בדיקת כלכליסט
שיאומי Mi Max: ענק ידידותי גדול
הפאבלט של היצרנית הסינית אולי לא יתאים לכולם, אבל מפרט מצוין, בנייה איכותית ויכולות מדיה טובות הופכות אותו לבחירה המובילה בקטגוריה שלו
מוצרי שיאומי הסינית הצליחו להתחבב על מספר לא קטן של ישראלים במהלך השנה האחרונה, בזכות מחירים נוחים ומבחר גדול של מוצרים איכותיים.כעת מגיע לישראל השיאומי מי מקס, שכפי ששמו מעיד הוא למעשה פאבלט ענק שבינו לבין טאבלט עומדים רק 0.5 אינץ' של מסך. מוצרים דומים של לנובו וסוני לא הצליחו לייצר עניין אצל הישראלים. עכשיו שיאומי מנסה את מזלה כאשר באמתחתה שני יתרונות: מפרט טוב מהממוצע ומחיר סביר.
- בלקברי DTEK50: כמו נקסוס עם מנעול
- סיאנוג'ן שפיתחה גרסת אנדרואיד אלטרנטיבית מפסיקה לשחרר עדכונים
- דיווח: אפל בוחנת פתיחת מפעלי ייצור בהודו
עיצוב ומבנה: בנייה איכותית אבל לא נכנס לכיס
המי מקס הוא מכשיר מרשים ולא רק בגלל הגודל שלו. איכות הבנייה של מוצריה של שיאומי תמיד הייתה טובה ביחס למוצרים סינים אחרים ואפילו קוריאנים מסוימים. אבל הפעם היא באמת התעלתה על עצמה. גוף המכשיר בנוי מאלומיניום שכמוהו תראו בדרך כלל רק במוצרים יקרים יותר. השלדה וגב המכשיר נהנים מאיכות הרכבה מדויקת, למעט בחלקים העליון והתחתון של גב המכשיר שמורכבים מפלסטיק, כנראה לטובת האנטנה של המכשיר, אבל במכשירים יוקרתיים יותר מקפידים יותר על החיבור בין החלקים.
חלקו השמאלי העליון של הגב הוא ביתה של המצלמה ופלאש הלד הכפול. בחלקו האמצעי העליון תמצאו את חיישן טביעות האצבעות. בחלק העליון שקע האוזניות ובתחתון שקע ההטענה בפורמט מיקרו USB רגיל. בצד ימין ממוקמים כפתורי ההפעלה ובקרת עוצמת השמע, ולשניהם עוצמת לחיצה טובה.
שטח הפנים של המכשיר מוקדש למסך האימתני. שיאומי ניסו לצמצם ככל האפשר את שולי המסך, וביחד עם זכוכית מעוגלת בצדדים מספקים חוויית אחיזה נעימה. שיאומי ציידה את המכשיר בכפתורי מגע אמתיים מתחת למסך. מיקום לא נוח, בעיקר אם יש לכם ידיים קטנות, מכיוון שהוא מפר את האיזון של האחיזה. כך או כך, זהו מכשיר שבכל מקרה צריכים שתי ידיים בשביל להשתמש בו. עוד נקודה ראויה לציון היא השימוש בזכוכית גורילה גלאס דור 4 - משהו שלא תמצאו גם במכשירים יקרים יותר. לסיכום, איכות הבנייה והרכיבים היא ללא רבב, בטוח ובטח במחיר הזה. החיסרון היחיד של המכשיר הוא הכובד שלו - 203 גרם - אבל זה המחיר לשלם על מסך גדול וגוף ממתכת.
ממשק ומערכת הפעלה: MIUI להמונים
שיאומי מציעה במכשיר את ממשק ההפעלה שלה MIUI. מכשירים מסוימים יקבלו את גרסה 8 (האחרונה) מהקופסה ומכשירים אחרים עשויים להגיע עם גרסה 7, בהתאם למקור היבוא. כך או כך, מדובר בממשק נעים מאוד למראה ולשימוש, שכבר עבר סדרת התאמות וכוונונים שהפכו אותו ליציב ויעיל. הגרסה הגלובלית של הממשק תומכת בעברית לא דורשת הורדה של השפה.
היתרון של MIUI ביחס לממשקים של המתחרות הוא במגוון היכולות שהוא כולל ישר מהקופסה. הוא מתבסס על אנדרואיד 6 ומציע חוויית שימוש שמזכירה את iOS של אפל כאשר האפליקציות מופיעות ישירות על המסך. עבור המתקדמים אפשר לציין שאת הממשק הקלאסי של גוגל אפשר להתקין דרך הלאונצ'ר של החברה, שניתן להוריד מגוגל פליי. הוא עובד מצוין עם המערכת של שיאומי ומחזיר את מגירת האפליקציות ואת אפליקציות גוגל הרגילות. אולם גם האפליקציות המובנות מספקות חוויה מצוינת. החייגן למשל מציע גם מקליט שיחות מובנה. שיאומי הוסיפה מגוון אפליקציות לרוב השימושים הבסיסיים שתזדקקו להם. החל מפנס וכלה במנהל קבצים יעיל ושימושי. הנקודה הבעייתית היחידה שמצאתי היא שלפעמים תרגום המונחים לעברית מעלה חיוך ואפליקציות מסוימות לא תמיד פועלות כמצופה.כמו ווייז, למשל. במקרה הזה תיאלצו להשתמש במקבילה הגוגלית של האפליקציה - מפות גוגל - שעובדת לא פחות טוב. בנוסף, ההתראות של האפליקציות שמופיעות בווילון ההתראות ומסך הנעילה לא מכילות פירוט של התוכן שלהם.
