פייסבוק נכנעת לדרישות הפרטיות של קנדה
תשפר את השקיפות והמודעות לאפשרויות הפרטיות, תאפשר לגולשים לשלוט במידע שהם חולקים עם אפליקציות חיצוניות ואפילו תרשה למשתמשים למחוק את הפרופיל שלהם
לפי הדיווח,
בנוסף, הנהלת פייסבוק תבהיר למשתמשים שהם יכולים למחוק את חשבונותיהם, ולא רק להפסיק את פעולתם, במידה שהם לא מעוניינים שפרטיהם ישמרו באתר. עד עכשיו ציין סעיף בתנאי השימוש כי פייסבוק שומרת לעצמה את הזכות לשמור את פרטי המשתמשים גם אם סגרו את חשבונם.
"משמעות השינויים הינה הגנה טובה יותר על הפרטיות של 200 מיליון משתמשי פייסבוק בקנדה ובכל העולם", אמרה נציבת הפרטיות של קנדה, ג'ניפר סטודארט, במסיבת עיתונאים. "באמצעות הטמעת שינויים אלו, פייסבוק מבצעת צעד חשוב בדרך לעמידה בחוקי הפרטיות של קנדה".
אליוט שראגה (Schrage), סמנכ"ל קשרים בינלאומיים ומדיניות ציבורית בפייסבוק, הוסיף: "אנו מאמינים שמדובר לא רק בשינויים שטובים לגולשים ושמטפלים בכל הבעיות שהעלתה הנציבה, אלא שהם גם יקבעו תקן חדש בתחום".
בהודעה לעיתונות בבלוג החברה, ציינה פייסבוק כי בעוד חלק מהשינויים ייושמו בקרוב, חלק מהדרישות יחייבו מפתחי אפליקציות צד שלישי לבצע שינויים ביישומים שלהם לפני שאפשר יהיה לפרוס את העדכונים, והיא מצפה שכל דרישותיה של קנדה ייושמו תוך 12 חודשים.
ההחלטה הקנדית יכולה להשפיע על רשתות חברתיות נוספות, דוגמת מייספייס. סטודארט ציינה שאתר גדול נוסף כבר פנה למשרדה בבקשה לדון בגישתו לנושא הפרטיות. בשבועות הקרובים תפרסם הנציב מסמך שמנתח את מדיניות הפרטיות של אתרים נוספים.
קנדה הינה המדינה הראשונה שפתחה בחקירה מקיפה של נהלי הפרטיות בפייסבוק. בעקבוציה החלו גם אוסטרליה והאיחוד האירופי לחקור את מדיניות הפרטיות של פייסבוק, והיא זכתה גם לתביעה על כך שהיא לא מוחקת פרטי משתמשים שעזבו את השירות.