הוועידה הלאומית
אלי גרונר: "תוכנית הענק בתשתיות - בעקבות המלצה של חברת השקעות בכירה"
מנכ"ל משרד ראש הממשלה אמר את הדברים בוועידת "כלכליסט" והתייחס לתוכנית הענק לפיתות תשתיות עליה הכריזה הממשלה אתמול. לדבריו המטרה היא לייצר משרד ממשלתי לשיתוף פעולה בין המגזר הציבורי לפרטי
"אתמול קיבלנו החלטה לא רק לשדר עשייה אלא גם לעשות. אני רואה את ראש הממשלה באופן יום יומי בדיונים ובקבינטים - הוא מקבל החלטות שקולות ואחראיות המקדמות את מדיניות המדינה, ראש הממשלה רואה לנגד עיניו בראש ובראשונה את בטחון תושבי ישראל", כך, דווקא בלב מספר סערות תקשורתיות וחקירות הנוגעות לראש הממשלה ציין אלי גרונר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, במהלך הוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט".
- שקד: "צריך להיות משהו באמת חמור כדי שרה"מ יתפטר ונלך לבחירות"
- קרנית פלוג: אין עדויות למניפולציות בשוק המט"ח
- כחלון: "תוכנית מחיר למשתכן תוארך בשנתיים עד סוף 2019"
גרונר אמר לכתב התחבורה והתשתיות של "כלכליסט" ליאור גוטמן שערך עמו ראיון על הבמה כי, "בעצם מה שעשינו אתמול היה הקמה של פרויקטי תשתית של המדינה. בפגישה עם הנהלת חברת השקעות בכירה, הם יעצו לנו שבעידן של חוסר הזדמנויות בשווקים הפיננסיים יש לחפש אפיקי השקעה בפרויקטים של תשתיות. ראש הממשלה ייעץ לי לפעול בנושא וגיליתי שאין תכניות. נניח שבמשרד להגנת הסביבה רוצים להקים אתר איסוף פסולת, הדבר לא היה נכנס לתקציב. כיום אנו מביאים ניהול חדש - שוחחנו עם כל משרדי הממשלה וביקשנו חשיפה לציבור של פרויקטי התשתיות, בישראל ובעולם - כעת כל העולם ידע מתי יצא מכרז חדש למעונות יום, למתקן צינור".
לדברי גרונר: "אנו מנוסים, אנו לומדים מטעויות. בעבר היו לי לקוחות בחברות גדולות וכיום יש ערך ליחידות בשטח. אנו רוצים לייצר משרד שיודע לעבוד ב-PPP (מכרזי תשתיות לשיתוף פעולה בין המגזר הציבורי לפרטי: Private-Public- Partnership ), כמו משרד התחבורה והאנרגיה - אנו רוצים להביא את היכולות למשרד החינוך והרווחה. תארו לעצמכם שכל תכניות הבנייה של כיתות בארץ יאוגדו ויצאו למכרז שיכלול אחזקה, פריסת תשלומים. זה יאיץ השקעה בתשתיות, זוהי מהות החלטתנו".
לדברי גרונר: "מתקן האמוניה, לדוגמה, הוא תקלה. אז הממשלה קיימה אחוז נמוך מהחלטות הממשלה, כיום אנו מקיימים 70%, שזוהי החלטה ניהולית נכונה מאוד שהממשלה קיבלה. פוליטיקאים לא יכולים לפזר החלטות ללא כיסוי, כך החלטות ממשלה שקופות בפני הציבור. כאשר חושפים באילו החלטות ממשלה עומדים ובאילו לא מיישמים יותר החלטות. בשנת 2003 הוחלט לסגור את מתקן האמוניה בחיפה, להעביר אותו לנגב, זה לא קרה. כיום אי אפשר לייצר דשנים ללא אמוניה".
לדברי גרונר: "אנו קיבלנו החלטה חשובה על הנומרטור - שאומר שאי אפשר לפזר הבטחות כלכליות לא כיסוי תקציבי. הנומרטור מעולה. הוא כיפת ברזל כלכלית.הוא גם פינה החלטות ממשלה לדיוני עומק. לפתע כל שרי הממשלה מדברים עיניינית. כי ברגע שאין כסף לחלק אז דנים בדברים אסטרטגיים, אנו יוצרים שינוי ניהולי והנומראטור אחראי לכך", מדגיש גרונר. "אנו קיבלנו החלטה לא פופולארית לקחת 270 החלטות ממשלה שהתקבלו אשתקד, לפרק אותן לסעיפים ותתי סעיפים ולבדוק האם זה בוצע.העלינו הכל לאתר אינטרנט והענקנו לציבור. זהו מאגר מידע מרשים שמאפשר לדעת מי עומד בהבטחות".
"אנו עובדים בדיוק לפי הספר, זה ששבע שנים לא פותח מאגר לווייתן זה אסון, זו טרגדיה. רק מי שהיה בעסקים יודע שהמושלם הוא אויבו של טוב מאוד. אם ממשלה מקבלת החלטה שפוגעת בעסקים, נשאלת שאלה-האם יש מחוייבות לסייע? האם אנו רוצים לסייע ליזמים? לכן יש גורמים מקצועיים ויש לנו מדיניות ברורה של עידוד תחרות, עידוד צמיחה, לכן אנו משקיעים בתשתיות ובמגזר העסקי שמייצר מקומות עבודה".