אינטל השקיעה השנה כמיליארד דולר בבינה מלאכותית
רק לא כמו במובייל: ענקית השבבים העולמית מובילה השקעות ורכישות כשהמטרה ברורה – ליצור דריסת רגל משמעותית בשוק הטכנולוגיה המתפתח. אינטל שפספסה את הסמארטפון לא מוכנה להפסיד שוב
- שיתוף פעולה בין אינטל לווימו בפיתוח רכב אוטונומי
- הטכנולוגיה שתחליף את מבחני האינטליגנציה: "אנחנו רוצים לעשות דמוקרטיזציה להון האנושי"
- עולים שלב: כך מאיץ עולם הגיימינג את אבולוציית ה-AI העולמית
בין התחומים ניתן למנות: רפואה, רחפנים, אקלים וכמובן הרכב האוטונומי. הרכישות של אינטל בתחום, שכוללות את Nervana בשנה שעברה ואת מובילאיי הישראלית לפני מספר חודשים, ממקדות את אותה באופן אסטרטגי לעולם הבינה המלאכותית. החברה אף הודיעה כי החלה בשיתוף פעולה עם גוגל בתחום כדי להטמיע את הטכנולוגיות שלה במכוניות האוטונומיות של וויימו, חברת הרכב של אלפבית.
אם מצרפים את עלות הרכישות, ההשקעה הכללית של אינטל מגיעה לכ-16 מיליארד דולר. מדובר על שינוי דרמטי ביחס לתחום המסורתי של השבבים בו החברה פעילה מאז הקמתה. עם זאת, הפספוס של מהפכת המובייל כנראה הביא את בריאן קרזניץ', המנכ"ל הנוכחי, לחשוב מחדש כיצד להימנע מכישלון נוסף שעשוי להשאיר אותה שוב בצידי הדרך.
אינטל ניסתה להיכנס גם לתחום הסייבר עם רכישת מקאפי, אך בשנה האחרונה היא השלימה את תהליך ההיפרדות ממנה וזו כעת חברה עצמאית בה יש לאינטל אחזקה של 49.9%.
גם ייצור השבבים של מעבדי המחשבים הצטמצמו כמקור עיקרי להכנסות, ולמרות שמדובר עדיין בעסק המוכר ביותר של אינטל, החברה לא מעוניינת לבנות עליו יותר מדי לטווח ארוך בעיקר בגלל הדעיכה האיטית של מכירות ה-PC בשנים האחרונות. השותפה הוותיקה מיקרוסופט כבר לא מגדירה כספקית מערכות הפעלה והיא אף החלה לפתח גרסאות של ווינדוס שמותאמות לפעול על שבבי המתחרה ARM.