ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת ישראל דובאי

כוכבים בשמי דובאי: מי ומי בוועידת ישראל־דובאי הראשונה

הערב תיפתח בדובאי ועידה ראשונה מסוגה שמפגישה את בכירי הקהילה העסקית בישראל עם עמיתיהם באמירויות. הוועידה שתימשך עד יום חמישי היא יוזמה משותפת של בנק לאומי, כלכליסט ורשת 13

נעמי צורף 06:5324.11.20

חודשיים לאחר שנחתם הסכם השלום בין ישראל ואיחוד האמירויות ימריא היום המטוס מנמל התעופה בן־גוריון אל נמל התעופה הבינלאומי בדובאי לקראת מפגש פסגה ראשון מסוגו - ועידת ישראל־דובאי של בנק לאומי, "כלכליסט" ורשת 13 שתכליתה לעודד את שיתופי הפעולה העסקיים בין שתי המדינות.

 

לתוכנית המלאה של הוועידה - לחצו כאן

 

במסגרת הוועידה תגיע משלחת של יותר מ־100 אנשי עסקים, בכירי המשק הישראלי ומנכ"לים של החברות הגדולות בישראל למפגש ייחודי עם עמיתיהם באמירויות כדי לבחון יחד דרכים להעמקת הקשרים בתחומי הפיננסים, הטכנולוגיה, התעשייה, החקלאות, הבריאות והתיירות.

 

 

 

את הוועידה יובילו יו"ר לאומי סאמר חאג' יחיא ומנכ"ל לאומי חנן פרידמן. בין בכירי המשק, אנשי העסקים והמנכ״לים במשלחת: נתן חץ, שמואל חרל״פ, שמואל דורנשטיין, דפנה הרלב, משה מנו, דוד פתאל, דוד פורר, עפרה שטראוס, אבי פישר, אבי גבאי, רמי לוי, מאיר לינזן, נחשון קויתי, ז׳ק בר, אחישי גל, סיגל רגב רוזנברג, אסא לוינגר, גבי רוטר, סיגל בר־און, ברק רוזן, מיכל גבע, איתמר דויטשר, ג'ואנה לנדאו, פרופ' ארי שמיס ושאול לוטן.

 

מייסד ומו״ל "כלכליסט" יואל אסתרון אמר לקראת הוועידה: ״בשנים האחרונות עשינו הרבה ועידות בינלאומיות גדולות וחדשניות בניו יורק, סן פרנסיסקו, לונדון, ברלין ופריז. הוועידה שלנו בדובאי, שמפגישה לראשונה את בכירי הקהילות העסקיות בשתי המדינות, היא המרגשת והמשמעותית מכולן".

 

אחד הדוברים המובילים בוועידה הוא ד"ר ת'אני בן אחמד אל זיודי, השר לענייני סחר בינלאומי, המפקח על התפתחות מגזרי סחר חוץ והרחבת השותפויות הגלובליות בנוסף לשיפור אקלים והשקעות במדינה.

 

 

ד"ר אל זיודי מונה לתפקידו ביולי האחרון, ואחת ממטרותיו העיקריות היא למשוך את הצעירים בעלי הכישרונות החיים במדינה לשתף פעולה עם האסטרטגיה המדינית ולסייע בפיתוח הסחר הבינלאומי, שאינו קשור בנפט. במסגרת תפקידו אחראי אל זיודי על הרחבת השותפויות הגלובליות סביב משבר האקלים. בתפקידו הקודם כיהן כשר לשינויי אקלים וסביבה, שבמסגרתו פיקח על יישום האסטרטגיות של איחוד האמירויות באופן מקומי, וקידם פעולות סביבתיות ואקלים. הוא הוביל גם את מאמצי המדינה להגביל ולהתאים את ההשלכות של שינויי האקלים ברמה העולמית, תוך התמקדות בשימור המגוון הביולוגי של איחוד האמירויות באמצעות פיתוח ויישום מערך מדיניות ואמצעים יעילים.

