$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Mate 9 Pro: הדוגמן הסיני היקר של וואווי

עם יתרונות כמסך חד ואיכותי, סוללה שמחזיקה יום וחצי, שתי מצלמות מבית לייקה האיקונית ועיצוב אלגנטי במיוחד, נראה שוואווי בנתה פה מוצר מנצח. הבעיה: כבר יש לה אחד, שעולה אלף שקל פחות - וגם המתחרים זולים יותר

ניצן סדן 13:0312.06.17

 


 

מכשיר המייט תשע פרו של וואווי הוא דוגמה טובה לחשיבותו של תזמון. קודמו, ה-Mate 9, היה פאבלט עם מסך של חמש נקודה תשע אינץ' שהתחרה בסדרות נוט של סמסונג ווי של אל ג'י. אחריו השיקה וואווי את המייט פורש דזיין, שהיה קטן יותר ועלה כמעט חמשת אלפים שקל. היצרנית הסינית ראתה כי טוב, והשיקה אותו מחדש, בגרסה מוזלת ששומרת על כל היכולות.

 

המייט 9 פרו נועד לשפר את כל מה שעשה קודמו: המסך אמנם קטן יותר (5.5 אינץ' במקום 5.9), מה שהופך את הטלפון מפאבלט לסמארטפון סטנדרטי, אך הוא כולל קפיצת דרך עיצובית. זהו טלפון נוח יותר, עם מסך חד בהרבה ובעל רזולוציה כפולה משל ה-9 הסטנדרטי. הטלפון הושק בתחילת השנה ולאחרונה נחת גם בישראל. האם יש לו מה שצריך כדי לגרום לכם לוותר על המתחרים מבית סמסונג, LG, סוני ואפל?

נעים להכיר: Mate 9 Pro נעים להכיר: Mate 9 Pro צילום: ניצן סדן

 

עיצוב ומבנה: דוגמן סיני

 

במבט ראשון, נראה המייט 9 כאילו המעצבים של HTC ערקו מטייוואן לסין: גוף אלומיניום אחוד בגוון מוברש, אנטנות המוטמעות בקצותיו, עיצוב דקיק וגב מעוגל קלות שהופך אותו לנוח מאוד לאחיזה על אף שלא מדובר במכשיר קטן. שולי המסך, 5 אינץ' וחצי גודלו, דקיקים מצדדיו, כמצופה מסמארטפון עילית בימינו. בתכל'ס, המייט 9  פרו הוא טלפון נאה מאוד, לטעמי אף אחד היפים מסוגו בשוק. הטלפון שוקל 169 גרם, לא משקל מורגש במיוחד- אם כי יש טלפונים קלים ממנו בשוק.

 

גוף דקיק ונוח לאחיזה גוף דקיק ונוח לאחיזה צילום: ניצן סדן

 

הסוגיה העיצובית היחידה שמטרידה אותי היא המצלמות בגב הטלפון, יש לו שתיים, עליהן ארחיב בהמשך - והן ממוקמות על משטח הבולט מגוף המכשיר. יש מעין שוליים דקיקים למשטח, שכנראה נועדו להגן על העדשות משריטות, לכלוכים ומכות, אך לא די בהם כדי להצליח בכך. אני יכול להבין את השיקול: מהנדסי וואווי רצו לבנות טלפון דקיק ולא היתה להם ברירה. שילכו להסביר את זה למשתמש שרצה טלפון עם מצלמה מעולה ועתה לא יכול להשתמש בה בגלל שבליטה קטנה על שולחן עשתה למצלמה קעקוע.

 

גב הטלפון גב הטלפון צילום: ניצן סדן

 

בניגוד לטלפונים רבים אחרים בקטגוריה, למייט 9 פרו יש גם עינית אינפרא אדום, לשליטה במכשירים ולהעברת מידע. השימוש באינפרא אדום הולך ונעלם עם המעבר לפלטפורמות בית חכם ושליטה מבוססת חיבור לרשת שלא מצריכה שידור בתחום תדרים זה. ואולם, ברוב הבתים נמצאים מוצרים שנשענים על שליטת אינפרא ולא על טכנולוגיות מתקדמות ויקרות יותר, כך שהבחירה של וואווי דווקא מוצלחת.

 

ממשק ומערכת הפעלה: טוב, אך לא פורץ דרכים

 

למייט 9 פרו יש מסך ברזולוציית 2,560 על 1,440 פיקסל - 2K. המסך הוא מהטובים בקטגוריה, עם בהירות גבוהה, איכות צבע כמצופה מפאנל OLED וזוויות צפייה טובות. ואולם, בשוק נמצאים כמה מכשירי עילית המציגים איכות צבע ותצוגה טובה יותר, ביניהם ה-S8 של סמסונג, ה-G6 של LG ועוד. וואווי הצליחה לשפר מהותית את התצוגה, אך לא כבשה שום פסגה.

