יקב עמק האלה: ההיסטוריה חוזרת
יקב עמק האלה מצליח להוכיח מאז 2002, עם יינות העשויים מכרמי הסביבה בלבד, למה האזור נחשב כבר בימי התנ"ך לארץ של יין משובח
ענבי היקב באים בעיקר מכרמים הנמצאים בסביבתו הטבעית, ורמתם הגבוהה של הבצירים, שנה אחרי שנה, מוכיחה כי זהו אחד הטרוארים (שילוב בין אזור הגידול לתנאיו) היותר מרתקים בישראל. הכרם הראשון שבענביו עושה היקב שימוש משתרע בסמוך לבניין היקב עצמו, האחרים הם בתחומי מושב אדרת - מעט דרומה משם ובגובה של 400 מטר, באזור מושב נס הרים בגובה של כ־750 מטר, וליד היישובים גבעת ישעיהו וצפרירים. הפיקוח והמעקב הצמודים על הכרמים מאפשרים לצוות הכורמים ולאנשי היקב לאתר את החלקות המיוחדות, המבטאות חיבור קרוב ככל הניתן - עד כדי נגיעה באופטימלי - בין הזן לבין המקום. כך, למשל, אותר מיקרו־אקלים ייחודי בוואדי בפאתי עמק האלה, שמאפשר תנאים מצוינים לגידול ענבי סירה. זה בעצם הסוד כולו, וכך באו לעולם, למשל, חלקות הכרם האגדיות של בורדו או בורגונייה. דורות של חיפוש וניסיון.
דורון רב הון הוא היינן של הכרם, ואולי לא במקרה למד והתמחה בבורגונייה, חבל היין הנפלא בצרפת. הוא בעמק האלה מאז הבציר הראשון, וטעימה רצופה של פירות עבודתו מלמדת כי הצליח להחדיר לכל אחד מהיינות משהו מרצונותיו ומאופיו המקצועי.
יקב עמק האלה מייצא כיום כ־40% מתוצרתו השנתית, בין השאר לארצות הברית, קנדה, יפן, צרפת, איטליה, גרמניה ודנמרק. בימים אלה הושקו שלושה בקבוקים חדשים, והם ההוכחה לכך שהרמה נשמרת, האופי מתחזק והמקום המיוחד השמור ליקב בקרב חובבי היין נראה מובטח.
שרדונה Unoaked 07: היקב עושה שרדונה ללא יישון בחבית בפעם הראשונה. זו סדרה קטנה יחסית, של קצת פחות מ־5,000 בקבוקים, מענבי הכרם בנס הרים. העובדה שהיין תסס והתפתח ללא מגע עץ מאפשרת לכל ניחוחות הפרי וטעמיו לבטא את עצמם ללא תוספות הארומה של החביות. חוויה מומלצת. מחיר מומלץ: 89 שקל.
סירה 06:
גם כאן יש בכורה חגיגית. זהו יין הסירה הזני (כלומר, על בסיס כמעט מוחלט של הזן האחד) הראשון של היקב. יש בו רק תוספות קטנות של מרלו וקברנה סוביניון - 5% כל אחת - לצורך איזונים והעשרה. במפגש עם היין הזה בולטים ארומות הפרי הנהדרות של הסירה והעסיסיות והרוך על הלשון. הסירה התפתח במשך 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. מחיר מומלץ: 118 שקל.
עמק האלה, ויניארד'ס צ'ויס, RR VC בציר 2004: אחד מיינות הדגל של היקב בכל שנותיו. בלנד מהענבים המשובחים ביותר שברר היינן: 60% ענבי מרלו והשאר קברנה סוביניון, אשר שהו 17 חודשים בחביות עץ אלון ועברו התיישנות נוספת בבקבוקים. לאחר תקופת העשייה הממושכת יחסית התוצאה נפלאה. זהו יין מרשים ביותר, עשיר ומורכב. ניחוחותיו הם שילוב עז של פרי ותבלינים, גרגרי יער שחורים, דובדבנים בשלים, פלפל ושוקולד, ורמז עוטף של עישון. על החך היין מתגלה כרב טעמים וכוח, מלא ומאוזן בשלמות, עם סיומת ארוכה. יין מרשים ואלגנטי בכל קנה מידה. מחיר מומלץ: 165 שקל.