ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת ישראל דובאי

שר הכלכלה של האמירויות: "ההסכם - נקודת מפנה למזרח התיכון כולו"

עבדאללה בן טוק אל-מרי, אמר בוועידת ישראל-דובאי הראשונה: "כל החברות באיחוד מוכנות לקדם בברכה משקיעים ולספק את התשתית לפרויקטים מבטיחים". השר לענייני סחר בינלאומי, ד"ר ת'אני בן אחמד אל זיודי, "זה הזמן שמנהיגי הקהילה העסקית יממשו את ההבטחות הגלומות בהתפתחויות"

סופי שולמן ורון פרידמן 09:5425.11.20

 

 

"הכנס הזה הוא אבן דרך שמבססת את שיתוף הפעולה העמוק בכלכלה, פיננסים ותרבות בין ישראל לאמירויות", כך אמר אמש עבדאללה בן טוק אל-מרי, שר הכלכלה של איחוד האמירויות, בערב הפתיחה החגיגי של ועידת ישראל - דובאי של כלכליסט, בנק לאומי ורשת 13, בו השתתפו כמאה אנשי עסקים בכירים מישראל וכן נציגי הקהילה העסקית המקומית ואנשי ממשל.

 

"אני מאוד שמח לנוכח הקצב שבו מערכת היחסים בין איחוד האמירויות לישראל מתקדמת. כבר היו מגוון משלחות מהמגזר הממשלתי וגם מהמגזר הפרטי, אני באופן אישי הייתי גם בוושינגטון וגם עם משלחת בתל אביב. שיתוף פעולה כלכלי ועסקי נמצא בליבו של הסכם הנורמליזציה בין איחוד האמירויות לבין ישראל, ה- Abraham Accords, ואינטגרציה כלכלית היא כוח מניע ליציבות איזורית. אני בטוח שההסכם הוא נקודת מפנה למזרח התיכון כולו" הוסיף אל מרי.

 

 

 

אל מרי מכהן כשר הכלכלה של איחוד האמירויות מאז יולי 2020. לפני כן מילא כמה תפקידים חשובים בממשלה, בין השאר היה המזכיר הכללי של הקבינט של איחוד האמירויות מאז 2017. במסגרת תפקידו היה אחראי על חיזוק הקשר בין מוסדות השלטון הפדרליים והמקומיים. בתפקיד זה הוא הוביל גם יוזמות רבות במטרה לכונן יחסים בין איחוד האמירויות לבין ארגונים בינלאומיים כמו הפורום הכלכלי העולמי. אל מרי משמש כיום כחבר בוועד המנהל של גופים פדרליים שונים, מה שמאפשר לו לקדם פרויקטים רבים כמו "ויזת הזהב" שמטרתה למשוך לאיחוד האמירויות אנשים מוכשרים מרחבי העולם.

 

עבדאללה בן טוק אל-מרי עבדאללה בן טוק אל-מרי צילום: אוראל כהן

 

"2020 היא שנה שבה אנו מציינים אבן דרך ביחסים בין המדינות אבל זו גם שנת המגפה והאטה כלכלית גלובלית חסרת תקדים", המשיך אל מרי,"אנחנו באיחוד האמירויות מאמינים בפתרונות פרו-אקטיביים לטיפול במגפת הקורונה ולכן הממשלה גיבשה חבילה גמישה של 43 יוזמות שנועדו דווקא עכשיו לעודד את הכלכלה ולהגביר את התחרותיות העסקית", הוא הסביר. "אנו פועלים להשגת חזון הממשלה לחמישים השנים הבאות למעבר לכלכלה חדשה. לנוכח העוצמה של הצעדים והרוחב שלהם, השלב הזה מהווה הזדמנות נדירה לחברות בישראל", הכריז אל מרי, "זה נכון בעיקר לגבי הסקטורים שהוגדרו בעדיפות ובהם טכנולוגיות מתקדמות, טרנספורמציה דיגיטלית ואגטק. כל החברות באיחוד מוכנות לקדם בברכה משקיעים ולספק את התשתית לפרויקטים מבטיחים. רק אתמול במסגרת המאמץ המתמשך של הממשלה לשפר את הפתיחות של הכלכלה לעולם, אומצה חקיקה לפתיחת הכלכלה שמאפשרת בעלות זרה על חברות מסחריות וזה מסמל עידן חדש".