 

הממשק של וואווי נוח למדי הממשק של וואווי נוח למדי צילום: ניצן סדן

 

המייט 9 פרו מריץ את אנדרואיד 7 ומתבסס על ממשק EMUI של וואווי, שעבר כמה שינויים בשנה האחרונה והפך לאחד האלגנטיים והנוחים שבנמצא. וואווי נתנה לטלפון תפריט מרחף נשלף שבעצם, כולל את כל האפשרויות מהלחצנים הפיזיים של המכשיר - חזרה לאחור, שליפת תפריט ריבוי המשימות וחזרה למסך הבית, בצירוף אייקון סגירת יישומים פעילים. זה מתבקש בפאבלטים, שהמסך שלהם גדול מכדי לאפשר שימוש נוח ביד אחת, אך במכשיר של 5.5 אינץ' זה קצת מיותר.

 

התפריט הנוסף של המכשיר התפריט הנוסף של המכשיר צילום: ניצן סדן

 

בדומה לקודמיו, מסוגל גם המייט 9 פרו לזהות תנועה של פרק האצבע ולהבדיל בינה ובין תנועת אצבע רגילה - במטרה להפעיל יישומים בקיצורי דרך. למשל, אם תעשו צורה של C על המסך, תופעל המצלמה. אם M - יעלה נגן המוזיקה ואם תקיפו עם פרק האצבע אלמנט במסך, ידע EMUI לבצע צילום מסך של המקטע הנבחר. להתחיל לעשות תנועות עם פרק האצבע זה לא כל כך אינטואיטיבי, אבל אני מניח שאפשר להתרגל לזה.

 

זיהוי פרקי האצבע הוא פיצ'ר חביב, אך לא אינטואיטיבי זיהוי פרקי האצבע הוא פיצ'ר חביב, אך לא אינטואיטיבי צילום: ניצן סדן

 

מצלמה: תודה ללייקה

 

וואווי הבינה שצילום איכותי הוא פקטור מהותי עבור משתמשים רבים והחליטה להשקיע בתחום זה במייט החדש: לטלפון יש מצלמה עיקרית בעלת שתי עדשות של לייקה, להן ליטוש שמסייע בחדירת אור. המטרה היא לחשוף את החיישנים שמאחוריהן למקסימום פרטים, גם בתאורה נמוכה. לחיישן אחד יש רזולוציה של 12 מגה-פיקסל והוא נועד לקלוט צבעים מהסביבה, ככל מצלמה סטנדרטית; לחיישן השני יש רזולוציה של 20 מגה-פיקסל, אך הוא נועד לקלוט את התמונה בשחור לבן בלבד. בנוסף, לעדשות עומק שדה שונה. הרעיון הוא לשלב בין התמונה שכל חיישן מצלם ולהציג תצלום שהוא גם חד וגם עשיר בצבע, גם עשיר בפרטים וגם מציג יותר אלמנטים כשהם ממוקדים. 

  

איכות הצילום טובה מאוד ביום איכות הצילום טובה מאוד ביום צילום: ניצן סדן

 

בפועל, הצילום ביום מציג תמונה איכותית מאוד, גם בשילוב מקורות תאורה. הצילום בלילה נראה חד מאוד, אך הצבעים נמרחים ומטושטשים מעט. למצלמות המייט יש יכולת זום ששומרת על איכות התמונה בצורה בולטת בהגדלה של עד פי 3. 

  

מצב הצילום הידני של המכשיר, שמאפשר שליטה על רמות התמונה מצב הצילום הידני של המכשיר, שמאפשר שליטה על רמות התמונה צילום: ניצן סדן

 

מצלמת הסלפי מצוידת בחיישן בן 8 מגה-פיקסל ומיקוד אוטומטי מהיר מאוד עם ייצוב תמונה (תוכנה, לא מייצב פיזי), מה שמקל על צילום סלפי בתנועה, או בסיטואציה בה מישהו עלול לגעת לכם ביד בטעות ולהרוס תמונה מוצלחת (למשל, הופעה או מסיבה).

 

מולטימדיה ואפליקציות: ישיבות, פגישות וראיונות

 

המסך מציג איכות טובה עבור חובבי וידאו ואף תומך בנגינה של סרטוני 4K. למי ששכח, למסך חסרים כמה אלפי פיקסים כדי להציג 4K, כך שזה פיצ'ר לא שימושי עבור מי שאין לו מסך 4K בבית. בתחום האודיו, מראה ה-9 פרו יכולות לא רעות, בדמות עוצמת צליל גבוהה; את השעון המעורר שלו כנראה שתשמעו גם אחרי לילה קשה במיוחד. ואולם, איכות הצליל פחות מרשימה. זה לא שהוא חורק, צורם או שלא נעים להאזין בו במוזיקה, אבל הייתי מצפה לתוצאות טובות יותר ממכשיר עילית שכזה.

