חצי הכוס המלאה
תל אביב מתחזקת בברים. היום יושק צינה דיזנגוף של השף אבי ביטון, ובהמשך החודש ייפתחו עוד שלושה מקומות שישלבו בין אלכוהול לאוכל
סצינת הברים התל־אביבית מתחממת - והפעם מדובר בעיקר בכאלה שנפתחו על ידי מסעדנים. הפינצ'וס, שהחליף את מסעדת אורקה עוד בתחילת הקיץ, היה רק הסנונית הראשונה, מתברר. בשבוע שעבר נפתח להרצה גם האברקסס צפון, סוג של מיזם הרחבה של בר האברקסס מרחוב לילנבלום, שבו מבשלים השף אייל שני והסו שף שלו בני ליפשיץ, והשבוע צפויות עוד שתי פתיחות מסקרנות של ברים של אנשי קולינריה ותיקים.
מתי ורותי ברודו, הבעלים של הקופי בר, הבראסרי, הוטל מונטיפיורי והבייקרי, פותחים השבוע את רוטשילד 12. הבר ממוקם בבניין לשימור, ויתפקד גם כחלל להופעות מאולתרות של אמנים מכל תחומי הבמה: שחקנים, זמרים, מוזיקאים ואמני מיצג יעלו במקום החדש הופעות פריוויו קצרות להופעות שלהם ברחבי העיר. התפריט יציע אוכל בר קלאסי, והעיצוב יהיה הפעם ענייני, בשל המגבלות החמורות המוטלות על בניינים שמיועדים לשימור. כתובת: רוטשילד 12 תל אביב.
ואבי ביטון, השף של מסעדת אדורה, פותח היום את צינה דיזנגוף, פאב בסגנון אולד פאשן המציע תפריט מעדנייה, עם כמה מאושיות חיי הלילה של תל אביב. לדברי ביטון, צינה מיועדת ל"אוהבי המטיאסים והבירות". התפריט, בהתאם, יציע מעדנים כמו גבינות של מחלבת המאירי, קציצות פרסה משוק התקווה, לקרדה ואיקרה של חיים רפאל משוק לוינסקי וקורנדביף בכבישה ביתית של ביטון עצמו. העיצוב אף הוא חמים וביתי, ומזכיר את הפאבים האנגליים — חיפוי עץ, שולחנות עץ גדולים ונברשות מזכוכית כהה שתווסת את עוצמת האור. הבירה תוגש גם בקנקנים, והמוזיקה תהיה מגוונת. כתובת: דיזנגוף 116 תל אביב.
ובמקום מסעדת קיוטו סלסה, שנסגרה בשבוע שעבר, ייפתח בתחילת החודש הבא בר יין ומסעדה איטלקית בשם קמפאניה, בבעלות איציק המל (מבעלי מסעדת מסה ופיצריית הבוטיק גוסטו ובעבר מבעלי קיוטו סלסה). על המטבח יופקד השף ערן שרויטמן (לשעבר השף של מסעדת אורקה), שכפי הנראה ימשיך בתפקידו בפינצ'וס ובפיקוק במקביל לפרויקט החדש. כתובת: מונטיפיורי 31 תל אביב.
אחרי החגים ייפתח ברחוב מונטיפיורי, הפיאנו בר העברי הראשון, בבעלות יערה אשבל, לשעבר הבעלים של קיטשן גלרי, וניבה עמלי־מעוז, לשעבר מנכ"לית דה פלוס מיוזיק. "המקום יהיה קטנצ'יק, ג'אזי וסקסי, עם אוכל טוב, ויתאים מאוד לחובבי מוזיקה ואלכוהול", אומרת אשבל.