סיאנוג'ן שפיתחה גרסת אנדרואיד אלטרנטיבית מפסיקה לשחרר עדכונים
החברה שרצתה להציע חלופה זולה למערכת ההפעלה של גוגל הודיעה כי היא מפסיקה את פעילות השרתים ומשנה אסטרטגיה: מעתה היא תמכור את הפי'צרים שלה כתוספים לגרסאות אנדרואיד
- גוגל לא מוותרת על השעונים החכמים: מפתחת שני דגמים חדשים
- אחרי ההתנקשות בשגריר הרוסי: טורקיה חוסמת את טור
- פרטנר: שירות הטלוויזיה החדש יתבסס על אנדרואיד TV
מערכת ההפעלה התחילה את דרכה ב-2009 כפרויקט של מהנדס תוכנה בשם סטיב קונדיק ליצור גרסה משופרת (Mod) של אנדרואיד על בסיס הקוד הפתוח שגוגל שחררה לקהילת המפתחים. היא צברה פופולריות במהירות, בעיקר בשל צריכת משאבים נמוכה שהפכה אותה יעילה עבור מכשירים ישנים וחלשים ופתרון כמה מהבעיות המטרידות בגרסאות מוקדמות של אנדרואיד, ולטענת מפתחיה הגיעה בשיא הפופולריות שלה, בשנה שעברה, לבסיס התקנות של 50 מיליון מכשירים, מספר שזכה לביקורת כנתון מנופח.
ב-2013 לקח חבר היזם הסדרתי קירט מקמאסטר לקונדיק והקים חברת סטארט-אפ שתכננה לקחת את הקוד וליצור גרסה מסחרית שלו (המערכת הפתוחה המקורית כונתה CyanogenMos וזו של מקמאסטר Cyanogen OS) שתוצע ליצרניות סמארטפונים כתחליף זול וגמיש יותר לרשיון השימוש המלא היקר של גוגל. החברה גייסה 115 מיליון דולר ופיזרה הצהרות יומרניות כמו "אנחנו נחסל את גוגל", אבל תוך זמן קצר החלה לסבול מבעיות ניהוליות שהובילו לפרישת מקמאסטר מתפקיד המנכ"ל (לטובת הישראלי לשעבר ליאור טל) ולפרישת קונדיק מהחברה. בהמשך פיטרה חלק מעובדיה, סגרה את אחד משני מרכזי הפיתוח שלה וויתרה כליל על החזון העסקי המקורי.
גרסת הקוד הפתוח הלא-מסחרית של המערכת צפויה להמשיך להתעדכן ולאפשר לכל מי שמחזיק מכשיר אנדרואיד תואם להתקין אותה באופן עצמאי ללא תשלום, אבל קהילת המפתחים שמאחוריה החליטה להתנתק מהמותג המקורי ולעבור לפעול תחת שם חדש - Lineage.