$
חדשות טכנולוגיה

המיזוגניה בהייטק כלוחמה ביולוגית

הטקסט שפרסם ג'יימס דיימור השבוע הוא רק קצה הקרחון של האפליה בעמק הסיליקון. על אף הטיפול המהיר של גוגל במקרה, עדיין מדובר בדוגמה אחת מתעשייה שפשוט לא יודעת לתת יחס הוגן לנשים

הגר רבט 16:4312.08.17
1. מניפסט דיימור. הסיפור המרכזי שהעסיק את התקשורת האמריקאית בשבוע האחרון היה מסמך שכתב עובד גוגל ג'יימס דיימור על אודות הסיבות ה"ביולוגיות" למחסור בנשים בהייטק. מאז פרסום המסמך דיימור כבר פוטר, פנה לאתר הימין הקיצוני ברייטבארט והוכתר כאויב הציבור מספר אחת או כאביר חופש הדיבור, תלוי את מי שואלים.

 

אפליית נשים - חלק בזוי בתרבות ההייטק האמריקאית אפליית נשים - חלק בזוי בתרבות ההייטק האמריקאית צילום: the Irish Times

 

 

2. חופש ביטוי. פיטורי דיימור הסיטו את הדיון בארה"ב לשאלת חופש הביטוי, והוא עצמו זכה להגנה (מארגוני ימין ושמאל כאחד) על זכותו להביע את דעתו, שנויה במחלוקת ככל שתהיה. מעטים התייחסו לשאלה מה היה קורה לו דיימור היה שומר על תפקידו בגוגל. האם הנשים בגוגל - שלפי דו"חות החברה מהוות 31% מכוח העבודה בה - צריכות להמשיך לעבוד לצד, מתחת או מעל לקולגה, שסבור שהן נחותות ממנו ביולוגית?

 

3. תורת הגזע. בכירים בגוגל אמרו לוול סטריט ג'ורנל שאם דיימור היה מתייחס לקבוצה אתנית ולא לנשים, מעטים היו מעזים להגן עליו. יש בכך מידה רבה של אמת. מסמך שמצביע על הבדלים גנטיים כדי להסביר את חוסר הצלחתם של שחורים או היספניים - שמהווים 2% ו-4% בהתאמה מכוח העבודה בגוגל - היה מסווג מיד כתורת הגזע. במקרה כזה, ספק אם לגוגל היתה בכלל ברירה אחרת מלבד פיטורים.

 

4. הפתרון הקל. שיעורי גיוון כוח האדם בגוגל משקפים את הבעיה האמיתית שמאחורי מסמכים כמו מניפסט דיימור. חופש דיבור הוא נושא מרתק, אבל הוא אינו הבעיה של נשים או מיעוטים אחרים בעמק הסיליקון. את דיימור, מקרה קיצון מובהק של אדם שנתן דרור לדעותיו המיזוגניות במסמך שהופץ לכל עובדי החברה, קל להוקיע. המדע פשוט לא תומך בדבריו. הבעיה האמיתית היא אפליה סמויה ויומיומית.

 

 

 

5. פער מתרחב. בגוגל, ששומרת על תדמית ליברלית, התייחסו לפרסום המניפסט כאל אסון. המנכ"ל סונדאר פיצ'אי קטע את חופשתו וחזר לחברה, ובהנהלה טפחו לעצמם קלות על השכם על הטיפול המהיר. אך יותר מכל משקפים אירועי השבוע האחרון את הפער בין התדמית הליברלית של עמק הסיליקון לבין המציאות, ומזכירים אמירה מדכאת של מארק גוזדיאל, סופר ופרופסור למחשבים ב-GIT: "בעבר נשים נמנעו מלימודי מחשב כי הן לא ידעו במה מדובר, היום הן נמנעות מכך כי הן יודעות בדיוק במה מדובר".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x