 

לפני כניסתו לתפקידו כשר, שימש אל זיודי כנציג איחוד האמירויות בסוכנות האנרגיה המתחדשת הבינלאומית (IRENA), וכמנהל המחלקה לענייני אנרגיה ושינויי אקלים במשרד החוץ ושיתוף פעולה בינלאומי. הוא החל את דרכו כמהנדס נפט בחברה הפועלת באזור הימי של אבו דאבי (ADMA-OPCO). אל זיודי הוא בעל תואר ראשון בהנדסת נפט מאוניברסיטת טולסה שבאוקלהומה; תואר שני במינהל עסקים מהמכון הטכנולוגי בניו יורק (NYIT); תואר שני בניהול פרויקטים מהאוניברסיטה הבריטית בדובאי; ותואר דוקטור באסטרטגיה וניהול פרויקטים מבית הספר למינהל עסקים SKEMA בצרפת.

 

עבדאללה בן טוק אל מרי מכהן כשר הכלכלה של איחוד האמירויות מאז יולי 2020. לפני כן מילא כמה תפקידים חשובים בממשלה, בין השאר היה המזכיר הכללי של הקבינט של איחוד האמירויות מאז 2017. במסגרת תפקידו היה אחראי על חיזוק הקשר בין מוסדות השלטון הפדרליים והמקומיים. בתפקיד זה הוא הוביל גם יוזמות רבות במטרה לכונן יחסים בין איחוד האמירויות לבין ארגונים בינלאומיים כמו הפורום הכלכלי העולמי.

 

 

אל מרי משמש כיום כחבר בוועד המנהל של גופים פדרליים שונים, מה שמאפשר לו לקדם פרויקטים רבים כמו "ויזת הזהב" שמטרתה למשוך לאיחוד האמירויות אנשים מוכשרים מרחבי העולם.

 

אל מרי הוא בעל תואר ראשון בהנדסה אזרחית מאוניברסיטת שפילד בבריטניה. כמו כן, הוא בוגר התוכנית למנהיגות של ממשלת איחוד האמירויות הערביות ומרכז מוחמד בן ראשיד לפיתוח מנהיגות.

 

המיליארדר חלאף אחמד אל חבטור הוא המייסד ויו"ר קונצרן המלונאות והנדל"ן Al Habtoor שהיקף נכסיו נאמד בלמעלה מ־8.5 מיליארד דולר ונחשב לאחת החברות המצליחות ביותר במפרץ. אל חבטור הוא אישיות בולטת ומוערכת מאוד לא רק בשל הישגיו העסקיים הרבים אלא גם בזכות הידע הנרחב בפוליטיקה בינלאומית, מאמציו לקדם את השלום והפעילות הפילנתרופית שלו.

 

אל חבטור החל את דרכו כשכיר בחברת בנייה מקומית באיחוד האמירויות ובשנת 1970 הקים חברה משלו - אל חבטור הנדסה. שנה לאחר מכן התאגדה מבחינה פוליטית הפדרציה של איחוד האמירויות כפי שאנחנו מכירים אותה כיום, מה שאפשר ונתן השראה לביצוע פרויקטי בנייה חדשניים — שכולם התבררו כהצלחה. דרכה של חברת אל חבטור שזורה בזו של הפדרציה ויחד הן גדלו והתפתחו ב־50 השנים האחרונות. כיום קבוצת Al Habtoor נחשבת לאחד התאגידים העסקיים הבולטים באזור, המנהל עסקים ופרויקטים ברחבי העולם לא רק בתחומי הנדל"ן והאירוח אלא גם בתחומי הרכב, החינוך וההוצאה לאור. הקבוצה מעסיקה אלפי עובדים ונמצאת בתהליך צמיחה מתמיד.

 

רשימת הפרסים ותעודות ההוקרה שבהן זכה אל חבטור ארוכה לאין שיעור. בין השאר זכה אל חבטור בפרס מפעל חיים למנהיגות למצוינות עסקית וחדשנות (מאי 2018), פרס מפעל חיים לעסקים והכלה חברתית כהוקרה על מנהיגות מופתית באיחוד האמירויות ומחוצה לה (אפריל 2017), מגן הכבוד של הסהר האדום באיחוד האמירויות כהוקרה על תרומתו ההומניטרית לאורך השנים (נובמבר 2015), פרס המשקיע הטוב ביותר בתיירות ערבית מטעם המרכז לתקשורת בתיירות שבאבו דאבי (ספטמבר 2015), ועוד.

