ועידת לונדון
הכיוון אירופה: גם לונדון מחכה לנו, לא רק ניו יורק
ועידת כלכליסט בלונדון: המשקיעים הזרים מופתעים מנהירת היזמים מישראל לארה"ב במקום לבחור תחילה באירופה
מרבית החברות הישראליות כיום, אשר מתחילות את דרכן, רואות בשוק האמריקאי את השוק האידאלי לפתיחת דרכן הגלובלית. גם בגלל השפה, גודלו העצום של השוק וההיכרות של רבים בתעשייה עם השוק הענק האמריקאי.
- צפו: טדי שגיא משקיע מיליונים בסטארט-אפים בעשר דקות
- "יצירת האמון בין סוחר ללקוח ברשת צריכה להתרחש ללא סיסמאות"
- "מקווים שהיי-קיו יקדמו אותנו מבחינת חדשנות"
משקיעים אירופאיים רבים שהיו בכנס מסכימים שארה"ב היא אכן בחירה טובה אבל לא היחידה. ישראל, בעיקר בתקופה כזו חייבת להיות פעילה באירופה.
חברות הסטארט־אפ הישראליות חייבות לשים לעצמן דריסת רגל בשוק האירופי, אם על ידי גיוס משקיעים ואם עלי ידי חיבור לשוק המקומי וחיפוש אחר עסקאות ושותפויות אסטרגיות.
אמנם בשנה האחרונה היו מספר השקעות בולטות דוגמת ההשקעות של דיימלר בשתי חברות ישראליות ופולקסווגן שהשקיעה בגט, אבל עדיין אירופה אינה נמצאת בראש הרשימה של מנכ"לים של חברות סטארט־אפ מקומיות.
הסיבות לכך הן לרוב הבדלי השפות בין המדינות השונות, רגולציה יותר מחמירה במרבית המדינות בחוקי עבודה ובעיקר חוסר ידע מוקדם על האפשרויות הטמונות בארצות מערב אירופה.
פריז מאיימת על מעמדה של לונדון
אירופה בשנים האחרונות ובעיקר בשנתיים האחרונות עוברת פריחה של חדשנות. לצידה של לונדון שהיא עדיין בירת החדשנות של אירופה, צומחות בברלין, מדריד, קופנהגן, שטוקהולם ועוד ערים רבות פעילות של חדשנות שכוללת הרמה של מאיצי חברות, קרנות הון סיכון שמשקיעות בחברות סטארט־ אפ, יזמים צעירים שקוראים תגר על השוק האמריקאי וגם על היזמות הישראלית ומבקשים לעצמם דריסת רגל בעולם החדשנות.
הפריחה של החדשנות באירופה אינה נובעת רק מהתעוררות של צעירים, אלא גם ממספר מדינות אשר הבינו שללא חדשנות המדינות שלהם יישארו הרחק מאחור. לכן מדינות כמו בריטניה, גרמניה וצרפת משקיעות מיליארדי דולרים בפעילות החדשנות עם עידוד של השקעות, יזמות, הקמת מתחמים, מאיצי חברות והקלות משמעותיות ברגלוציות ומיסים.
אם עד לפני מספר שנים יזמים לא חשבו להקים בפריז חברה הרי שכיום ההקלה המשמעותית בחוקים שם והפתיחות לחדשנות שמתבטאת בהצלחות של אובר כדוגמא - הופכת את פריז לאיום אמיתי על מעמדה של לונדון.
שותפים אירופים פותחים דלתות
יזם ישראלי שמבקש לחסוך לעצמו שעות טיסה רבות ועדיין רוצה לחפש לחברה שלו שווקים גלובליים צריך לראות באירופה אופציה מועדפת ולעתים גם ראשונה.
הצלחה בלונדון עם חברת פינטק או כניסה מוצלחת לשוק הגרמני גם מבטיחה הכנסות וגם מקלה על הצלחה בשווקים אחרים באירופה. ויותר מכך - היא לא פוגעת באפשרויות הפעילות בארצות הברית.
כניסה של חברה ישראלית לאירופה אינה חייבת להיעשות לבד. רצוי ואף יהיה מוצלח הרבה יותר לעשות זאת באמצעות שותף או משקיע אירופי, אשר מכיר את השווקים ויודע לא רק מה צריך ואיך עושים אלא גם מה לא לעשות.
יכולתם של שותפים אירופאיים איכותיים לפתוח דלתות, להקל על רגולציות, ולהיות מנוף לעתיד - היא מהותית להצלחה של חברת סטארט־אפ שמגיעה מחוץ ליבשת.