 

הרמקול של הטלפון הרמקול של הטלפון צילום: ניצן סדן

 

למכשיר יש חבילת אפליקציות עשירה מאוד, שבאופן לא שגרתי, כוללת אפליקציות שימושיות. אחד היישומים שבולטים לטובה הוא הרשמקול של וואווי: יש לו שלושה מצבי פעולה - מצב סטנדרטי (מקליט הכל, כמו כל רשמקול אחר בשוק), מצב ראיון (מזהה ומבודד שני דוברים, מעצים את האודיו ומטשטש רעשי רקע) ומצב פגישה (מזהה מספר דוברים, מבודד ומדגיש את כולם, תוך החלשת רעשי רקע). יישום בולט אחר הוא השלט הרחוק המובנה, שנשען על עינית האינפרא-אדום בדופן העליונה של הטלפון - יש לו ממשק פשוט ונוח והוא תומך בהתקנים רבים, ביניהם מכשירי בית חכם. אפליקציית הכושר של וואווי מאפשרת להגדיר משקל יעד, למנות צעדים (באופן לא מדויק במיוחד, בדומה לאפליקציות מקבילות), לספור מדרגות שעליתם (אבל לא כאלה שירדתם, משום מה) ולהתממשק עם התקני מחשוב לביש.

 

יישומי גוגל. וואווי לא מסתפקת בהם יישומי גוגל. וואווי לא מסתפקת בהם צילום: ניצן סדן

 

בנוסף, תמצאו בפרו גם כלי אופטימיזציית ביצועים, שיסרוק את הטלפון, ימחק קובצי זבל שנוצרים מפעם לפעם בהליכי כתיבה לזיכרון ועוד. הגיע הזמן שאנדרואיד תעשה את זה בעצמה באופן מובנה, ללא יישום ייעודי. יש באותו כלי גם תכונת אנטי וירוס מוגבלת, כלי חסימת שיחות ומנטר הרשאות גישה לאפליקציות.

 

ביצועים וזמן סוללה: מכשיר לטווח ארוך

 

וואווי החליטה לדחוף אל תוך המייט 9 פרו כל מה שיש לה לתת: הוא צויד במעבד הקירין 960, בעל שמונה ליבות הדומה בביצועיו לסנאפדרגון 835 של קוואלקום (שנחשב לחזק בעולם). יש לו ארבע ליבות הפועמות במהירות 2.4 גיגה-הרץ וארבע נוספות במהירות 1.8 גיגה-הרץ. בנוסף, העניקה לו החברה 6 גיגה-בייט של זיכרון פעולה, מה שנשמע מרשים על הנייר אבל בפועל לא תורם מהותית לביצועים, בעיקר בשל מבנה מערכת ההפעלה אנדרואיד. בנוסף, נמכר הסמארטפון עם מרחב אחסון גדול - החל מ-64 ועד 128 גיגה.

 

בעוד ביצועים שכאלה אפשר למצוא היום אצל כל מכשיר עילית בשוק, למייט 9 פרו יש יתרון אחד משמעותי: סוללה בעוצמה של 4,000 מיליאמפר-שעה, שמאפשרת בערך יום וחצי של פעולה רציפה בשימוש סביר - וכמעט יומיים בשימוש סגפני. זהו כנראה היתרון הכי גדול של הטלפון הזה: לכל היצרניות יש מסכים יפים, מצלמות מוצלחות ועיצובים נאים; אבל אין הרבה טלפונים בשוק שלא צריכים לפגוש את המטען שלהם לפחות פעם ביום.  

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

מכשיר ה-Mate 9 Pro הוא סמארטפון מצוין; מוצרים כמותו מסלקים כל שארית ספקות בנוגע לאיכות ההרכבה, הביצועים והיכולות של יצרניות המובייל הסיניות. הבעיה של הטלפון היא אסטרטגיית המוצר המוזרה של וואווי: הדגם החזק ביותר של הטלפון עולה בישראל כ-3,499 שקל, כאלף שקל יותר מה-P10, סמארטפון הדגל של החברה. לאחרון יש מסך FHD קטן יותר של 5.2 אינץ' וסוללה חלשה יותר, אך את כל שאר היתרונות של המייט פרו תוכלו למצוא גם בו. המייט פשוט משתלם פחות, כך שלמי שמחבב את הממשק והיכולות של מכשירי וואווי האחרונים, אמליץ דווקא על ה-P10.

 

כשמסתכלים עליו מול המתחרים מחוץ, המייט 9 פרו מצליח להרשים אך לא להמם. לראייתי, וואווי תצטרך לעשות יותר כדי לגרום למשתמשים לפזול אליה ולוותר על מכשירי העילית של סמסונג, LG, אפל ומכשירים אחרים בעלי יתרונות חזקים בעיצוב ובצילום - ה-U11 של HTC והבן האחרון במשפחת האקספריה של סוני. וכאן הסיפור מסתבך: הטלפון יקר ב-800 עד 1,000 שקל גם ממכשירי סמסונג ו-LG, כך שכדי לכבוש את לב הצרכן הישראלי, יצטרך היבואן לארגן אישור להנחה מאוד, מאוד משמעותית.

 

ציון כלכליסט: 7

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד 7 || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציה: 2K || מצלמה ראשית: 12 מגה-פיקסל + 20 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, ארבע במהירות 2.4 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.8 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 6 גיגה-בייט || נפח אחסון: 128 גיגה-בייט || עובי: 7.5 מ"מ || 3,499 שקל || משקל: 169 גרם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x