פוקימון מי? אלה היו האפליקציות הפופולריות ביותר באפסטור ב-2016
כמדי שנה אפל מפרסמת את רשימת האפליקציות הפופולריות ביותר, ולמרות הבאזז הרב, פוקימון גו לא במקום הראשון. בעשירייה הראשונה נוכחות בולטות לאפליקציות מבית פייסבוק וגוגל ובמקום הראשון - סנאפצ'ט
להיט העשור? אפילו לא להיט השנה. למרות הבאזז הרב שייצר משחק המובייל פוקימון גו, הוא כשל לכבוש את ראש טבלת האפליקציות הפופולריות ביותר באפסטור ב-2016.
- נטפליקס מצאה פתרון לתוכן מקומי: תפיק כ-20 תוכניות ריאליטי ב-2017
- וויצ'ט מצנזרת משתמשים גם מחוץ לסין וגם אם החליפו כרטיס סים
- מה החטא שלך: האפיפיור נתן את ברכתו לסינדר, האפליקציה הרשמית של הוותיקן
כמדי שנה, מפרסמת אפל את רשימת האפליקציות הפופולריות באפסטור. הרשימה מתפרסמת בנפרד לחנות של כל מדינה, אך הדירוג של החנות בארה"ב זוכה למרב תשומת הלב, שכן זו נחשבת לחנות עם היקף ההורדות וההכנסות הגדול ביותר (אפל לא פרסמה דירוג כזה לחנות הישראלית).
לאור העניין הרב שעורר פוקימון גו ברשתות החברתיות ובתקשורת המסורתית, אפשר היה לצפות שהמשחק יעמוד בראש טבלת ההורדות השנתית של האפליקציות החינמיות. אולם, הוא הגיע למקום השלישי בלבד. במקום הראשון נמצאת האפליקציה של סנאפצ'ט, שצפויה בקרוב לצאת ל-IPO, לאחריו פייסבוק מסנג'ר. לפייסבוק יש נוכחות בולטת בחמישייה הראשונה, עם אינסטגרם במקום הרביעי ואפליקציית פייסבוק בחמישי.
גוגל תופסת את שני המקומות הראשונים בחמישייה השנייה, עם יוטיוב בשישי וגוגל מפות בשביעי, ואחריהן בסדרה יורד פנדורה, נטפליקס וספוטיפיי.
פוקימון גו גם לא הצליח לכבוש את רשימת האפליקציות המכניסות ביותר, דירוג שמודד הכנסות אפליקציות מתשלום להורדה ומרכישות בתוך האפליקציה, ומסתפק במקום השני. הכתר הולך למשחק האסטרטגיה Game of War – Fire Age. למשחקים שמבוססים על מודל Freemium (הורדה בחינם, ותשלום על מנת לזכות ביכולות או כדי להתקדם במשחק) יש נוכחות בולטת ברשימה ובנוסף למקום הראשון והושני הם ממוקמים גם במקום השלישי (Clash of Clans), החמישי (Candy Crush Saga), השישי (Mobile Strike), השביעי (Clash Royale) והתשיעי (Candy Crush Soda Saga).
את שאר המקומות תופסים שירותי סטרימינג בתשלום: ספוטיפיי (מקום רביעי), פנדורה (מקום שמיני) ו-HBO NOW (מקום עשירי). נטפליקס, אגב, רק במקום ה-18 – דירוג אחד מתחת להולו.
בראש דירוג האפליקציות בתשלום נמצא המשחק הממכר מבית היוצר של אלן דג'נרס Heads Up!, ולאחריו אפליקציית החלפת הפרצופים השטותית Face Swap Live, ומייקראפט של מיקרוסופט במקום השלישי. Facetune, שמאפשרת למשתמשים לעשות פוטושופ לתמונות פנים שלהם, במקום הרביעי ואפליקציית האימוג'י של קים קרדשיאן, KIMOJI, סוגרת את החמישייה הראשונה.
בפתח החמישייה השנייה ניצבת אפליקציית הכושר 7 Minutes Workout, ולאחריהGeometry Dash, Plague Inc., Akintor the Genie ו-Bloons TD 5.
כן פרסמה אפל את בחירת העורכים לאפליקציות ולמשחקים הטובים ביותר של 2016. הנה הדירוג בחנות הישראלית (שמסיבה לא ברור שונה במעט מזה שבחנות האמריקאית). בתואר האפליקציה הטובה ביותר זוכה יישום עריכת התמונות Prisma. במקום השני Hyper, אפליקציה שמציגה סרטוני וידיאו מומלצים לצפייה, שנבחרו על ידי עורכים אנושיים (בחנות האמריקאית, הוענק המקום השני ליישום החלפת הפרצופים והפילטרים MSQRD). מדליית הארד הלכה לאפליקציה של אתר החדשות Quartz.
המשחק הטוב ביותר, לפי אפל, הוא Clash Royal. במקום השני נמצא Chameleon Run (ובחנות האמריקאית Regins), ובשלישי Plants vs. Zombies: Heroes.