ישראל במקום ה-4 בעולם בצריכת בשר - מקום אחד אחרי ארגנטינה
כך עולה מנתונים שפרסם ארגון ה-OECD. בשנת 2014 צרכו בישראל 86.1 ק"ג של בשר לנפש; במקום הראשון - אוסטרליה עם צריכה של 90.3 ק"ג לנפש
צריכת הבשר לנפש בישראל היא מהגבוהות בעולם, כך עולה על פי נתונים שמפרסם היום (ב') הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD). בישראל צרכו ב-2014 86.1 ק"ג של בשר לנפש, שממקמים אותה במקום הרביעי מבין שאר המדינות בעולם.
- שתילת עצים ושינוי צבע בשרטוט: לא תאמינו מה תוקע פרויקטים
- אלשטיין מרחיב את חברת הבשר שלו כדי לייצא לארץ
- הבשר בעקבות הסלט, בדרך למשבר חדש?
צריכת הבשר מוגדרת לפי בשר כבש, חזיר, בקר ועוף. במקום הראשון בדירוג נמצאת אוסטרליה, שב-2014 צרכה 90.3 ק"ג לנפש, קצת מאחוריה נמצאת ארה"ב עם צריכה של 90.1 ק"ג לנפש. ארגנטינה, שידועה באהבת הבשר של התושבים, מדורגת שלישית עם צריכה של 86.6 ק"ג לנפש. לשם השוואה, הממוצע באיחוד האירופי עומד על 64.9 ק"ג לנפש.
דירוגה הגבוה של ישראל נובע מצריכת העוף הגבוהה במדינה. על פי הערכות הארגון, צריכת העוף לנפש בישראל עמדה בשנה שעברה על 57.9 ק"ג, הרבה מעל שאר המדינות. באוסטרליה לדוגמה, צריכת העוף עמדה על 42 ק"ג לנפש.
לעומת זאת, בהודו שבה יש ריכוז גבוה במיוחד של צמחונים, צריכת הבשר השנתית עומדת על 3.2 ק"ג לנפש בלבד. ב-OECD מציינים כי צריכת בשר קשורה לתנאי המחיה, תזונה ומחירים לצרכן, וכן לחוסר ודאות כלכלית וזעזועים לתמ"ג. בהשוואה לסחורות אחרות בשר מאופיין בעלויות ייצור גבוהות ובהתאם, הביקוש לבשר מקושר עם הכנסה גבוהה יותר.