אינסטה פודינג: הקונדיטורים המקצועים שעברו לעבוד מהבית
הם למדו אפייה ועבדו במסעדות ובקונדיטוריות הנחשבות ביותר, ואז הפנו עורף לכל זה והחלו להכין את היצירות הקולינריות שלהם מהמטבח הביתי. את השיווק הם עושים דרך אלפי העוקבים שלהם באינסטגרם, ואלה מוכנים לעמוד בתור בחדרי מדרגות בשביל לשים יד על הסחורה הלוהטת
גרה בבני ברק. למדה בתדמור, עבדה בקונדיטוריות שונות, לימדה בישול בבתי ספר וחוגים לילדים
מספר עוקבים: 907 ayala_idan
הכי פופולריים: עוגת גבינה אפויה, פחזניות, עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות פרלין שוקולד
לפני שלוש שנים, בעקבות תאונת דרכים, התפרצה אצל עידן תסמונת הפיברומיאלגיה, מה שלא מאפשר לה היום לעבוד בקונדיטוריות לאורך ימים שלמים, ואט אט היא מצאה את עצמה ממשיכה לעסוק בתחום שהיא אוהבת, רק מהבית. "אני עושה הכל" היא מסבירה. "עוגות, מאפים, לחמים, שמרים, פחזניות. אני עובדת רק לפי הזמנות אישיות של יום־יומיים מראש. למדיה החברתית יש חשיבות, וחשוב לי להקפיד שכל מה שאני מכינה ייראה טוב, אבל אני בעד ליהנות מהאוכל, לא רק שיצטלם טוב. גם אם אני מכינה משהו שאני יודעת שישמש בעיקר לראווה, הוא תמיד יהיה מחומרי הגלם הכי טובים. הכל צריך להיות ממש טעים. לא רק יפה".
למה לעבוד מהבית? "התחום הזה הוא קשוח מבחינה כלכלית, ולא להרבה אנשים יש יכולת לפתוח קונדיטוריות. כמעט כל מי שעוסקים בתחום הזה היום מהבית הם אנשים שעבדו בעבר בקונדיטוריות והבינו שזה עסק קשה. עוד עניין הוא שמאז שהתחילו תוכניות הבישול והאפייה המון אנשים רוצים לנסות את מזלם בתחום אבל לא כל אחד ירוץ מיד לפתוח עסק. לי אישית זה מתאים מאוד, כי זה מתאפשר לי פיזית וכלכלית ואני גם יכולה לגדל את הילד שלי במקביל".
ג'סיקה קבי ומור יצחקי, וייניל פטיסרי
גרים בתל אביב, הכירו בעת לימודי קונדיטוריה בדנון שם חברו לעסק משותף
מספר עוקבים: 5,559 vinylpatisserie
הכי פופולריים: פארי ברסט פיסטוק, ספוליאטלה, פיצות
זה שלוש שנים קבי ויצחקי עובדים ומוכרים מדירה ברחוב שינקין בתל אביב. במשך השבוע הם עובדים על פי הזמנות מראש, ואחת לשבועיים־שלושה הם פותחים את הדירה למכירות פופ־אפ."הקינוחים שלנו מאוד מורכבים", מסבירה קבי. "אנחנו עובדים בצורה הכי ארטיזנלית שיש. לא קונים שום דבר מוכן, עושים הכל ביד, אפילו מרדדת אין לנו. הטארטים שלנו מורכבים: למשל טארטלט הדרים עם ליים, יוזו, מנדרינה ולימון, או קינוחים כמו מון בלאן ערמונים עם קסיס, שקדים ווניל. התחלנו עם קונדיטוריה בלבד ובהמשך התפתחנו גם לבולונז'רי: לחמים, מאפים ופיצות. החלוקה בינינו היא שמור מטפל בבצקים ואני על הקינוחים, אבל שנינו עושים גם את זה וגם את זה".
