חברת zirra מעריכה ש-Gett היא החברה בעלת השווי הגבוה בישראל
השווי המוערך של Gett הוא 1.9 מיליארד דולר ואחריה ברשימה טאבולה וקלטורה. בזירה מחשבים את שווי החברות על פי אלגוריתם שמדמה מחיר מניה ושווי חברה במצב של סחירות ושקיפות אינפורמציה
חברת Zirra.com פירסמה היום (ה') את הערכות השווי שלה לחברות הסטארט-אפ הישראליות נכון לסוף 2016. על פי זירה, חברת Gett היא בעלת השווי הגבוה ביותר - כ-1.9 מיליארד דולר. בתחילת השנה דורגה Gett במקום השישי מבין החברות הישראליות. במקום השני נמצאת טאבולה, בשלישי קלטורה, ברביעי איירון סורס ובחמישי פורסקאוט.
- פחות חקלאות, יותר סטארטאפים: ירידה של 3% בייצוא סחורות מול עלייה של 10% בייצוא הייטק ב-2016
- מדעי הג'וינט: כך כבש הקנאביס את ההייטק הישראלי
- ירידה של כמעט 70% בהיקף האקזיטים ב-2016
לדברי ענר רבון, מייסד-משותף של זירה, גט גייסה השנה סכום חסר תקדים של 300 מיליון דולר מפלוקסווגן ועוד הלוואה של 100 מיליון דולר מסברבנק הרוסית, נכנסה אל עולם המכוניות האוטונומיות וציי רכב חכמים בשיתוף פעולה עם קבוצת פולקסוואגן, ויצרה לעצמה עמדה חסרת תקדים בשני סקטורים צומחים בו זמנית. גט גם הציגה השנה שירות שליחויות שהולך ומתרחב, שירות קארפולינג (Gett Together), שהושק באירוע משותף עם פולקסווגן, והבטיחה את התרחבותה במזרח אירופה ורוסיה, עם מצבת מהנדסים ועובדים שוהכפלה בתוך שנתיים. גט ממצבת עצמה כחברה שמקיימת בהצלחה מאפייני צמיחה של חברת הון סיכון, תוך מיקוד בגיוס אנשי טכנולוגיה והנדסה. עם זאת, החברה הודתה בתחילת החודש כי היא אינה שוקלת להתרחב לעולם כולו, אלא מתמקדת בשלב זה בהתרחבות באירופה. כיום עיקר פעילותה הוא ברוסיה, ישראל ובריטניה. פולקסווגן הודתה כי היא תחפש שותפים דומים לגט במקומות אחרים בעולם.
היתרון המרכזי של גט, אל מול חברות כמו אובר או ליפט, הוא העובדה שהיא פועלת כחוק ולכן אינה דורשת הוצאות כבדות על שירותי לובינג. הדבר סייע לה לצרף לשירותיה בלונדון חברות מוניות ואיגודים, לזכות באהדה של רשויות מוניציפליות, ולעשות שימוש בתשתית התחבורה הציבורית העירונית לצרכיה.
במקום השני נמצאת חברת טאבולה, שבתחילת השנה דורגה במקום העשירי ברשימה. על טאבולה אמר רבון שהיא ממשיכה לצמוח בקצב גבוה בכל הפרמטרים - הכנסות, מופעים, פריסה וגיוסי עובדים בהם צמחה במהלך 2016 בקצב גבוה אף יותר מהשנה הקודמת, ורכשה את קונברט מדיה, ששיפרה את ההיצע שלה בתחום פרסום הווידיאו, בעידן שבו כמות הולכת וגדלה של משתמשים מתקינה חוסמי פרסומות. היא שיפרה משמעותית את הנוכחות שלה ונמצאת כיום כמעט בכל אתר חדשות או תוכן הנצרך דרך המובייל. גם אאוטבריין צמחה השנה ואף השלימה גיוס הון, כששתיהן מוכיחות שתקרת הזכוכית שהטרידה את מנוחתה של התעשייה עוד רחוקה. שתי החברות שומרות על רווחיות, למרות התחרות הקשה ביניהן, ואף חולקות לקוחות משותפים, בהם מיקרוסופט, למשל.