 

 

המוזמנים לערב הגאלה המוזמנים לערב הגאלה צילום: אוראל כהן

 

"איחוד האמירויות היא כלכלה שפתוחה למגוון שווקים ומקבלת בברכה משקיעים זרים, על כן זה לא מפתיע שהמדינה היא יעד השקעות מועדף מכל העולם ומשמשת בסיס ליצרית קשרים עסקים גלובליים מכל ששת היבשות בעולם. איחוד האמירויות הוא שותף עסקי מוביל עבור מדינות רבות, מטות איזוריים של חברות בינלאומיות מובילות נמצאים באיחוד האמירויות ולכן ישראל תשתלב מצויין. אנו יודעים שהיחסים ייבנו בהדרגה ויתבססו על סדרה של צעדים הדדיים שיבטיחו אמון ויובילו להסכמים בילטרליים במגוון תחומים ובראשם בריאות הציבור, חינוך, אגטק, מזון, אנרגיה מתחדשת, פיננסים ושירותי בנקאות ותיירות. השותפויות שלנו עם ישראל יחזקו את פתיחות הכלכלה וגם יחזקו את מקומו של איחוד האמירויות כמקדם יציבות באיזור. זהו עידן חדש של פתיחות, גמישות ושיתוף פעולה ויש בו חשיבות היסטורית. אנו מאוד רוצים לשמר את המומנטום של דיאלוג כדי להניח בסיס יציב למה שעתיד לבוא".

 

"זה הזמן שמנהיגי הקהילה העסקית יממשו את ההבטחות הגלומות בהתפתחויות"

 

השר האמרתי לענייני סחר בינלאומי, ד"ר ת'אני בן אחמד אל זיודי, כבש את לב הקהל באירוע הגאל, כשבירך אותו בברכת "ערב טוב לכולם" בעברית ללא שמץ של מבטא. השר, שמפקח על התפתחות מגזרי סחר חוץ והרחבת השותפויות הגלובליות, נשא דברים בפני כ-100 בכירי המשק ואנשי העסקים הישראלים שנחתו בדובאי, כשברקע מגדל בורג' אל חליפה המרשים ואורות העיר הבוהקים.

 

"מאז חתימת ההסכם ההיסטורי בין המדינות שלנו בספטמבר היינו עדים למספר הסכמים ופרויקטים משותפים וזוהי עדות להזדמנויות הרבות שניצבות בפנינו בעודנו עומדים בפני עידן חדש של צמיחה כלכלית," אמר אל זיודי. "זיהינו כבר מספר תחומים כגון טכנולוגיה מתקדמת, לוגיסטיקה, אנרגיה מתחדשת, ותיירות שבהם אנחנו מאמינים ששתי המדינות יכולות לתרום מחוזקתם ומומחיותם.

 

ת'אני בן אחמד אל זיודי ת'אני בן אחמד אל זיודי צילום: אוראל כהן

 

"רק אתמול (ב') אישרנו את החוק המאפשר בעלות זרה מלאה של משקיעים בחברות מקומיות ללא צורך בנותן חסות אמירתי. זהו צעד משמעותי לאיחוד האמירויות המחזק את מיצובינו כמרכז עסקים גלובלי ואת מחויבותנו לגיוון הכלכלה", אמר אל זיודי. "זה הזמן שמנהיגי הקהילה העסקית, שחלקם נמצאים פה הערב, יממשו את ההבטחות הגלומות בהתפתחויות".

 

על פי "חוק ההשקעות הזרות הישירות", שאושרר ביום שני ע"י נשיא האמירויות ועתיד להיכנס לתוקף ב-1 בדצמבר, חברות זרות מורשות יוכלו להנפיק "רישיון השקעות זרות ישירות", שיאפשר להן להחזיק ב-100% בעלות על העסקים שלהן באמירות, זאת בניגוד למצב הקודם שבו היה צורך שגורם מקומי יחזיק בשליטה של 51% ממניות החברה. הרישיון מכסה 122 פעילויות כלכליות שונות הקשורות לתחומי החקלאות, התעשייה והשירותים, ומיועד לעסקים שההון הכולל שלהם נע בין חצי מיליון דולר ועד 30 מיליון דולר.

 

"אין לי ספק שבעזרת מאמצים משותפים וחיבורים בין הממשלות שלנו והעסקים שלנו, אנחנו יכולים לרתום את כוחות המסחר וההשקעות לבניית כלכלה עמידה וברת קיימא יותר שתוביל לשגשוג של שתי המדינות והאזור כולו", סיים אל זיודי שבנוסף לתפקידו בתור השר לענייני מסחר בינלאומי משמש גם כשר האחראי על הרחבת השותפויות הגלובליות סביב משבר האקלים. לפני כניסתו לתפקיד בחודש יולי השנה, כיהן כשר לשינויי אקלים וסביבה, שבמסגרתו פיקח על יישום האסטרטגיות של איחוד האמירויות באופן מקומי, וקידם פעולות סביבתיות ואקלים. הוא הוביל גם את מאמצי המדינה להגביל ולהתאים את ההשלכות של שינויי האקלים ברמה העולמית.

 

 

 

x