משרד המדע יממן התמחות בנאס"א לחוקרים ישראליים
על רקע המאמצים להציל את תעשיית החלל הישראלית, חוקרים יישלחו לסמסטר התמחות בסוכנות החלל האמריקאית. התוכנית מיועדת לחוקרים צעירים מצטיינים
סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל הודיעה כי היא תממן עבור חוקרים ישראליים התמחות במרכזי המחקר והפיתוח של נאס"א, סוכנות החלל האמריקנית.
- כך בנתה ישראל תוכנית חלל, ואז שכחה ממנה
- ההברקות של נאס"א: אילו המצאות הגיעו מסוכנות החלל?
- ונוס: הלוויין הישראלי שינטר את שדות המדינה
התוכנית מיועדת לחוקרים צעירים מצטיינים בתחומי המדעים השונים, כמו הנדסה ומתמטיקה, עם עניין בהתמחות בתעשיית החלל, שיזכו להשתלב בתכניות הסוכנות למשך סמסטר אחד במעמד חוקרים אורחים. במשרד המדע לא נוקבים בהיקף המימון שיוקצה לטובת הפרויקט אך נכון לשלב זה מדובר על תמיכה פוטנציאלית במספר חוקרים בודדים.
שיתוף הפעולה הנוכחי התאפשר לאחרי שבאחרונה נחתם הסכם בין הגורמים במהלך כינוס החלל העולמי השנתי (2016) במקסיקו, כחלק מהסכם רחב יותר לשיתופי פעולה עם נאס"א בתחומי המחקר והתעשייה.
שליחתם של חוקרים צעירים להשתלמות בסוכנות האמריקנית היוקרתית אמורה לעודד ולפתח את הידע הטכנולוגי והמחקר בישראל - מטרה הכרחית בהתחשב בחששות של בכירי תעשיית החלל מבריחת מוחות בתחום לחו"ל, הנובע בין היתר מהשקעות נמוכות של המדינה בתעשייה בהשוואה למדינות OECD. מדינת ישראל משקיעה רק 0.034% מהתוצר שלה לטובת תוכנית החלל.ההודעה על שיתוף הפעולה בין הסוכנויות מתרחשת ברקע לאירועים האחרונים בתעשיית החלל הישראלית עם התרסקותו בחודש שעבר של הלווין עמוס 6, שהוביל לכינוס חירום ולהקמתה של ועדה שמינה שר המדע אופיר אקוניס לצורך גיבוש "תוכנית חלל לאומית".