הראל ומיטב דש אוסרות על עובדים שלא התחסנו להגיע לעבודה
לפי ההודעה, הכניסה למשרדי שתי החברות תתאפשר רק בהצגת התו הירוק, תעודת חיסון, תעודת מחלים או אישור בריאותי על אי יכולת להתחסן. עד כה אימצו שני מוסדיים בלבד מדיניות אקטיבית זו. לפי ההערכות בענף, הסיבה היא ככל הנראה החשש מעימות עם ועדי עובדים
- שופרסל מציגה: קופה רושמת מי לא מחוסן
- שופרסל תחייב את עובדיה להציג תו ירוק או בדיקה שלילית כתנאי להגעה לעבודה
- משרד המשפטים נוטה להסכים: עבודה רק למחוסנים
לפי ההודעה, הכניסה למשרדי שתי החברות תתאפשר רק בהצגת התו הירוק, תעודת חיסון, תעודת מחלים או אישור בריאותי (על אי-יכולת להתחסן). מי שבחר שלא להתחסן יוכל להגיע למשרדים רק בהצגת תעודת בדיקת קורונה שלילית בעלת תוקף של פחות מ-72 שעות. החלטת החברות נוגעת גם למבקרים, כך שלא יתקבלו אנשים שאינם מחוסנים במשרדי החברות. עוד נודע כי עובדים שלא יגיעו למשרדי הראל יעבדו מהבית.
הראל מעסיקה 4,800 עובדים, חברת הביטוח עם כמות העובדים השלישית בגודלה בענף הביטוח (שנייה רק למגדל שעסיקה כ-5,300 עובדים). מיטב דש מעסיקה כ-1,000 עובדים. הבוקר דווח ב"כלכליסט" כי גם השוק הריאלי מעודד את עובדיו להתחסן. אסם, בזק, פרטנר, סלקום ויוניליוור הן בין החברות שידרשו מעובדיהן להציג תעודת מתחסן או בדיקת קורונה שלילית בהגעה לעבודה.
עד כה, כאמור, אימצו שני מוסדיים בלבד מדיניות אקטיבית בנוגע להחלטת העובדים בחברה להתחסן או שלא להתחסן. לפי בכירים בענף הביטוח, הסיבה לכך ככל הנראה היא החשש של שאר החברות מהתחזקותם של הוועדים בענף בשנים האחרונות (שכללה התאגדויות במגדל, מנורה מבטחים, הפניקס, שירביט, שלמה חברה לביטוח, AIG, כלל ביטוח ואיילון). התאגדות עובדים עשויה למנוע הרחקת עובדים ממשרדי החברה על רקע אפליה בין עובד לעובד. במיטב דש מציינים כי ההחלטה התקבלה בשיתוף עם ועד העובדים בחברה.
בביטוח ישיר נעשה בשנה שעברה ניסיון ליצור ועד עובדים על ידי ההסתדרות, אך עד כה ללא הצלחה. בתוך כך מהחברה מסרו לגבי מדיניות החיסונים כי החברה מודדת את היקף החיסונים של עובדיה (כמחוסנים פעמיים) ואת היקף המחלימים, וההנהלה תגבש את מדיניותה בהתאם לתוצאות.