$
הייטק והון סיכון

Payoneer השלימה גיוס ענק של 180 מיליון דולר

פיוניר שנוסדה ב-2005 היא אחת החברות הפרטיות בעלות ההכנסה הגבוהה ביותר בישראל. פלטפורמת התשלומים שלה אומצה גם על ידי אמזון וחברות ענק נוספות. מנכ"לית החברה בישראל קרן לוי אמרה ל"כלכליסט" כי היא לא שוללת רכישות נוספות או הנפקה עתידית

עומר כביר 16:0005.10.16

מפתחת פלטפורמת התשלומים המקוונים פיוניר (Payoneer) השלימה גיוס ענק של 180 מיליון דולר – כך הודיעה היום החברה. את הגיוס הובילה קרן ההון סיכון Technology CrossOver Ventures, והשתתפה בו גם Susquehanna Growth Equity שכבר השקיעה בחברה בעבר. בסבבי ההשקעה הקודמים שלה גייסה פיוניר 65 מיליון דולר בסך הכול. אבי זאבי, שותף כללי בכרמל ונצ'רס, בעלת המניות הגדולה ביותר בחברה עד כה, ימשיך לכהן כיו"ר פיוניר.

 

פיוניר נוסדה ב-2005 על ידי יובל טל. עם הכנסות של 150 מיליון דולר ב-2015, וצפי הכנסות של 250 מיליון דולר ב-2016, מדובר באחת החברות הפרטיות בעלות ההכנסה הגבוהה ביותר בישראל. הפלטפורמה של החברה מאפשרת העברת תשלומים מאובטחים באמצעות כרטיסי אשראי והעברות בנקאיות, ויכולה לשמש גם להעברת כסף מהירה בין חברות לעובדיהן ואפילו למדינות מתפתחות.

 

קרן לוי מנכ"לית ישראל. לא שוללת הנפקה ורכישות נוספות קרן לוי מנכ"לית ישראל. לא שוללת הנפקה ורכישות נוספות

 

ב-2015 רשמה החברה הישג משמעותי כשענקית הסחר המקוון אמזון חרגה מגבולות מערכת התשלומים העצמאית שלה ואימצה את פיוניר כאמצעי תשלום חיצוני ב־24 מדינות. ההכשר מאמזון סלל לחברה את הדרך חברות ענק אחרות, ובחודשים האחרונים היא חתמה על הסכמים עם גוגל, איירבנב, גטי אימג'ס ועוד. כיום מעסיקה החברה כ־760 עובדים, יותר מ-500 בישראל והשאר בארצות הברית (שם יושבת ההנהלה), סין, גיברלטר ועוד. לפיוניר יש כיום לקוחות בכ-200 מדינות.

 

"בשנה האחרונה פתחנו כמה משרדים בעולם ואנחנו מתכננים לנצל את הגיוס כדי להאיץ את קצב הצמיחה ולהיכנס לעוד מדינות", אמרה ל"כלכליסט" מנכ"לית פיוניר ישראל, קרן לוי. "רק לאחרונה נכנסנו לפיליפינים, להודו וליפן ויש לנו תוכניות לעוד מדינות. במקביל, אנחנו מתכוונים להמשיך להשקיע ולהרחיב את הפלטפורמה שלנו, גם כדי להשיק יותר מוצרים ללקוחות שאנחנו משרתים כיום, וגם כדי להמשיך ולגדול".

 

במרץ ביצעה פיוניר את הרכישה הראשונה שלה, כשקנתה את ארמור פיימנטס מעמק הסיליקון, הפועלת בתחום מכתבי האשראי הבנקאיים הווירטואליים. בשיחה עם "כלכליסט" לא פסלה לוי את האפשרות שהגיוס ישמש גם לביצוע רכישות נוספות: "אנחנו מסתכלים על העולם שמשיק לתשלומים, ויש הרבה דברים שלא הייתה בהם עדיין מודרניזציה ודיגיטיזציה. יש עוד הרבה שירותים משיקים שנוכל לחברה לפלטפורמה שלנו. אנחנו לא פוסלים עוד רכישות. אם יהיה משהו שישיק לפטלפורמה ויתאים אז בהחלט כן, אבל אנחנו מתכוונים גם להמשיך להשקיע מבית".

 

TCV, שהוקמה ב-1995, השקיעה בעבר בחברות כמו פייסבוק, נטפליקס, ספוטיפיי ואקספדיה. מדובר בהשקעת בכורה של הקרן בפיוניר, והיא עתידה גם לרכוש מניות ממשקיעים קיימים. "זו קרן שאנחנו בקשר אתה כבר כמה שנים ועכשיו נוצרה הזדמנות מדהימה", אמרה לוי. "היא מתאימה לחברות צומחות עם אסטרטגיה לטווח ארוך. היא מקושרת לחברות גדולות, שחלקן כבר לקוחות שלנו, וממש עכשיו הם מובילים סיבוב גדול של גיוס לאיירבנב ולספוטיפיי. יש סינרגיה גדולה מבחינת החברות ולשותפים בקרן יש ניסיון מעולה בלקיחת מנהלים וטיפוחם. יש הרבה אמון והערכה הדדית, מישהו שאתה באמת רוצה לעבוד אתו. לא חיפשנו סתם כסף".

 

בנוגע לאפשרות שהחברה תפנה בקרוב למסלול של הנפקה אמרה לוי: "מדובר באופציה הגיונית, אבל אנחנו לא מחויבים להנפקה בשלב הזה. יש לנו כוונה לבנות את החברה ולייצר אימפקט נוסף בכלכלה העולמית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x