בדיקת כלכליסט
G6 של LG: המעבד דור קודם, המכשיר - נאה ומשתלם
מכשיר הדגל של LG אמנם מצויד במעבד חלש וישן יותר משל המתחרים מבית סמסונג, וואווי ואחרות. ואולם, הוא זול מהם ועדיין מציג עיצוב מרשים, ממשק נוח, מסך משובח ומצלמה טובה. מה בכל זאת חסר בו?
LG הציגה לפני כולם את ה-G6, מכשיר הדגל שלה ל-2017: היא הקדימה את סמסונג, סוני, שיאומי, וואן פלוס ו-HTC במירוץ לפסגה. ואולם, היא עשתה זאת במחיר של שימוש במעבד ישן יותר, מהשנה שעברה.
- גלקסי S8: האלוף האולימפי של סמסונג
- Mate 9 Pro: הדוגמן הסיני היקר של וואווי
- נחשף OnePlus 5: קוטל מכשירי הדגל, דור חמישי
היצרנית הקוריאנית, שסימנה את סמסונג כמתחרתה העיקרית, מיישרת עמה קו פעם אחר פעם (כשסמסונג רודפת אחרי אפל) - מה שמקשה על חשיבה מקורית אפקטיבית; ראו, למשל, את הקונספט המודולרי של ה-G5 אשר לא סומן כהצלחה. ב-G6 העדיפה LG שלא לקחת סיכונים מיותרים. האם עדיין ייתן פייט למתחריו החדשים?
עיצוב ומבנה: סולידי ואלגנטי
רבים ממכשירי LG זכו בעיצוב משעמם - אך ה-G6 שובר את התבנית: גב מכשיר עשוי זכוכית ונתון במסגרת אלומיניום, עיצוב נאה ומעניין (אם כי טביעות אצבע בולטות עליו). לטלפון מסך בפורמט 18:9 המעניק לו מבנה מאורך, כדי לאפשר לשים מסך גדול יותר בתוך גוף קטן יחסית - תכונה שאנו צפויים לראות במכשירים חדשים נוספים.
ל-G6 אין כמעט שוליים והחלק העליון והתחתון שלו מינימליים ומספיקים רק לאפרכסת, חיישני תאורה ומצלמת הסלפי. כפתור ההפעלה נמצא על הגב - ועליו סורק טביעת האצבע. איכות הגימור מעולה ולא תמצאו כאן כל מיני מרווחים או קצוות חדים כמו ב-G5. נקודת הבונוס שלו היא האטימות למים ואבק בתקן IP68 - פעם ראשונה עבור מכשיר מסדרה G של LG. הטלפון שוקל 163 גרם; יש קלים ממנו בשוק, אך הוא עדיין נוח לשימוש, אחיזה ונשיאה.
ממשק ומערכת הפעלה: רזה ומהיר
גולת הכותרת של ה-G6 היא התצוגה: מדובר במסך LCD בן 5.7 אינץ' ברזולוציה של 1,440 על 2,880 פיקסל (בצפיפות של 564 פיקסלים לאינץ'). כמקובל במסך LCD הצבעים פחות רוויים מאשר במסך AMOLED, מה שעשוי לתת הרגשה שהם לא בולטים מספיק. לראייתי, זה עניין של הרגל ולא מדובר במשהו שפוגם בחוויית השימוש. ה-G6 תומך בתצוגת HDR ומאפשר גם הפעלה של תכונת Always on Display, מסך הפועל ברציפות; היא מספקת שעון והתראות כגון מזג אוויר כמו במסכי ה-AMOLED. מכיוון שלא כל האפליקציות תומכות בפורמט התצוגה 18:9, כללה LG במכשיר תכונה שנקראת compatibility mode שיכולה להתאים את המסך לאפליקציות ביחס תצוגה סטנדרטי של 16:9.
מערכת ההפעלה שלו היא אנדרואיד 7 נוגט והממשק שהולבש עליה על ידי LG עבר סדרת שדרוגים, בדמות ניקיון יסודי וניסיון להיפטר מכמה שיותר אפליקציות שיש להן מקבילה אצל גוגל. זה עובד לא רע: מסך הבית נראה פחות עמוס מבעבר. היתרון של נוגט בשילוב עם מסך גדול הוא היכולת להשתמש בתכונת ריבוי החלונות החדשה בצורה נוחה.