 

סולטן אחמד בן סולים, יו"ר ומנכ"ל ענקית הלוגיסטיקה DP World השווה למעלה מ־26 מיליארד דולר ועוסקת בהשקעות ופיתוח נדל"ן, הוא אחד מאנשי העסקים המובילים בדובאי המשמש גם כיו"ר תאגיד הנמלים, המכס ואזורי הסחר החופשי.

 

DP World מתמחה בלוגיסטיקה של מטענים, הפעלת מסופי נמלים, שירותים ימיים ואזורי סחר חופשי. החברה הוקמה ב־2005 על ידי מיזוג רשות הנמלים של דובאי עם הנמל הבינלאומי שלה. מדי שנה החברה מטפלת ב־70 מיליון מכולות המגיעות באמצעות 70 אלף ספינות, כ־10% מתנועת המכולות הגלובלית בשנה. כיום החברה נחשבת לאחת ממפעילות הנמלים הגדולות בעולם, דרכה אפשר לסחור עם 78 מסופים ימיים בשש יבשות.

 

בן סולים פעל רבות בתחום תשתיות המסחר והתיירות בדובאי ולקח חלק משמעותי בקידום התעשייה האמירתית לקראת מעמדה כמעצמת מסחר. מלבד הובלת DP World בן סולים היה אחראי על הפיתוח המהיר של אזור הסחר החופשי ג'בל עלי והפיכתו לפארק עסקים שמכיל יותר מ־ 7,300 חברות. בנוסף, הקים והוביל את חברת Nakheel, חברת פיתוח נדל"ן ותיירות שיצרה פרויקטים איקוניים רבים בדובאי, כולל איי הדקל, האיים המלאכותיים הגדולים ביותר מעשה ידי אדם בעולם. כמו כן, הקים בן סולים את Istithmar World, בית השקעות המתמקד בהון פרטי עם תיקי השקעות במגזרים מגוונים ברחבי העולם.

 

ת'אני אל שיראווי, סגן יו"ר ומשנה למנכ״ל בקבוצת אל שיראווי המורכבת מלמעלה מ־30 חברות ומדורגת ברשימת 100 החברות המשפיעות בעולם הערבי של "פורבס". חברת אל שיראווי עוסקת, בין היתר, בענפי נפט וגז, הנדסה, תחבורה ולוגיסטיקה. החברה הוקמה בשנת 1979 ובשנת 1981 מונתה כמפיצה היחידה של משאיות ואוטובוסים של חברת SCANIA בדובאי והאמירויות, וכך התבססה כמובילת שוק בתחום המשאיות הכבדות.

 

כיום החברה פועלת לגשר על הפערים הטכנולוגיים, ולהביא את המשאבים הגלובליים הטובים ביותר לפתחן של מדינות המפרץ. ייחודה של החברה הוא בקשרים הרבים שלה עם חברות בינלאומיות בתחומי הרישוי, ההפצה, השירות ומסחר. החברה מתגאה במדיניות האחריות התאגידית שלה וביחסה המיטיב לעובדים. כ־20% מעובדי החברה הם בעלי תארים אקדמיים ועברו הכשרות מעבר לים.

 

אחמד סולטן בן סוליים, יו"ר ומנכ"ל מרכז הסחורות של דובאי DMCC, האזור החופשי הגדול באמירויות עם יותר מ־18 אלף חברות רשומות. בן סוליים הביא לצמיחתה מחברה צעירה עם 28 חברות בשנת 2003 לאזור החופש המוביל בעולם בשנת 2020 עם יותר מ־18 אלף חברות חברות מ־180 מדינות, המעסיקות מעל 60 אלף עובדים. בשנת 2020 זכתה החברה בניהולו של בן סוליים בתואר "אזור הסחר החופשי העולמי של השנה" על ידי מגזין ה"Financial Times fDi", בפעם השישית ברציפות. בנוסף, בן סוליים הוביל את הצמיחה של פרויקט הדגל של החברה - מגדלי אגמי ג'ומיירה (JLT), קהילת עסקים ומגורים בהיקף של 200 דונם, המונה יותר מ־100 אלף איש שחיים ועובדים במסגרתה ב־87 מגדלים. כיום בן סוליים משמש כיו"ר בורסת היהלומים בדובאי (DDE) ובורסת הזהב והסחורות בדובאי (DGCX).

