$
בארץ

בכפוף לאישור ועדת חוקה: חובת בידוד במלוניות לשבים מחו"ל בשבועיים הקרובים

משך הבידוד במלוניות יהיה 14 יום ללא בדיקת קורונה, או 10 ימים למי שיבצעו שתי בדיקות וקיבלו תוצאות שליליות. בקשות חריגות ייבחנו בוועדה של משרד הבריאות בנתב"ג, כאשר בעלי תעודות מתחסן או מחלים לא יהיו מחויבים בבידוד - אך כן יהיו מחויבים בבדיקה. ועדת הכלכלה אישרה תקנות המאפשרות כניסה ויציאה של 2,000 נוסעים ביום

תומר הדר 09:5324.02.21

ועדת השרים להתמודדות עם נגיף הקורונה אישרה הבוקר (ד') במשאל טלפוני את חובת הבידוד במלונית לשבים לישראל מכל רחבי העולם. חובה זו תהיה תקפה לשבועיים הקרובים - עד ל-9.3.21, בכפוף לאישורה על ידי ועדת החוקה.

 

משך הבידוד במלוניות הוא 14 יום ללא בדיקת קורונה, או 10 ימים למי שיבצעו שתי בדיקות וקיבלו תוצאות שליליות. לפי לשון ההודעה, בקשות חריגות ייבחנו בוועדה של משרד הבריאות בנתב"ג, כאשר בעלי תעודות מתחסן או מחלים לא יהיו מחויבים בבידוד - אך כן יהיו מחויבים בבדיקה.

 

 

נוסעים ששבו לישראל בכניסה למלונית בירוטשלים נוסעים ששבו לישראל בכניסה למלונית בירוטשלים צילום: עמית שאבי

 

הודעה זו, מעודדת ככל שתהיה, עדיין אינה מספקת פתרון אמיתי לבעיה אחרת: מיום ראשון הקרוב הכניסה לישראל תהיה מוגבלת ל-200 איש בלבד. הסיבה לכך, כך צוין השבוע בדיוני ועדת החוקה, היא חוסר היכולת לוודא באמת כי הישראלים ילכו למלוניות, וגם חוסר יכולת של משרד הבריאות לטפל בנושא. האם כעת, עם קביעת חובת הבידוד במלוניות מחדש, תואיל ועדת החוקה להרים את רף הנכנסים לישראל מעל ל-200?

 

בהקשר זה יוזכר כי גם נציגי משרד הבריאות, שנכחו בדיון בוועדת הכלכלה אשר התקיים בשבוע שעבר, ציינו כי משרד הבריאות כן מסוגל לטפל בכניסות ישראלים בהיקף של כ-600 איש ביום - יעד רחוק מאוד מן ה-2000 אשר תקף השבוע. לפי נתוני רשות שדות התעופה, הבוקר אמורות לנחות בישראל ארבע טיסות רשמיות: מניוארק, מוסקבה ופרנקפורט.

 

ועדת הכלכלה: אושרו תקנות המאפשרות כניסה ויציאה של 2,000 נוסעים ביום

 

הבוקר התקיים דיון גם בוועדת הכלכלה, בנושא תיקון לתקנות העוסקות בהגבלה על פעילות שדות תעופה בעקבות הקורונה. במהלך הדיון נחשפו נתונים אודות היקף פעילות ועדת החריגים.

 

כך, לפי נתוני רשות התעופה האזרחית אשר הוצגו לראשונה בפני הוועדה, היא העניקה החל מה-7 לפברואר כ-8000 אישורי כניסה לישראל, מתוכם כ-7,000 נכנסו לארץ. כפי שפורסם בכלכליסט לפני כשבוע, היקף הבקשות דאז עמד על כ-13 אלף. לדברי ח"כ יעקב מרגי, יו"ר הוועדה, היקף הפניות הוא כ-4,500 ביום - מתוכן כ-600 נענות באישור כניסה לישראל.

 

לדברי אשר שלמון, מנהל המחלקה ליחסים בינלאומיים במשרד הבריאות, "הבעיה לא נגמרת בשדה. המלונות לא מפסיקים לערער ולנו יש כארבע שעות לבדוק את הנוחתים". יש להזכיר כי נושא הטיפול בנכנסים לישראל היה נתון בתחילת הדרך בידי ועדה שבראשה עמד יובל שטייניץ. לאחר מכן עבר הטיפול לוועדה שבראשה עמד אופיר אקוניס.

 

הוועדה ביטלה את המגבלה הפורמלית אשר אפשרה רק לחברות תעופה ישראליות להמריא ולנחות מישראל. בנוסף, אושר כי טיסה לא תוכל להגיע ארצה כטיסת מטען ולצאת עם נוסעים, ולהיפך. לבסוף, אושר סעיף חשוב הקובע כי מספר חלונות הטיסה (הנתון שמכתיב את מספר הטיסות, ת.ה) יהיה כזה שיאפשר כניסה ויציאה של 2,000 נוסעים ביום. תוקף התקנות האמורות הוא עד ה-10 במרץ.

x