ועידת התעשייה
אבנר בן בסט: "כמו שווייז מסייע לנהגים אנחנו מסייעים למפעלים"
מנכ"ל ומייסד חברת Palataine העוסקת בטכנולוגיית בינה מלאכותית בתחומי התעשייה אמר את הדברים בוועידת התעשייה שמתקיימת היום: "אנו דומיננטיים בתעשיות שבהן בני אדם פועלים ומסייעים בשיפור התפוקה"
"פלטיין היא חברת תוכנה ואנו עוסקים בישומי בינה מלאכותית, אנו מסייעים למפעלים לייעל פעילות בתחומי תעופה, אנרגיית רוח ואחרים ואנו פועלים בהצלחה בעולם עם רנו, בואינג ועוד", כך אמר היום (ב') אבנר בן בסט, מנכ"ל ומייסד Plataine בוועידת התעשייה הישראלית של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי ובזן.
- היום: כל בכירי התעשייה הישראלית בוועידת כלכליסט
- "התעשייה נחשבת למעוז גברי, אבל בלעדיות עוברת עם הזמן"
- תעשייה ואוכלוסייה: הילכו שניים יחדיו?
לדברי בן בסט: "אנו עובדים עם GE, סימנס, מקינזי ואחרים. לשותפים שלנו ברור שקורה כאן משהו משמעותי – יישום אדיר של טכנולוגיות שמצטרפות למשהו דרמטי, בינה מלאכותית, IOT, בעולם ברור הפוטנציאל שלנו וההכרה הבינלאומית שאנו מקבלים מחזקת אותנו", מסביר בן בסט. "אנו אוספים נתונים מחיישנים, ממכונות, אנו מסבירים לעובד בפס היצור כיצד לפעול טוב יותר ואנו דומיננטיים בתעשיות שבהן בני אדם פועלים ומסייעים בשיפור התפוקה".
לדבריו, "אנו נמצאים בסיומו של גל של הטמעת מערכות ענק שפשוט הגיעו למיצוי בכל הקשור בבקשרת איכות. יש להבין שייצור הוא מסובך. ככל שבעיה נהיית יותר מסובכת כך יותר קשה להתמודד איתה, זה קשה מאוד כשיש בני אדם בתהליך. ודווקא תוכנות חכמות, או בינה מלאכותית, עובדות היטב: התוכנה מתמודדת עם דברים יותר טוב מבני אדם. זוהי ההבטחה הגדולה של המהפכה התעשייתית הבאה. כשאנו באים ללקוחותינו ומנסים להסביר להם על בינה מלאכותית, אנו מדברים במונחי עוזר דיגיטלי אישי, העוזר מסייע בפתרון משימות".
כיצד פועלת המערכת של פלטיין? לדברי בן בסט: "ניקח את ווייז כדוגמה - למי שלא יודע, לווייז יש מפת מצב עדכנית, שמראה בדיוק מה קורה. אנו כבני אדם צריכים למשל לבצע משימה, להגיע למקום מסוים – אך עלינו להסתכל על המפה. אנו צריכים מומחה נהיגה. ואז גם לנהוג. עד כאן המפה. אך ווייז גם נותנת לנו תשובות: היא אומרת לנו לאן לנסוע. זהו התפקיד שלנו, כך אנו מסייעים בלנהל מפעל – אנו מסייעים לאנשים שאין להם כלים. אנו לוקחים מפעלים למקום חדש לחלוטין במונחי אוטומציה, שימוש בחומרים וגם תפוקה".
לדברי בן בסט: "חשוב לציין לטובה את שיתוף הפעולה שלנו עם התעשייה הישראלית: אנו עובדים עם מפעלים בישראל. הם לקוחות חשובים, למשל התעשייה האווירית. אחרי הכל, אנו מפתחים מוצר ללקוחות, למפעלים. יש כאן שיח עם ישראלים וזהו שיח פורה וחשוב עם גורמים שנמצאים קרוב אלינו ומאפשרים לנו גם לנסות את המוצר שלנו. כשאנו מפתחים מוצר צריך אתר בטא ואנו מביאים ניסיון מוכח. כאן ההזדמנות הגדולה ואני קורא לכולם לתת דחיפה לתעשיה הישראלית ולתעשייני ההייטק".