 

אחמד נאסר אל נואיס, מייסד ומנכ"ל Annex Investments. אל נואיס הקים את Annex Investments במטרה לקדם את איחוד האמירויות כמרכז תיירות, תרבות והמסחר עולמי. זאת, כחלק מחזון "אבו דאבי 2030", תוכנית שמטרתה לקדם את איחוד האמירויות כמרכז כלכלי מוביל לתמיכה בעסקים קטנים וסטארט־אפים. החברה משלבת אסטרטגיות השקעה שונות בסקטורים שונים ומגוונים הן מבחינת תוכן והן מבחינה גיאוגרפית, במטרה להביא לתשואה מקסימלית למשקיעים.

 

החברה פועלת כדי לקדם רעיונות עסקיים גדולים שיכולים להביא לשינוי משמעותי בסקטורים שבהם הם מיושמים, והיא עובדת בעיקר עם גופים בינלאומיים וטיפוח בריתות אסטרטגיות המובילות לבניית תקשורת בת־קיימא.

 

אל נואיס נחשב למומחה בכל מה שקשור להקמה וניהול של עסקים וניהול הון סיכון והשקעות. המיזמים תחת חסותו נהנים מרשת משאבים עצומה שלו ומאקוסיסטם שלם שתומך בקידום ובניית הסטארט־אפים. אל נואיס מעיד על עצמו כי הוא פועל מתוך מחויבות לחדשנות וטכנולוגיה, במטרה לתמוך ברעיונות עסקיים שיכולים להיות פתרונות פורצי דרך ושוברי חסמים בתעשיות שונות ברחבי העולם.

 

כיום, החברה משקיעה בעיקר בסקטורים הבאים: טכנולוגיה - החברה משקיעה בחברות סטארט־אפ שהיא מאמינה שיוכלו להוביל את העולם הטכנולוגי בעתיד; רכב — בעיקר סביב השכרות רכבים וגם מתן שירותי נהגים פרטיים; בריאות וכושר - החברה מפעילה רשת של נותני שירותי בתחום הבריאות והכושר תחת המותג "Level Up" ופועלת במלונות ומרכזי ספא יוקרתיים ברחבי האמירויות.

 

פארוק חסן חוסיין אלזיר, מנכ"ל DB Schenker, אחת מספקיות הלוגיסטיקה העולמיות המובילות בעולם. DB Schenker תומכת בתעשייה ובחילופי סחורות עולמיים באמצעות לוגיסטיקה משולבת הכוללת הובלה יבשתית, אווירית וימית ברחבי העולם וניהול שרשרת אספקה. לוגיסטיקה משולבת נמצאת בצמתים החשובים ביותר בעולם המסחר ומאפשרת לייצר קשר יעיל בין הסוחרים. DB Schenker מבטיחה שזרימת הסחורות תימשך בצורה חלקה ושרשראות האספקה יישארו יעילות ככל האפשר.

 

ראזה ג'פאר, פילנתרופ ויזם סדרתי. מייסד רשת הקיימות הגלובלית Global Sustainability Network המתמקדת ב־SDG 8, מימוש המטרה השמינית מבין 17 המטרות שהציב האו"ם במטרה להגיע לחברה אנושית בת־קיימא. המטרה השמינית היא "סביבת עבודה הגונה וצמיחה כלכלית". ג'פאר פועל בעיקר בתחומים של יצירת מקומות עבודה, אבטלת נוער וסיום העבדות של ימינו. המיזמים העסקיים שלו כוללים בנקים, חברות ביטוח, חברות תעופה פרטית, חברות נדל"ן ואירוח. העיסוק המרכזי שלו כעת הוא בתחום הבריאות, שאליו הוא מביא כלים טכנולוגים חדשניים ודגש על מצוינות בשירות, כדי לקדם שירותי בריאות טובים ושוויוניים במדינות העולם המתפתח.