במקום השלישי - קלטורה שטיפסה מהמקום השביעי. קלטורה פתחה את 2016 ברגיעה יחסית לאחר תנופת גיוסי העובדים של השנתיים הקודמות, אך ייצבה את מעמדה באמצעות גיוס של 50 מליון דולר (גולדמן זאקס) ובכמה עסקאות משמעותיות וביניהם מיקרוסופט. החברה שיפרה את מצבה בכל האינדיקטורים מול המתחרות וכן זכתה בסנטימנט לקוחות הולך ומשתפר. רכישת טיוינצ'י לפני כשנתיים הכניסה את קלטורה למועדון ספקיות הטכנולוגיה לספקיות תקשורת המעוניינות לפעול במודל הדומה לזה של נטפליקס ואמזון; מודל שקיבל חיזוק עם החלטתה של AT&T לרכוש את טיים וורנר. קלטורה גם החלה בשנה האחרונה להתחרות בסיסקו ובאריקסון עם מוצרי וובקסטינג חדשים.
חברת זירה מחשבת את שווי החברות על פי אלוגריתם שפיתחה. החברה מוסרת שהאלגוריתם מדמה מחיר מניה ושווי חברה במצב של סחירות ושקיפות אינפורמציה. את האלגוריתם "לא מעניין" מה שווי החברה הרשמי או לפי מה היא מחפשת לגייס. שילוב של מחירי חברות מקבילות וכן של חברות ציבוריות משתלב עם עשרות סיגנלים ומגמות כדי ליצור לחברה סימולציית מחיר. כמו כן האלגוריתם מחשב את סיכויי החברה להגיע לנזילות מניות, כשגם כאן נעשה שימוש בהשוואה לחברות דומות, פרטיות וציבוריות, מצב החברה על פני מחזור החיים הצפוי לחברה במצבה וסיגנלים שמבשרים מומנטום בחזיתות הרלוונטיות השונות.
בהתייחס ל-2016 מציינת זירה שלמרות אינדיקטורים שליליים שקיבלו את פנינו בתחילת השנה, 2016 הייתה שנה של שיפור עמוק כמעט בכל האינדיקטורים - גיוסי הון, גיוסי עובדים, צמיחת הכנסות ותנועות גולשים. בסוף השנה ניתן למצוא שורה עמוסה של חברות בשוויי שיא ועם אינדיקטורים שנכון להיום לא מציגים סימני האטה.
זירה מספקת מחקרים על חברות סטארט-אפ לפי הזמנה עבור קרנות הון סיכון, משקיעים פרטיים או יזמים. היא משלבת במחקריה טכנולוגיה של בינה מלאכותית ואנליזה שנעשית בידי מומחים. החברה מעסיקה כיום 15 עובדים וממוקמת בתל אביב. עד כה גייסה 2.5 מיליון דולר משורה של משקיעים בהם בכירים לשעבר במיקרוסופט כגון משה ליכטמן וסומה סומסגר, AOL, פרופ' דן גלאי, סינגולריטים ומשפחת שקד.
עשר החברות בעלות השווי הגבוה בישראל על פי זירה:
1. גט 1.98 מיליארד דולר
2. טאבולה 936 מיליון דולר
3. קלטורה 921 מיליון דולר
4. איירון סורס 911 מיליון דולר
5. פורסקאוט 881 מיליון דולר
6. פיוניר 875 מיליון דולר
7. אאוטבריין 812 מיליון דולר
8. קמינריו 811 מיליון דולר
9. אינפינדט 781 מיליון דולר
10. פלריום 666 מיליון דולר