פודקאסט כלכליסט
"עובדי כלכלת החלטורה הם המעמד הפגיע בישראל"
רוב שליחי ווולט מעדיפים להיות שכירים, וחלק גדול מהם עובדים גם כשהם חולים - פודקאסט קוקיז מארח את אביעד הומינר-רוזנבלום, מנהל המדיניות בקרן ברל כצנלסון, בעקבות מחקר וסקר שבחן את עובדי כלכלת החלטורה
חברות כלכלת החלטורה, כמו וולט ואובר, אוהבות להגיד שאלה בכלל הנהגים והשליחים שלהן שמעדיפים את מודל ההעסקה של עובדים "עצמאיים", שאינם עובדי החברה, וזוכים לכאורה לחופש בחירה וגמישות בנוגע להעסקה שלהם. ומה באמת חושבים העובדים? מתברר ש-52% מעובדי וולט שרואיינו בישראל לסקר אמרו כי היו מעדיפים לעבוד כשכירים.
- "איזו חברה אמריקאית תרצה לקנות מוצר שמפותח ברוסיה?"
- "אוקראינה מתנהלת כמדינה שאימצה את הרשת, כל מה שרוסיה עושה זה לחסום"
- הטרמינטור הגיע להנפקות החלום של ההייטק הישראלי
פודקאסט קוקיז מארח את אביעד הומינר-רוזנבלום, מנהל המדיניות בקרן ברל כצנלסון, לשיחה על עבודת מחקר שפירסם, הכוללת סקר של מאות עובדי וולט וגם עוסקת בנושאים רחבים יותר של פרילנסרים ופרילנסרים מדומים, והוא מביא שורת נתונים שמאירים את הסירוב של חברות הפלטפורמה באור הרבה פחות מחמיא.
בשיחה עם קוקיז דיברנו גם על העובדים שמתלוננים על חוסר היציבות היומיומית בעבודה, מה עושים כשהבוס הוא אלגוריתם ועל ההשלכות של שיטת העסקה שלא נותנת לשליחים ימי מחלה וחופשה, כש-43% דיווחו שכשהם חולים הם לא עובדים וכך נפגעת קשות פרנסתם, בעוד 30% עובדים כשהם חולים – דבר שעשוי להוות פגיעה חמורה גם בבריאותם וגם בבריאות הציבור ולהוות עול על מערכת הבריאות. וגם: מה הפתרון הרצוי למצב הזה, ומה ציבור הצרכנים יכול או צריך לעשות.
והשבוע בקוקיות: עומר מספר מה קרה כשיונתן בן ה-6 נחשף לצ'ופצ'יק של הקומקום, ושירלי הובכה ב"שנות הירח" כשלא הצליחה לבחור בין אביב גפן לחמי רודנר.