למה לעבוד מהבית? "לא רצינו להיות פזיזים. רצינו להבין במה אנחנו הכי טובים וגם לגבש לעצמנו קהל לקוחות. בשלוש השנים האלה כן עברנו לדירה יותר גדולה ועכשיו יש גם התחלה של תוכנית להתפתח, אבל בינתיים אנחנו עושים הכל בעצמנו, אז אין לנו אפשרת לייצר כמות הרבה יותר גדולה של מאפים".
ירדן (ג'ורדן) בר־און
גרה בקיבוץ העוגן. עבדה כקונדיטורית בטוטו, ניטאן תאי, מסעדות שונות בארה"ב. שימשה כשף קונדיטורית של מלון נורמן
מספר עוקבים: 5,241 yarden_bar_on
הכי פופולריים: גרנולה ביתית, פאי לימון, פבלובה DIY
בר־און, במקור ממושב היוגב בעמק יזרעאל, התחילה את העסק שלה בבית הוריה אחרי שמיצתה את העבודה במסעדות. "התלבשתי לאמא שלי על המטבח, קניתי מיקסר של 10 ליטר והשקעתי במיתוג". לפני כחצי שנה עברה לעמק חפר, שם היא, במקביל לעבודתה כקונדיטורית, לומדת מדעי ההתנהגות ומשאבי אנוש במרכז האקדמי רופין. "אני לא גרה בתל אביב, ולכן אולי גם רוב הקהל שאני מכוונת אליו לא נמצא רק ברשתות החברתיות", היא מסבירה. "היום אני עובדת בעיקר הודות לקבוצות ווטסאפ קהילתיות, אף שמגיעים אליי במיוחד גם מתל אביב. אי אפשר בלי המדיה החברתית, אבל גם אם למישהו יש 200 אלף עוקבים, זה לא אומר שהוא מרוויח מזה כסף".
למה לעבוד מהבית? "זה לא העיסוק היחיד שלי אבל זה כן כלכלי לי. אני עובדת עם טבלאות מאוד מסודרות, כל התמחור נעשה על פי שעות עבודה וחומרי גלם. קונדיטוריה הום־מייד בעבודת יד היא יותר יקרה ממה שמוכרים ברשתות המסחריות, כי אני משתמשת בחומרי הגלם הכי איכותיים ולא מכניסה חומרים שמשמרים על
חיי מדף ארוכים. בבית אני גם יכולה לבטא את היצירתיות שלי".
ליאור משיח
גרה בתל אביב. למדה קונדיטוריה ואפייה בניו יורק ובצרפת. עבדה ברפאל, הרברט סמואל, פרונטו, עשתה סטאז' בנומה בקופנהגן ועבדה גם במסעדות בניו יורק
מספר עוקבים: 23.5 אלף lioroooosh
הכי פופולריים: חלות שחורות, קנלה דה בורדו, קווין אמאן
משיח היא אולי הדוגמה הכי מובהקת לעובדה שקונדיטורים יכולים להצליח גם אם אין להם מקום משלהם: בשלוש השנים האחרונות, אחרי שעזבה את מקום העבודה האחרון שלה בפרונטו, היא מתמקדת באירוח סדנאות אפייה, ארוחות פרטיות, אירועים, סיורים קולינריים, ומדי פעם פותחת את ביתה למכירה של מאפים וקינוחים מעשה ידיה. "זו בעצם הדרך היחידה של אנשים לטעום את הדברים שאני מכינה", היא מסבירה. "לא תכננתי לעשות את זה, אבל אנשים ביקשו. יש לי קהילת עוקבים יפה באינסטגרם. אני מאמינה שזה משהו שלפני עשר שנים לא היה יכול לקרות, אם מישהו רוצה לדעת איך ייראו המוצרים שהוא מזמין הוא יכול להיכנס לאינסטגרם. ברגע שאני רואה לקוחות חוזרים, אני יודעת שאני עושה משהו טוב גם מבחינת הטעם".
למה לעבוד מהבית? "בשנה האחרונה היו לי תוכניות לפתוח מקום משלי. בניתי תוכנית עסקית מפורטת, ואז הבנתי שזו השקעה עצומה שאף אחד לא יודע להגיד לי אם אצליח לכסות בחזרה".