פאלמר לאקי מייסד אוקולוס, נזרק מפייסבוק לאחר שערוריית גניבת הקניין הרוחני
פייסבוק שהפסידה במשפט שניהלה נגד זנימקס, מעסיקתו הקודמת של לאקי, נידונה לשלם כחצי מיליארד דולר פיצויים לאחרונה. לאקי הואשם שהטכנולוגיה שעמדה בבסיס הפיתוחים של אוקולוס פותחה בזמן שהיה מועסק על ידה
10:5702.04.17
מייסד אוקולוס פאלמר לאקי עוזב את פייסבוק. שלוש שנים לאחר שהצטרף להנהלת החברה כחלק מעסקת הענק במסגרתה רכשה הרשת חברתית את חברת המציאות המדומה שהקים, כך הודיעה החברה בסוף השבוע. עזיבתו מגיעה חודשים לאחר שהסתבך בסערה פוליטית כשתמך פומבית בקמפיין שנוי במחלוקת למען דונלד טראמפ, ועל רקע כשלון החברה להפוך את הטכנולוגיה פורצת הדרך של ריפט להצלחה מסחרית.
פייסבוק נמנעה מהתייחסות לשאלה האם לאקי עזב את החברה מרצונו או פוטר, והסתפקה בהודעה קצרה שגרסה כי "אנו נתגעגע לפאלמר, המורשת שלו רחבה הרבה יותר מאוקולוס ורוחו היזמית סייעה להתניע את מהפכת ה-VR הנוכחית והובילה להקמת תעשייה שלמה. אנו מודים לו על כל מה שעשה עבור אוקולוס ותחום ה-VR בכללותו". לאקי טרם התייחס לעזיבתו ולא ידוע עדיין לאן הוא ממשיך.
קראו עוד בכלכליסט:
- פייסבוק מעלה הילוך בתחום המציאות המדומה: שוכרת בכיר לשעבר באפל להובלת אוקולוס
- פייסבוק עשויה לאבד את עסקי המציאות המדומה שלה
- עננים על אופק וירטואלי: פייסבוק סוגרת 200 תחנות הדגמה של אוקולוס
פאלמר לאקי
לאקי הצטרף לפייסבוק ב-2014 יחד עם ברנדן איריבה, אחד משותפיו להקמת אוקולוס, כחלק מרכישתה על ידי פייסבוק ב-2.3 מיליארד דולר. הוא המשיך לקחת חלק בניהול החברה, שהמשיכה לפעול כיחידה עצמאית, עד לספטמבר האחרון, אז התפרסם כי הוא לקח חלק במימון קבוצת תומכי טראמפ בשם "נימבל אמריקה", יחד עם פעיל הימין הקיצוני האמריקאי השנוי במחלוקת מילו יאנופולוס, שפרסמה מודעות פרובוקטיביות נגד הילארי קלינטון.
הפרסום יצר בעיה עסקית לפייסבוק לאחר ששורה של מפתחי משחקים גדולים הודיעו על צמצום התמיכה בפלטפורמה כל עוד לאקי ממשיך לנהל אותה, בראשם חברת סקורטה גיימס. בתגובה הוריד לאקי את הפרופיל הציבורי שלו, מיעט להופיע באירועי החברה ולבסוף פרסם בחשבונות המדיה הבחרתית שלו התנצלות על תרומתו ל"נימבל אמריקה". לאחר פרסום ההתנצלות חדל מלעדכן את חשבונות הפייסבוק והטוויטר שלו, והועבר מניהול אוקולוס לתפקיד לא מוגדר בחברה.
במקביל לשערוריה הפוליטית, הדגם המסחרי הראשון של משקפי הריפט שיצאו לשוק בתחילת השנה שעברה כשלו במכירות והגיעו ל-250 אלף קונים בלבד, הרבה פחות מנתוני המכירות של HTC Vive וסוני פלייסטיישן VR. לאלו הצטרפה תביעה משפטית גדולה מצד חברת המשחקים זנימקס שטענה כי לאקי ואוקולוס הפרו הסכם סודיות וגנבו ממנה סודות מסחריים כחלק מגיוסו של ג'ון קארמק, ממייסדי ID שבבעלות חברת המשחקים, לתפקיד המנהל הטכני של החברה. בפברואר הסתיימה התביעה בנצחון חלקי לזנימקס שזכתה בפיצוי של חצי מיליארד דולר.