היום: כל בכירי התעשייה הישראלית בוועידת כלכליסט
ועידת התעשייה של ישראל תארח בין היתר את מנהלי התעשייה האווירית, שטראוס, פרוטרום, בזן, אורמת וחברת החשמל לצד שר הכלכלה, נשיא התאחדות התעשיינים ומנכ"ל האוצר. בתוכנית גם סדרת הרצאות בסגנון TED של סטארט־אפים המקדמים חדשנות בתעשייה
שבוע אחרי שמדינת ישראל חגגה 70 להיווסדה, יתכנסו גם בכירי התעשייה הישראלית לחגוג 70 שנות תעשייה כחול־לבן בוועידת התעשייה של ישראל שעורך "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי ובזן.
לפרטים נוספים והרשמה - לחצו כאן
- ריח האקזיט הזניק את שווי פרוטרום ל־20 מיליארד שקל
- פרס ישראל לתעשייה יוענק למייסדי אורמת, יהודית ויהודה ברוניצקי
- משרד הכלכלה מבקש מארה"ב פטור מהמכסים החדשים על פלדה ואלומיניום
הוועידה תיערך היום (ב') בביתן 10 במרכז הירידים בתל אביב, והיא תוקדש כולה לתעשייה הישראלית תוך מתן דגש להישגים והחדשנות שלה, כמו גם לאתגרי העתיד שהתעשייה ניצבת בפניהם והחסמים שמולם היא מתמודדת.
בוועידה יישאו דברים שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן, נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש שידבר על חשיבות החינוך הטכנולוגי והחדשנות לתעשייה בישראל, ומנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד שידבר על התקציבים הממשלתיים לתעשייה.
ראש החטיבה העסקית־מסחרית בבנק לאומי קובי הבר ידבר, בין השאר, על מימון ואשראי לתעשייה. יו"ר בזן עובדיה עלי ידבר על חשיבות התעשייה הישראלית ועל החדשנות של החברה.
אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום, ידבר בכנס על מסע הרכישות של חברת הטעמים בניהולו שצמחה לחברת ענק, שרק בשבוע שעבר גופים בינלאומיים התעניינו ברכישתה. יו"ר קבוצת שטראוס עופרה שטראוס, דור שלישי למשפחת התעשיינים מנהריה, תדבר על האתגרים של חברה ישראלית השולחת זרועות מעבר לים. מנכ"ל שיכון ובינוי יובל דגים ידבר גם הוא על אתגרי החברה והענף.
יו"ר חברת החשמל יפתח רון טל ידבר בוועידה על המהפכות של משק האנרגיה המקומי, ויו"ר התעשייה האווירית הראל לוקר ידבר על התעשייה הביטחונית כקטר טכנולוגי.
רגע אחרי שקיבלה ביום העצמאות את פרס ישראל לתעשייה, תספר יהודית (דיתה) ברוניצקי על הדרך הארוכה והמוצלחת של חברת האנרגיה אורמת, שאותה ייסדה במשותף עם בעלה יהודה ברוניצקי. יובל כהן, מייסד ושותף־מנהל בקרן פורטיסימו שהשקיעה בחברות תעשייה ישראליות כמו פניציה, סודהסטרים וטוטנאור, יספר על הדרך להשבחת החברות. שמוליק ארבל, ראש המערך המסחרי בבנק לאומי, ידבר על הקשר בין תעשייה והייטק.
במהלך הוועידה יתקיימו שני פאנלים מרתקים. בפאנל הראשון יישבו ארבעה מנכ"לים מענפים שונים: מנכ"לית יוניליוור ישראל ענת גבריאל, מנכ"ל בזן ישר בן מרדכי, מנכ"ל נשר מפעלי מלט ישראליים משה קפלינסקי ומנכ"לית לומניס ציפי עוזר ערמון שידונו באפיקי הצמיחה של התעשייה הישראלית. כל אחד מהמנכ"לים יספק את זווית המבט הייחודית שלו בהתאם לתחום שבו החברה שבניהולו פועלת.