אמנם LG כבר הציעה תכונה מעין זו במכשיריה הקודמים, אך כעת היא מוטמעת בליבת מערכת ההפעלה והשימוש בה אינטואיטיבי יותר. ואולם, היא לא עובדת באופן מלא בכל האפליקציות ולא ניתן להגדיל את החלונות כפי שרוצים אלא מוגבלים ליחסים קבועים כמו 50/50 או 60/40 וכו'.
תכונת החלון הצף של LG עדיין זמינה אך היא מוגבלת לאפליקציות בודדות בלבד. מה שנחמד בה זה שהיא מאפשרת לשנות את גודל החלון כמו במחשב. ממשק הנקישה לפתיחת המכשיר עדיין כאן איתנו וטוב שכך; הפתיחה עם הכפתור מאחור לא תמיד נוחה, כמו למשל כשהמכשיר מונח על השולחן או בתחנת עגינה במכונית. בנוסף, ההתראות של נוגט יופיעו על מסך הנעילה אך לא תוכלו להגיב להן אם המכשיר נעול.
סורק טביעת האצבע של ה-G6 הוא אחד הטובים בקטגוריה, אם לא הטוב שבהם: הוא מגיב אפילו אם האצבע רק מלטפת אותו קלות וניתן להגדיר עד חמש אצבעות. מסך הבית ממשיך להציע פרישת אפליקציות ללא מגירה ייעודית. אך התכונה להוספת המגירה ניתנת להורדה אם תתעקשו עליה. LG גם מספקת כפתור שמאפשר לכם לדלג בין שתי אפלקיציות שנמצאות בשימוש במקביל - סוג של Alt+Tab. בסך הכל יש ל-G6 ממשק מצוין, עם הרבה אפשרויות התאמה אישית.
מצלמה: דו חיישנית מקסימה
היצרנית ממשיכה את מסורת המצלמה כפולת העדשות מאחור בשינוי אחד; אם ב-G5 וב-V20 מדובר בחיישן 16 מגה-פיקסל וחיישן 8 מגה-פיקסל, ב-G6 מדובר בזוג חיישני 13 מגה-פיקסל. החיישן עצמו אינו המתקדם ביותר בשוק, ולמעשה תוכלו לפגוש אותו במכשירים סינים רבים, אך הוא יעיל וכאשר הוא משולב עם חיישן נוסף הוא מספק ביצועים טובים.
חיישנים כפולים מגיעים בשלושה טעמים בדרך כלל: חיישן צבע ושחור לבן כמו אצל וואווי, חיישן עם מיקוד ארוך וקצר כמו אצל אפל או שיאומי וחיישן רגיל ביחד עם חיישן בזווית רחבה כמו ש-LG אוהבת. השימוש בעדשה רחבה מאפשר לכם לכלול יותר פרטים בתמונה, כמו למשל בצילומי פנורמה או תמונות משפחתיות.
פורמט המסך החדש מקל על צילום תמונות מרובעות, מוכנות לפרסום באינסטגרם, למשל. ניתן גם לצלם שתי תמונות ולהציגן זו לצד זו כשרוצים להשוות או לביים סצנת "לפני ואחרי". איכות הצילום מצוינת; היא אמנם לא משתווה למובילי הקטגוריה גוגל, סמסונג, אפל ובמידה מסוימת גם וואווי, אך לצורכי רוב המשתמשים היא תספק ביצועים מעולים. מצלמת הסלפי, בעלת חיישן של 5 מגה-פיקסל, מציגה תוצאות בינוניות מאוד, אך יש לה עדשה רחבה המאפשרת צילום פריים ב-100 מעלות. צילום הווידאו במכשיר מספק אף הוא תוצאה איכותית (לרבות בפורמט 4K), הודות למייצב תמונה יעיל מאוד.
מולטימדיה ואפליקציות: פחות זה יותר
LG החליטה לצמצם את מספר האפליקציות המובנות ב-G6 -החלטה נבונה מאוד; בעבר היו לה הרבה יישומים מיותרים למדי, שאין להם יתרון אמיתי על מקביליהם שכלולים באנדרואיד.
