דרור תמיר: "לחגבים יש הרכב תזונתי מדהים - יש לנו הזמנות מאיקאה, נסטלה ואחרות"
מייסד Hargol Foodtech אמר באירוע פודטק של" כלכליסט" כי הביקוש לחלבון בעולם עומד לזנק - והמקורות שלו מוגבלים. לצורך כך הם מצאו שיטה לגדל הרבה חגבים, שלדבריו הם גם כשרים,
איך תרצו את החגב שלכם, מדיום או וולד אן? התשובה היא "כמקור חלבון יעיל במיוחד" - כך ציין דרור תמיר, מייסד ומנכ"ל Hargol Foodtech במהלך אירוע בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף תנובה שנערך במתחם הכנסים של 'לאבס' (ד').
לדברי תמיר: "הביקוש לחלבון בעולם עומד לזנק והמקורות לחלבון מגיעים למגבלה. מהחי - זה פוגע בסביבה. מהצומח - זה קשה להשגה ויקר. אצות דורשות עיבוד ויש להן ריח לוואי. בשר הוא יקר. וחרקים מושכים תשומת לב רבה. וגם חרקים הם שונים זה מזה. צרצרים למשל אינם טעימים. הריח שלהם בעייתי".
לדברי תמיר: "לחגבים יש הרכב תזונתי מדהים. יש בהם אבץ, ברזל, חלבון בשיעור גבוה. לחגב יש טעם וריח נייטראלי . ולחגב יש נטיה להתלהק, כלומר יש כמויות. חגבים אגב הם החלק הנאכל ביותר בעולם על ידי 2.5 מיליארד איש. לנו יש סביבה מבוקרת אקלים שמאפשרת גידול כל השנה. אנו קיצרנו את תקופת הדגירה לשבועיים במקום מעל חודש. פיתחנו גם כלובים מיוחדים, מאווררים ומרווחים. לול החגבים שלנו מריח נהדר. אצלנו גידול חגבים יעיל מאוד, אנו יעילים פי ארבע מייצור בקר".
חגב כשר באיקאה
תמיר עוד ציין כי: "לפני חמש שנים שוק החלבון מחרקים לא היה קיים. השנה היקפו 100 מיליון דולר. לנו יש ביד בקשות להזמנות בהיקף 7 מיליון דולר משחקנים באירופה ובארה"ב. סיפורם של החגבים מדהים. ואנו פיצחנו את הקוד של החגבים. אנו משתפים פעולה עם אוניברסיטאות בישראל ובעולם. איקאה - שרוצה להחליף את הבשר במסעדות שלהם בחרקים, נסטלה, הול פודס, פרוטרום, חברות אלה משתפות איתנו פעולה והעניין בנו עצום.
"אנחנו רוצים להציע מוצר הרבה יותר בריא, שספיגתו בגוף טובה, הוא משפר התפתחות של ילדים, השומן הרווי בו נמוך, הוא ידידותי לסביבה כי אנו פולטים מעט גזי חממה. ואגב, חגבים הם כשרים. אנו מעוניינים לפתח עם תנובה חלבון אלטרנטיבי לבשר. המוצר שלנו יכול להפוך את התפיסות בנושא ולהפוך לתוסף מזון מוביל. הביקוש אדיר. מתחילת 2018 אנו מוכרים בארה"ב ובאירופה".