פחות משנה מאז ההסדר: תשובה מציע עוד גיוס הון כדי להימנע מחדלות פירעון
קבוצת דלק פנתה למחזיקי האג"ח והציעה להם שתפעל לגיוס 50 מיליון שקל. בתמורה יתוקן שטר הנאמנות, והעמידה בקובננט שלפיו האג"ח של קבוצת דלק ידורגו BBB מינוס לפחות, תידחה בשנה
פחות משנה לאחר שהגיעה איתם להסדר, קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה שוב פונה למחזיקי האג"ח, להם היא חייבת יותר מ־5 מיליארד שקל, על מנת לקבל הקלות ולהימנע מסיטואציה שבה המחזיקים יכולים להעמיד את החוב כלפיהם לפירעון מיידי.
- האתגר של תשובה: עלייה חדה בדירוג החוב בתוך חודשיים
- עידן וולס: "השנה הזו היתה רכבת הרים, אבל אני לא כאן במסיבת סיום קורונה"
- תשובה במו"מ למכירת האחזקה בתמר ביותר ממיליארד דולר
אתמול הגישה החברה למחזיקים, דרך הרמטיק נאמנויות, הצעה לתיקון שטר הנאמנות. לפי שטר הנאמנות הנוכחי, דירוג האג"ח של קבוצת דלק חייב לעמוד על BBB מינוס לכל הפחות עד תחילת יוני — חמש דרגות מעל הדירוג הנוכחי של שבע הסדרות שלה (B). עלייה חדה שכזו אינה ריאלית בפרק הזמן שנותר, ולכן דלק מבקשת לשנות את הקובננט, כך שתידרש להגיע לדירוג זה רק בתחילת יוני 2022.
בתמורה החברה מציעה לפעול לגיוס הון של 50 מיליון שקל. זאת, בנוסף לגיוסים של חצי מיליארד שקל שאותם ביצעה בעקבות המתווה לחיזוק ביטחונות, שעליו חתמה עם מחזיקי האג"ח ביוני 2020. למעשה, קבוצת דלק השלימה החודש את גיוסי ההון שנדרשו ממנה, כשביצעה גיוס של 10 מיליון שקל. בעקבות הגיוסים ירד חלקו של תשובה בחברה לראשונה מתחת ל־50%, והוא עומד על 48.8%.
בדיווח לבורסה מציינת קבוצת דלק כי היא "סבורה כי השלמת פעולות שהחברה מקדמת תביא אותה לדירוג הנדרש. עם זאת, מאחר שמדובר בפעולות שמועד השלמתן אינו תלוי בלעדית בחברה, מבקשת החברה לעדכן את מועד הבחינה של התניית הדירוג ב־12 חודשים".
בסוף ינואר העלתה חברת הדירוג מעלות את הדירוג של קבוצת דלק מ־CCC ל־B. זאת, בין היתר, על רקע ההתאוששות במחירי האנרגיה ובמניית קבוצת דלק. החברה מציינת כי מאז העלאת הדירוג, תשואות האג"ח שלה המשיכו לרדת בצורה משמעותית. כיום התשואות של אג"ח קבוצת דלק הן דו־ספרתיות בשיעור של עד 15%. אמנם מדובר בתשואה גבוהה יחסית, אך נמוכה דרמטית בהשוואה לתשואות של יותר מ־500% שאליהן הגיעו חלק מהאג"ח בשיא המשבר.
במכתב ששלחה קבוצת דלק להרמטיק היא מציינת כי ברבעון הרביעי הציגה רווח של יותר ממיליארד שקל, עלייה של יותר מחצי מיליארד שקל בהון העצמי לכ־2 מיליארד שקל, עלייה של 700 מיליון דולר בשווי של איתקה ל־1.9 מיליארד דולר, והפחתה של 3 מיליארד שקל בחוב הפיננסי.
כמו כן, דלק מקדמת עסקאות שיאפשרו לה, להערכתה, לעמוד בקובננט הדירוג, ולכן זקוקה לתוספת הזמן. בין היתר, מדובר במכירת קרקע בעכו לתדהר והראל ב־200 מיליון שקל, מגעים למימון מחדש כנגד מניות איתקה ב־200 מיליון דולר, הנפקת איתקה בלונדון, ועוד לפני כן, ייתכן כי תכניס משקיע. מתחילת השנה עלתה מניית קבוצת דלק, שמנוהלת ע"י עידן וולס, בכ־50%. החברה נסחרת לפי שווי של 2.7 מיליארד שקל — יותר מפי 4 בהשוואה לשפל שאליו הגיעה בשיא משבר הקורונה.