 

ויקראם שרוף, מנהל החטיבה הגלובלית של ענקית האגרו־טק UPL. החברה נוסדה לפני כ־50 שנה והיא החמישית בגודלה בעולם לייצור זרעים. כיום היא פועלת ב־138 מדינות בעולם וקצב הצמיחה שלה עומד על 15% בשנה, קצב הצמיחה הגדול ביותר בתעשייה. החברה מתמחה בפתרון כל סוגיה הקשורה לחקלאות על ידי מחקר, פיתוח והטמעה תעשייתית. היא מחזיקה ביותר מ־12 אלף מוצרים, כאשר על 1,300 יש לה פטנט רשום. ויקראם הוא בן למשפחת שרוף הידועה בפועלה הרב בתחום החברתי ובתחום החינוך. היא מסייעת ליותר מ־5,000 סטודנטים בשנה ביוזמות רווחה שונות. ויקראם עצמו הוא חתן פרס הפילנתרופ העולמי בדובאי לשנת 2018.

 

יו"ר לאומי סאמר חאג' יחיא ומנכ"ל לאומי חנן פרידמן. מובילים את המשלחת הישראלית לוועידה יו"ר לאומי סאמר חאג' יחיא ומנכ"ל לאומי חנן פרידמן. מובילים את המשלחת הישראלית לוועידה

 

שייחה עבדאללה אל נועיימי, מנכ"לית הפעילות המסחרית של אזור הסחר החופשי אג׳מאן שבו פועלות יותר מ־12 אלף חברות. לאל נועיימי ניסיון של תשע שנים בתחומים שונים כמו ניהול פרויקטים, IT, ניהול ידע, תכנון אסטרטגי ומצוינות. כיום במקביל לתפקידה באג'מאן היא מנהלת את משרד ניהול הפרויקטים הארגוניים. אל נועיימי היא מומחית לניהול פרויקטים ומוסמכת של PMI (מכון ניהול הפרויקטים האמריקאי), בעלת תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני במינהל עסקים עם הכשרה בניהול משאבי אנוש מהאוניברסיטה הקנדית בדובאי. היא גם מחזיקה בתואר שני במינהל ומנהיגות. היא זכתה במדליית זהב למצוינות על תפקידה באג'מאן.

 

ארשי איוב מוחמד זווירי, מנכ"לית קבוצת TrustWithTrade ויועצת בכירה למשרדי משפחת המלוכה באיחוד האמירויות. קבוצת Trust With Trade פועלת זה ארבעה עשורים באבו דאבי בתחום השירותים והמסחר בתעשיית הנפט והגז, הבריאות, הפינטק והבלוקצ'יין. בנוסף, הקבוצה עוסקת בהשקעות הון, קידום סטארט־אפים ומנטורינג ליזמים צעירים. החברה מחזיקה בידע עסקי וכלכלי נרחב בשווקים של איחוד האמירויות, המזרח התיכון ואסיה, והיא פועלת לבניית שותפויות ארוכות טווח ברחבי העולם. בנוסף, לקבוצה שותפויות עם יצרנים, ספקים ומובילי תעשייה בארה"ב ואירופה.

 

זוורי התמקדה לאורך הקריירה שלה בייצור שותפויות אסטרטגיות, ניהול כלכלי ופוליטי ומתן סיוע עסקי ופיננסי למדינות המתפתחות במזרח התיכון, צפון אפריקה ואסיה. היא בוגרת לימודי כלכלה ומדיניות ציבורית באוקספורד. בנוסף לכך, זוורי משמשת כיועצת בכירה למשפחת המלוכה בעיקר בתחום ההשקעות בארה"ב, אירופה ואסיה, והיא קיבלה הכרה כשגרירת שלום עולמי.

x