קופצים קדימה: אינטל חשפה שבב חדש למחשוב קוונטי
מחשוב שכזה נשען על שיטת עיבוד שתוכל לבצע חישובים בהיקף עצום ובמהירות גדולה פי 10 עד 100 מהמצוי כיום בשוק. הפיתוח החדש של אינטל מקרב את השוק אל מערכת קוונטית פעילה, שתוכל להאיץ פיתוחי מדע וטכנולוגיה
- איך להפסיק לפחד וללמוד לאהוב את הרכב האוטונומי
- אינטל השקיעה השנה כמיליארד דולר בבינה מלאכותית
- שיתוף פעולה בין אינטל לווימו בפיתוח רכב אוטונומי
מחשוב קוונטי צפוי להוות את קפיצת המדרגה המשמעותית הבאה בעולם המחשוב, בכל הנוגע לביצועים, ולפתוח פתח ליכולות חדשות לחלוטין.
מחשוב סטנדרטי מתבסס של ביצוע חישובים באמצעות יחידות דיגטליות שמכונות ביטים, כאשר כל ביט מציג ערך בינארי של 1 או 0. במחשוב קוונטי, מנגד, כל קיוביט מסוגל להציג בו זמנית ערכים של 1 ו-0. באינטל מדמים זאת למטבע שמסתובב ללא הפסק ומציג בעת ובעונה אחת גם עץ וגם פאלי. מכיוון שקיוביט יכול להציג בו זמנית שני מצבים, שני קיוביטים יכולים לייצג ארבעה מצבים וכך הלאה במכפלות שגדלות בטור הנדסי – דבר המאפשר לבצע מספר גדול מאוד של חישובים במקביל.
לדברי אינטל, השבב, שקוטרו 25 מ"מ, מבוסס על ארכיטקטורה חדשה שמספקת אמינות וביצועים משופרים שמאפשרים להכניס ולהוציא מהשבב פי 10 עד 100 יותר אותות בהשוואה לשבבים קונבנציונליים. המארז פותח ויוצר מחומרים המאפשרים הרחבה של מערכות מחשוב קוונטיות משולבות.
"מחקר המיחשוב הקוונטי שלנו התקדם לשלב שבו QuTech מדמה עומסי עבודה של אלגוריתמי מחשוב קוונטי - ואינטל מייצרת שבבי Qubits ניסיוניים חדשים באופן סדיר במתקני הייצור המתקדמים שלנו", אמר מנהל מעבדות אינטל, ד"ר מייקל מייברי, בהודעה לעיתונות. "מומחיותה של אינטל בייצור, בקרת אלקטרוניקה וארכיטקטורה מייחדת אותנו מיצרנים אחרים ומאפשרת לנו לחקור פרדיגמות מחשוב חדשות, החל ממחשוב נויורמורפי וכלה במחשב קוונטי".
פרופ' לאו דיקרלו מ-QuTech הוסיף: "שבב המבחן הזה יאפשר לנו להתמקד בחיבור, בקרה ומדידה של מספר רב של Qubits השזורים זה בזה בדרך לתכנית תיקון שגיאות ולקיוביט לוגי. עבודה זו תאפשר לנו לגלות תובנות נוספות במחשוב קוונטי אשר יכתיבו את שלב הפיתוח הבא".
ההכרזה של אינטל מצטרפת להכרזה של מיקרוסופט מסוף ספטמבר, שלפיה ענקית התוכנה תפיץ בקרוב שפת תכנות חדשה למחשוב קוונטי. ״כדי להבין מה זה מחשב קוונטי מספיק להשוות אותו למחשב קלאסי״, אמר מנכ"ל החברה, סאטיה נאדלה, באירוע שערכה מיקרוסופט באורלנדו. "מחשב קלאסי ימצא את הדרך באמצעות ניסוי וטעייה. הוא ינסה שביל אחד, אחר כך עוד אחד ואחר כך אחר, עד שיגיע לנכון. מחשב קוונטי לא עובד כך. הוא מאפשר לקודד מידע לא רק כ-1 או 0, אלא כ-1 ו-0 במקביל. זה אומר שיש לו כוח אדיר. הוא לא ינסה שביל שביל, אלא את כל השבילים יחד - וימצא מיד את הנכון. עוצמת מחשוב ברמה כזאת יכולה לעזור לנו לפתור את הבעיות הכי גדולות של העולם. ההתחממות הגלובלית לדוגמה, ייתכן שעם מחשב קוונטי נצליח למצוא חומר שסופג פחמן ונציל את כדור הארץ, ונפתור בעיות נוספות ברפואה, בחברה, בכלכלה".