בפאנל השני ישוחחו יו"ר נמל אשדוד אורנה הוזמן־בכור, מנכ"לית דלק ישראל אסתר אלדן, וח"כ איילת נחמיאס ורבין, יו"ר שדולת התעשייה בכנסת, על החסמים שעל התעשייה הישראלית לעבור כדי לפרוץ קדימה.
במהלך הוועידה יתקיימו שני סבבים - בבוקר ובצהריים - של הרצאות קצרות בסגנון TED בנושא הכנסת חדשנות לתעשייה הישראלית.
בין היתר יינתנו הרצאות של מייסדי חברות סטארט־אפ שמפתחות טכנולוגיה לשיפור והזנקת התעשייה קדימה. בחלק הזה ישתתפו אבנר בן בסט, מנכ"ל ומייסד Plataine, שמפתחת כלים לאופטימיזציה של תהליכי הייצור; ליאור עקביא, מנכ"ל ומייסד משותף ב־Seebo, שיצרה פלטפורמה לפיתוח, ייצור ותפעול של מוצרי אינטרנט עבור מגוון תעשיות; גל שאול, CTO ומייסד משותף ב־Agury, שפיתחה טכנולוגיה לאבחון וחיזוי תקלות במערכות תעשייתיות; אדם תבור, מייסד משותף ו־COO בכיטוב מערכות, שפיתחה טכנולוגיה להחלפת בקרת איכות הייצור שנעשית באופן ידני לבקרה רובוטית; דרור ירושלמי, מנכ"ל ואלנס, המפתחת שבבים לתעשיית הרכב ותעשיית האודיו־וידיאו, שהשלימה בשנה שעברה גיוס של 60 מיליון דולר; וד"ר חגית פרי מבית הספר אריסון למינהל עסקים במרכז הבינתחומי בהרצליה, העוסקת בחיזוי וניהול מבוסס Big Data.
ראש חץ טכנולוגי
מי תזכה בפרס החדשנות בתעשייה?
את ועידת התעשייה יחתום טקס הענקת פרס החדשנות בתעשייה. יו"ר רשות החדשנות והמדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה ד"ר עמי אפלבום יעניק את הפרס לחברת תעשייה מסורתית אשר הציגה הישגים הנובעים מהטמעה מוצלחת במיוחד של חדשנות טכנולוגית, וקיבלה מענקים לתמיכה בביצוע מחקר ופיתוח מרשות החדשנות. זאת במסגרת תוכנית התמיכה של הרשות בתעשייה המסורתית במהלך חמש השנים האחרונות.
רשות החדשנות פועלת לסיוע, חיזוק והרחבת הבסיס הטכנולוגי של התעשייה בישראל. זאת מתוך שאיפה לשיפור של כושר התחרותיות והחדשנות הטכנולוגית של ישראל בשוק העולמי. הרשות השיקה בסוף שנת 2017 תחרות חדשנות טכנולוגית לתאגידי התעשייה המסורתית.
התחרות נוצרה בשאיפה להוות מנוף לקידום נושא החדשנות הטכנולוגית בקרב חברות תעשייתיות, לציין הישגים בתחום החדשנות הטכנולוגית ולשפוך אור על פעילות הסיוע של רשות החדשנות בקידום תחום החדשנות הטכנולוגית.
הפרס לחברה הזוכה יוענק על הישגים בתחום היזמות והחדשנות שיש בהם השפעה מיוחדת על פעילות החברה כתוצאה מהישגי החדשנות הטכנולוגית.
בין הקריטריונים שבחנה וועדת השיפוט של רשות החדשנות היה עד כמה הצליחו החברות שהשתתפו בתחרות לבצע קפיצה משמעותית במונחים יחסיים ואבסולוטיים כתוצאה מהישגי החדשנות הטכנולוגית.