יקב טריו: השועל שבכרם
הכוונה אינה למשל המפורסם, אלא לשועלים בסמל של היקב. שני היינות המייצגים את סדרותיו החדשות הם בקבוקים ששווה לרכוש היום, אבל לפתוח רק בעוד שנה
בקצה רמת גן יש מקום מיוחד (שלא קשור לשוקולד) שעושים בו יין. דור האבות של משפחת שקד מנהל ברבע המאה האחרונה אימפריה מקומית של שיווק ויבוא יינות בשם "דרך היין". הדור השני, בני הדודים אורן, טל וקובי, החליטו שהם רוצים גם. במרתף לא גדול, תוך ניצול מקסימלי של כל סנטימטר רבוע אפשרי, הם מיקמו ב־2006 ציוד משוכלל וחביות עץ מסוגים שונים, ויצאו לבציר הראשון בדרך היין שלהם.
מגיל צעיר הם עובדים בחברה המשפחתית, הם סיירו בשנים האחרונות בכרמים וביקבים רבים במדינות היין שמעבר לים, טעמו מבקבוקים ומחביות וחלמו יחד על יין משלהם. כעת מתגשם החלום. שמו של היקב "טריו", וסמלו הוא שלושה שועלים מוזהבים המופיעים על תוויות הבקבוקים המוצגים לרכישה בחנויות הרשת בארץ ובכמה מסעדות יוקרה. חלק מ־16,500 הבקבוקים המיוצרים כיום מדי שנה נשלחים לשווקים שונים בעולם.
היינן אשר בחבורה הוא אורן שקד, בוגר קורס יין במכללת רמת גן, שגם עבר השתלמויות מקצועיות ביקבים בארץ, בצרפת ואיטליה. מעבר לכך, הם עובדים ללא יינן מקצועי מלווה. הענבים, מכרמים מובחרים, באים מאזור הרי ירושלים בעיקר, ומעט מכרמי יוסף. היין של טריו ייחשף בימים הקרובים בין השאר גם במועדון היין של קלואליס, מסעדת השף הרמת־גנית של ויקטור גלוגר, המטפחת בשנים האחרונות מסורת של מחווה ליקבי הבוטיק הישראליים, ומזמינה את לקוחותיה לפגוש באופן אישי את הייננים ואת פרי עמלם.
יין לטווח ארוך
Spirit of Trio: סדרת היינות הזאת אמורה לשקף בבציר הנוכחי ובבצירים הבאים את רוח היקב: יינות הרמוניים, עשירים בטעמי פרי ומאוזנים. ההחלטה העקרונית שהם קיבלו היא לבנות הרכב זנים משתנה בכל שנה, כדי לעמוד בדרישות האופי של היין ובסגנון של האזור שממנו מגיעים הענבים, במקרה זה הרי ירושלים. היין תוסס במכלי נירוסטה ומתיישן בעץ תקופה של 6–8 חודשים. לאחר הביקבוק הוא שוהה כמה חודשים במרתף היקב לצורך הרמוניזציה והתפתחות נוספת, בטרם ייצא לשיווק.
Spirit of Jerusalem Heights, 2007. עשוי ענבי קברנה סוביניון (84%), מרלו (14%) ופטי ורדו (2%). הוא צובע את הכוס בגוון ארגמני עמוק ונאה, משחרר זר נאה של ניחוחות פרי, גרגרי יער ותבלינים רכים מעץ החבית. על הלשון הוא קל, נעים וכיום מבקש התרככות נוספת. אפשר לשתות וליהנות, אפשר להניח לו לפחות עוד שנה להשתבח בבקבוקו. מיין זה עשה היקב 5,500 בקבוקים. מחיר מומלץ לבקבוק: 70 שקל.
Trio Secret: בסדרה זאת מבקשים השלושה לעשות יינות עשירי פרי ומרוכזים אשר נועדו להישמר לתקופה ארוכה, ולהתפתח בבקבוק. היין מבוסס על ענבי חלקות כרמים מצטיינים, וגם כאן משתנה הרכב הזנים מבציר לבציר. לאחר התסיסה מועבר היין לחביות עץ אלון לתקופה של שנה, שלאחריה הוא מבוקבק ונותר כנהוג לכמה חודשים במרתף היקב.
Trio Secret, 2007. עשוי מ־92% ענבי קברנה סוביניון ו־8% ענבי מרלו. יין בעל מלאות טובה, גוף ואלגנטיות, המפגין בכוס גוון אדום מעמקים מרשים, ופותח ארומות פרי שהבשיל בחבית, כמעט ריבתי, עם שפע תבלינים מפתים. על הלשון הוא מאוזן וטעים, עשיר ובעל פוטנציאל למורכבות ועושר אשר יתפתחו עם הזמן, אם רק תניחו לו להמשיך לנמנם בבקבוק, בתנאים המתאימים, עוד שנה־שנתיים לפחות. ביקב עשו מיין זה 3,500 בקבוקים. מחיר מומלץ לבקבוק: 99 שקל.