אול-יר חתמה על הסכם למכירת נכסים בדיסקאונט של 26% על השווי בספרים
ביהמ"ש המחוזי בת"א נעתר לבקשת אול-יר ונתן צו ארעי לעיכוב הליכים, לצורך גיבוש ואישור הסדר חוב בחברה שהגיעה לחדלות פירעון - ושעומדת מול מצוקת מזומנים קשה
חברת הנדל"ן האמריקאית אול-יר שהגיעה לחדלות פירעון עם חוב של 2.4 מיליארד שקל, חתמה על הסכם למכירת נכסים במחיר שנמוך ב-26% מהשווי שלהם בספרי החברה.
- פרשת אולייר: במקום שבו אין הרתעה - מי הבאה בתור?
- תיבת הפנדורה של אולייר לא מפסיקה לשחרר חדשות רעות
- אחרי שהסוסים ברחו: ענת גואטה נזכרה להקשיח את התנאים לגיוסי אג"ח של חברות זרות
אול-יר מדווח היום (חמישי) על התקשרות בהסכם למכירת מספר נכסים הממוקמים ב Walworth Street בשכונת ברוקלין בניו יורק. שווי הנכסים בספריה של אול-יר עומד על 16.7 מיליון דולר, אולם התמורה שהחברה תקבל עבורם בעסקת המכירה עומדת על 12.4 מיליון דולר בלבד. באול-יר מעריכים שהתזרים החיובי שינבע לחברה מהשלמת העסקה לאחר פירעון ההלוואות הקיימות והוצאות עסקה צפוי לעמוד על כ-1.7 מיליון דולר.
מועד השלמת העסקה נקבע להיום, 25 במרץ, אולם לרוכש ניתנה האפשרות לדחות את מועד ההשלמה בחודש ימים, בתנאי של העברת תשלום נוסף של 100 אלף דולר. כמו כן, בהתאם להוראות ההסכם, לרוכש יש אפשרות לבטל את העסקה בכל רגע עד למועד השלמתה.
אתמול (רביעי) נתן סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב השופט חגי ברנר צו ארעי לעיכוב הליכים, ומינה את רו"ח איציק עידן לתפקיד מנהל ההסדר של אול-יר. עידן משמש החל מחודש ינואר השנה בתפקיד יועץ כלכלי לנאמן האג"ח ולנציגות המשותפת של מחזיקי האג"ח. ההחלטה של השופט ברנר ניתנה בעקבות בקשה דחופה שהוגשה על ידי אול-יר לעיכוב הליכים לצורך גיבוש ואישור הסדר חוב. הנאמן למחזיקי האג"ח של אול-יר נתן את הסכמתו לבקשת החברה.
במסגרת הבקשה אול-יר טענה כי היא זקוקה לפרק זמן שבו יוקנה לה "שקט תעשייתי" ו"מרחב נשימה" על מנת לגבש הסדר חוב עם נושיה. הצורך של אול-יר בצו עיכוב הליכים נובע מהוראות הדין בחוק ניירות ערך לפיו אם לא יינתנו הסעדים, הנאמן לסדרות ב' ו-ד' יהיה אנוס להגיש בקשה לצו פתיחה בהליכים נגד אול-יר. זאת אחרי שלאסיפת מחזיקי האג"ח של אותן סדרות לא התייצבו מספיק מחזיקים על מנת להתנגד למהלך.
מהנספחים שצורפו לבקשה שהוגשה לבית המשפט עולה תמונה מטרידה ביחס לנזילות של אול-יר. לפי דוח תזרים המזומנים החזוי ,יתרת המזומנים של החברה בסוף חודש מרץ צפויה לעמוד על 11 מיליון דולר בלבד, ולהתכווץ ל- 2.3 מיליון דולר עד סוף הרבעון השני. הצורך הדחוף של החברה במזומנים עשוי להסביר את הלחץ של החברה לממש נכסים במחירי סוף עונה שמגלמים דיסקאונט משמעותי ביחס לערך בספרים.
בימים אלו פועלת הנהלת אול-יר למיפוי והבנת תמונת נכסיה של החברה שמחזיקה בשרשור ביותר מ-160 חברות בנות. זאת לצורך זיהוי הפרמטרים החיוניים לקידום מתווה להסדר חוב אפשרי בין החברה לנושיה. שלוש החלופות האפשריות להסדר חוב שמפורטות בנספחים לבקשה לצו הקפאת הליכים הן: הכנסת משקיע לחברה, רכישת חוב ונכסים של החברה, ומימוש מושכל וארוך טווח של נכסי החברה לצד פריסת החוב של אול-יר, לרבות כלפי מחזיקי האג"ח.