אפליקציית הרשמקול מאפשרת הקלטה במצב ראיון בו מבודדים קולותיהם של שני דוברים או או כטייפ מנהלים. ניתן לעבור בין שני המצבים בכך שמחזיקים את המכשיר אנכית או אופקית. ניתן גם להקליט אודיו על גבי פסקול מוקלט. הרשמקול תומך בפורמט WAV או FLAC ויש לו אפילו פילטר תדרים מובנה. איכות השמע באוזניות מצוינת נגן המדיה של המכשיר נוח ומאפשר להתממשק עם שירותי ענן כגוגל דרייב או דרופבוקס ולמשוך מהם מוזיקה. למרות ש-LG התגאתה שהתקינה ב-G6 ממיר אנלוגי דיגיטלי Quad, בגרסה שהגיעה לישראל ישנו ממיר פשוט בהרבה. ואולם, איכות השמע עדיין טובה מאוד.
אפליקציה שימושית נוספת היא כלי ניקוי זיכרון מטמון, שמאפשר לשחרר זיכרון פעולה ולהאיץ את פעולת הטלפון. הוא גם מאפשר לנהל את צריכת החשמל ולבצע אופטימיזציה לסוללה. LG ויתרה על התקנת אפליקציית נגינת וידאו בטלפון, וטוב שכך. אפשר להפעיל קליפים מהגלריה ומי שרוצה לערוך ולהעשיר אותם יוכל תמיד להוריד אפליקציה ייעודית.
ביצועים וזמן סוללה: מיכל קטן, מנוע ישן
ה-G6 צויד במעבד הסנאפדרגון 821 משנה שעברה, אך לא הוא הבעיה פה: לטלפון יש סוללה חלשה מדי. עוצמתה 3,300 מיליאמפר-שעה והיא לא צולחת יום שלם של שימוש, גם אם לא תרבו בהפעלת יישומים כבדים. בניגוד למכשירים רבים אחרים של החברה, לא ניתן להחליף את הסוללה, כך שמומלץ לבעלי ה-G6 לקחת איתם את המטען בתיק.
המעבד אינו חזק כמו ה-835 של ה-S8 או הקירין 960 של וואווי, אבל עדיין מדובר במנוע משובח שרק לפני חצי שנה הפעיל את המכשירים המתקדמים ביותר בשוק כמו הגוגל פיקסל, השיאומי מי 5S או הוואן פלוס 3T. מבחני ביצועים מבוססי תוכנה מראים שה-821 עדיין נמצא בעשירייה הראשונה של מעבדי המובייל בעולם, וזה מורגש: לא תסבלו כאן ממחסור בזמינות כוח והטלפון לא ייתקע או ישתהה.
יש לו זיכרון פעולה של 4 גיגה-בייט ומרחב אחסון של 32 גיגה-בייט, הניתן להרחבה בכרטיס זיכרון ל-256 גיגה-בייט. ה-GPS מתאכן במהירות ואיכות הקליטה של האינטרנט האלחוטי והסלולרי מצוינת - לפחות במרכז הארץ.
סיכום ואלטרנטיבות: מתחרה ראוי
ה-G6 הינו מכשיר חשוב מאוד עבור LG: היה עליו לתקן את הטעות העיצובית של ה-G5 ואת הנזק התדמיתי של ה-G4, שסבל מתקלות. יתכן שהיה עליה להמתין קצת ולהשיק אותו ביחד עם השאר, עם מעבד יעיל יותר, שהיה מוסיף לזמן הסוללה. ל-G6 יש סטייל ואיכות הרכבה מעולה, מסך מהטובים כיום בשוק, עמידות במים ואבק ומבנה שרק ה-S8 מציע - ובמחיר גבוה הרבה יותר. למעט הסוללה, השלם גדול פה מסכום חלקיו ואף משתלם יותר מרוב המתחרים. מחירו מתחיל ב-2,250 שקל (יבוא מקביל) ומגיע עד 2,800 שקל (יבוא רשמי) - זול בכ-500 שקל מהמתחרים. מי שמעוניין בסמארטפון חזק עם מסך גדול, ימצא ב-G6 תמורה מעולה לכספו.
ציון כלכליסט: 8
מערכת הפעלה: אנדרואיד 7 || גודל מסך: 5.7 אינץ' || רזולוציה: 2K || מצלמה ראשית: 13 מגה-פיקסל + 13 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 5 מגה-פיקסל || מעבד: 4 ליבות, שתיים במהירות 2.35 גיגה-הרץ ושתיים במהירות 1.6 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 4 גיגה-בייט || נפח אחסון: 32 גיגה-בייט || עובי: 7.9 מ"מ || 2,850 שקל (רשמי) || משקל: 163 גרם