Perion מפטרת 27 עובדים בישראל
הפיטורים מתבצעים על רקע תקופה ארוכה של אי יציבות בחברת הפרסום המקוון, שהחלה בשנה שעברה עם מאבקי כוח בדירקטוריון שלה והחלפת המנכ"ל. לפני שלושה חודשים נודע כי קרן ברוש, שמתמחה בחברות במשבר, החלה לקנות אחזקות בפריון
- מייסדי Gett משקיעים ב-Brayola של אורית חשאי
- המיזוגניה בהייטק כלוחמה ביולוגית
- EMK קונה חטיבה של Hola Networks בכ-200 מיליון דולר
פריון הפגינה חוסר יציבות ניהולית בשנה האחרונה, לאחר שבעלי מניות יזמו את החלפתו המנכ"ל, ג'וזף מנדלבאום. הדירקטוריון בלם את היוזמה, אך מנדלבאום, שהבין שאינו זוכה לאהדה בקרב בעלי המניות, החליט לפרוש בספטמבר 2016. הוא הוחלף בינואר בדורון גרסטל, שהוביל את פאנאיה שנמכרה לאינפוסיס ההודית ב-230 מיליון דולר ואת נוליו שנמכרה ב-42 מיליון דולר ל-CA.
במאי השנה נחשף ב"כלכליסט" כי קרן ברוש קפיטל של אמיר אפרתי החלה לרכוש מניות של פריון הנסחרת בתל אביב ובנאסד"ק, שמונה חודשים לאחר שהשתלטה על חברת הפרסום הישראלית מטומי.
חברות הפרסום הדיגיטלי סובלות מירידה בשווי ומאי-נחת מצד המשקיעים, בעיקר משום שהן מבססות את רווחיהן על פערי מחירים ברכישת שטחי פרסום ופחות על טכנולוגיות חדשות. בעת שהשתלטה על מטומי, טענה קרן ברוש שהחברה פועלת בלי תוכנית אסטרטגית. הקרן הובילה להדחת המנכ"ל עופר דרוקר ולפיטורים של עשרות עובדים. לאחר השלמת ההפיכה, נראה הקרן מצפה שמטומי תתמקד בפיתוח טכנולוגי.
קרן ברוש מנהלת נכסים במאות מיליוני שקלים ומתמחה בכניסה לחברות ישראליות המצויות בבעייה תזרימית או ניהולית. המהלך העסקי המשמעותי האחרון של פריון היה ב-2013, כשהתאחדה עם חטיבת הקליינט של קונדואיט בעסקה בשווי 2.9 מיליארד שקל. העסקה הפכה את מייסדי קונדואיט, רונן שילה ודרור ארז, לבעלי מניות עיקריים בפריון.