמיעה ב-V30 מערכת חדשה לזיהוי פנים ככלי אימות זהות, אך בניגוד לאייפון X של אפל - מאפשרת לכם לפתוח את הנעילה גם באמצעות סורק טביעות אצבע מהיר במיוחד. כלי זיהוי הפנים של LG מצריך קצת הסתגלות, הן מבחינת המרחק בו מחזיקים את המכשיר והן מבחינת הזווית בה יש למקם את הראש כדי לפתוח אותו. זוהי תוספת נחמדה ומחמיאה לטלפון ולא הייתי מוותר עליה על אף בוסריות ההטמעה של הטכנולוגיה, והבחירה בה ככלי ביומטרי משני היא חכמה.

 

צילום: אולפן בכיס

 

המצלמה הראשית של הטלפון נשענת על שתי עדשות, של 16 ו-13 מגה-פיקסל. העדשות הן מקריסטל, מה שנועד לשפר את עמידותן למכות ושריטות.

 

 

מצלמת ה-V30 מצלמת ה-V30 צילום: ניצן סדן

 

 

איכות התמונה משובחת: התמונות יוצאות חדות ובגוונים טבעיים מאוד גם ביום וגם בלילה, בין היתר בשל אלגוריתם שיפור תמונה מובנה שמתאים את ערכי הצילום למצבי התאורה בצורה טובה. LG נתנה ל-V30 יכולת זום לאזורים ספציפיים בתמונה, במקום זום רק למרכז הפריים כפי שראינו עד כה בממשקי מצלמות.

 

 

ממשק המצלמה ממשק המצלמה צילום: ניצן סדן

 

 

מצלמת הסלפי היא בעלת חיישן ברגישות 5 מגה-פיקסל, אך מציגה איכות תמונה טובה מאוד. גם היא נשענת על אותו אלגוריתם חכם ומפיקה תמונות חדות. לממשק המצלמה יש מצב ידני עתיר אופציות, ושורה ארוכה של פילטרים אמנותיים לסטילס ולווידאו. LG שמה דגש מיוחד על איכות הצילום בטלפון, והתוצאה בהחלט בולטת לעין.  

 

 

פילטרים בממשק הצילום פילטרים בממשק הצילום צילום: ניצן סדן

 

 

מולטימדיה ואפליקציות: התאמה אישית

 

איכות התמונה טובה מאוד וניתנת לכוונון והתאמה אישית. ישנם מספר מצבים מוגדרים מראש, שניתן לעבור ביניהם כשצופים בסרטים, תמונות או משחקים - או להגדיר מצב תמונה בעצמכם, תכונה שתקסום לציבור הווידאופילים.

 

איכות האודיו של הטלפון היא אחד היתרונות הכי גדולים בו: יש לו מעבד אודיו ייעודי שפיתחה חברת בנג אנד אולפסן, ומצב שמע שמדייק את הצליל במיוחד בחיבור לאוזניות. תוכלו להתאים את האודיו לסגנון המוזיקה החביב עליכם ולשנות רמות צליל. האיכות באוזניות היא מצוינת, מהטובות שבנמצא. גם בצליל חיצוני לא נופל הטלפון; יש לו רמקול בודד, שמייצר אפקט דמוי צליל היקפי באיכות לא רעה. העוצמה שלו חזקה ומורגשת.

 

 

יכולות אודיו מרשימות. V30 יכולות אודיו מרשימות. V30 צילום: ניצן סדן

 

 

בטלפון יש מספר אפליקציות מבית LG, אך לא תרגישו בהן משום שלא ישלחו לכם התראות והטרדות; יישום בריאות וכושר שהוא מאוד בסיסי ונועד לעבוד עם מכשירי מחשוב לביש, פנקס רשימות שאפשר גם לצייר בו, רדיו FM (אפליקציה שהפכה לנדירה בשנים האחרונות) ותוכנת אופטימיזציית ביצועים - אלמנט שנפוץ בדרך כלל בסמארטפונים סיניים.

  

ביצועים וזמן סוללה: פועל חלק

 

בדומה לשאר סמארטפוני העילית בשוק (למעט מכשירי וואווי ואפל), נשען ה-V30 על מעבד הסנאפדרגון 835 של קוואלקום. הוא חזק דיו כדי להתמודד עם כל משימות המובייל של המשתמש הממוצע. הוא פועל היטב גם כשמפעילים עליו אפליקציות רבות, משחקי תלת ממד ועוד. לא נתקלתי בהשתהויות כלשהן במהלך השימוש מלבד המתנה רגעית בעת פתיחת המכשיר באמצעות זיהוי הפנים. עם זאת, בהתחשב בהטמעה החדשנית והזמן הכמעט מבוטל שנאלץ המשתמש לחכות - השהייה זו מקובלת בהחלט. ה-V30 משווק עם מרחב אחסון של החל מ-64 גיגה-בייט, אך לישראל יגיע דגם שנקרא V30 פלוס - שנבדל ממנו רק במרחב אחסון של 128 גיגה-בייט.

 

 

חזק ונוח לאחיזה. V30 חזק ונוח לאחיזה. V30 צילום: ניצן סדן

 

 

ל-V30 יש סוללה גדולה יותר משל ה-V20, בעוצמה של 3,300 מיליאמפר-שעה, חלשה במעט משל ה-S8 פלוס מבית סמסונג. המכשיר החזיק יותר מיממה בשימוש סביר, שכלל שיחות, צ'ט, ניווט, רשתות חברתיות, האזנה למוזיקה וקישוריות בלוטות'.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

ה-V30 הוא מכשיר עילית עתיר יכולות, שתיקן את כל ליקויי קודמו. הוא לא גימיקי ונוצץ כמו ה-S8 פלוס של סמסונג או האייפון X - אך הוא לא נופל מהם בדבר ועושה זאת בסגנון פשוט ויעיל. הוא יתאים מאוד עבור מי שמחפש סמארטפון חזק ונוח לצריכת ויצירת מולטימדיה - ומוכן לפתוח את הארנק; מחירו מתחיל ב-3,399 שקל, זהה לשל ה-V20 וה-V10 בהשקתם, מה שעושה אותו יקר מגרסת ה-64 גיגה-בייט של ה-Note 8 (אם כי זול מגרסת ה-128 גיגה-בייט שלו) ומה-S8 מבית סמסונג, מתחריו העיקריים. בשורה התחתונה, LG הצליחה לבנות מוצר עדכני, יפה ומשופר בזירת הפרימיום.  

 

ציון כלכליסט: 9

 

 

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד 8.0 || גודל מסך: 6.0 אינץ' || רזולוציה: 2,880 על 1,440 || מצלמה ראשית: 16 מגה-פיקסל + 13 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 5 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות כשארבע במהירות 2.45 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.9 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 4 גיגה-בייט || מרחב אחסון: 128 גיגה-בייט || עובי: 7.3 מ"מ || מחיר 3,399 שקל || משקל: 158 גרם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x