תכונה מוצלחת נוספת ששיאומי השאילה מ-LG היא היכולת להדליק את המסך בטפיחה כפולה. שימושי ביותר בעיקר במכשיר בגודל הזה. חיישן טביעות האצבעות גם הוא עובד טוב, למרות שיש בנמצא מהירים ממנו. עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון היא שתכונת החיסכון בחשמל המובנית היא אגרסיבית למדיי ועשויה לנטרל פעילות של אפליקציות כגון פייסבוק או ווטסאפ. קחו זאת בחשבון והחריגו את האפליקציות מהם אתם מעוניינים לקבל עדכונים והתראות שוטפות.
חומרה ומצלמה: מצליח להרשים, המצלמה פחות
שיאומי בחרה למי מקס את ערכות השבבים סנאפדרגון 650 ו-652. ההבדל ביניהן הוא שתי ליבות פחות ל-650, המקבילה הנוכחית לסנאפדרגון 808 שהותקן במכשירי הדגל של LG ובנקסוס 5X המצוין. לפי החומרה, מדובר במכשיר שמכוון לשוק מכשירי הביניים ולא למכשירים הזולים.
בישראל משווקת גרסת ה-32 גיגה-בייט מרחב אחסון שמגיעה עם ה-650 המשושה ליבות. מכשירי ה-64 וה-128 גיגה-בייט מצוידים בגרסה מתומנת ליבות, אך זו אינה זמינה כרגע בישראל - לפחות מבדיקה שביצענו באתרי השוואות המחירים ואתר היבואן הרשמי. זיכרון הפעולה הוא 3 גיגה-בייט, נדיבים מאוד בנקודת המחיר הזו.
איכות המסך אינה מהמרשימות: 1,920 על 1,080 פיקסלים עם רוויית צבעים טובה, אך בשמש הוא יאכזב מעט בגלל בהירות מוגבלת. המצלמה האחורית מציעה 16 מגה פיקסלים, התמונות באור יום טובות, אם כי הן סובלות מעיבוד יתר שעשוי לטשטש מעט את הפרטים. באור נמוך הגרעון מתגבר והאיכות יורדת מאוד. אפליקציית המצלמה מציעה מבחר אפשרויות שליטה ואף יכולת ליישר תמונות "עקומות" בצורה אוטומטית. חיישן הסלפי בן ה-5 מגה-פיקסלים לא מרשים במיוחד, אבל מספיק לשימוש שוטף. יכולת צילום הווידיאו מציעה יתרון אחד שלא תמצאו במכשירי ביניים אחרים: צילום סרטונים באיכות 4K. עם זאת, כדאי להצטייד מבעוד מועד בכרטיס זיכרון איכותי עם נפח רציני.
יכולות המולטימדיה של המי מקס טובות. זהו מכשיר שמיועד לצריכת תוכן וזה ניכר. חוויית הצפייה בווידיאו טובה מאוד - אך שיאומי לא כללה כאן אפליקציית וידיאו ייעודית.
איכות השמע באוזניות וברמקולים מעולה והיא מעל הממוצע, הן בעוצמה והן באיכות. בנוסף, יש כאן גם רדיו FM פשוט, נקודה ראויה לציון.
הסוללה האימתנית בעלת קיבול של 4,850 מיליאמפר שעה תספיק לכם לכ-15 שעות פעולה בממוצע בשימוש סביר, שכולל בעיקר שעה של שיחה, גלישה ועיון במיילים, שעה של שימוש ברשתות חברתיות ומצלמה ושעה של משחקים ומולטימדיה. זה לא רע בכלל בשביל מסך גדול כל כך. המכשיר מציע חריץ לכרטיס זיכרון עד 128 גיגה בייט או מקום לכרטיס סים נוסף. בסך הכל, שיאומי לא חסכה בפרטים ומציעה חבילת חומרה הדוקה ואיכותית מאוד.
סיכום ואלטרנטיבות: ללא מתחרים אמיתיים
השיאומי מי מקס נמכר בישראל במחיר שנע בין 1,150 שקל בחנויות של יבואנים מקבילים ועד כ-1,500 שקל באתר היבואן המילטון, שמוסיף גם 5 שנות אחריות. אמנם הגרסה שמשווקת לרוב בישראל היא ה-16/32 גיגה-בייט, אבל שווה להתאמץ ולחפש את גרסת ה-64/128 גיגה-בייט, שמוסיפה עוד זיכרון פעולה וערכת שבבים חזקה יותר.
מכשירים מתחרים עם מסך גדול מ-6 אינץ' כוללים בין השאר את ה-XA אולטרה והאקספריה C5 של סוני, הראשון יצא השנה והאחרון לקראת סוף שנה שעברה. הם יציעו חוויית שימוש קרובה לשיאומי אך גילם בעוכריהם והחומרה שלהם פחות טובה משל המי מקס. הפאב פלוס של לנובו גם הוא ישן יותר ומציע פחות עוצמה במחיר נמוך יותר. המכשיר שמציע את התחרות העיקרית למי מקס הוא למעשה המייט 8 של היריבה מבית וואווי. יש לו מסך מעט קטן יותר אך חומרה טובה לא פחות ומצלמה מוצלחת יותר בעלות מעט יותר גבוהה. מכשיר דומה נוסף הוא ה-A9 של סמסונג, שמוצע במחיר מעט גבוה יותר אך לא ביבוא רשמי.
ציון כלכליסט: 8.8
מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 6.44 אינץ' || רזולוציה: 1080 על 1920 פיקסלים || מצלמה ראשית: 16 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 5 מגה-פיקסל || מעבד: 6 ליבות 2 במהירות 1.8 גיגה-הרץ ו-4 במהירות 1.4 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 32 גיגה-בייט || עובי: 7.5 מ"מ || משקל: 203 גרם