בלעדי לכלכליסט
פריים אנרג'י בדרך להנפקה לפי 600-500 מיליון שקל
חברת האנרגיה הירוקה שבשליטת ירון קיקוז שואפת לגייס באחוזת בית 150—200 מיליון שקל למימון הפרויקטים שלה. הרוד שואו יחל בעוד שבועיים
הגל הירוק בבורסה, שבא לידי ביטוי בגאות המניות וההנפקות של חברות האנרגיה המתחדשת, לא עוצר. ל"כלכליסט" נודע כי פריים אנרג'י מקדמת בימים אלו הנפקה בבורסת תל אביב לפי שווי של 500—600 מיליון שקל לפני הכסף.
- רשות ני"ע שופכת מים צוננים על גל הנפקות שותפויות המו"פ
- "אנחנו מודאגים מהאופטימיות היתרה שרואים בשווקים"
- "תמחור הסיכונים בהנפקות בבורסה השתבש. זה בהחלט מטריד"
בכוונת החברה, שבשליטת ירון קיקוז ובניהול ליאור אהרון, לגייס 150—200 מיליון שקל בהנפקת מניות, שישמשו אותה לצורך השלמת והגדלת צבר הפרויקטים שלה בחו"ל. הרוד שואו יחל בעוד כשבועיים. בחברה מחזיקים גם יצחק חסן, קבלן מראשל"צ, ואריה זילברברג, בעל סוכנות ביטוח גדולה. לאחרונה ניהלה החברה מגעים לשותפות עם חברת להב אנרגיה ירוקה, החברה־הבת של להב אל.אר שבשליטת אבי לוי, בדרך להנפקה משותפת, אולם לאחר בדיקות שנערכו בלהב החליטו הצדדים להתקדם להנפקה כל אחד בנפרד.
פריים הוקמה ב־2013 על ידי קיקוז, והיא פעילה בתחום האנרגיה הסולארית.החברה יוזמת, מפתחת, מממנת, מקימה ומנהלת שדות סולאריים. לפי האתר שלה, "פריים אנרג'י הקימה עשרות פרויקטים סולאריים בהיקפים משמעותיים בישראל, ומפתחת פורטפוליו פרויקטים נרחב בשלבי הבשלה שונים בישראל, איטליה ופולין". בישראל מחזיקה פריים אנרג'י בפרויקטים בין היתר במושבים פעמי תש"ז, זרחיה ובני ראם, וכן בפרויקט גדול במושב קדש ברנע, שבהקמתו השקיעה 55 מיליון שקל במאי האחרון. יכולת הייצור של שדה סולארי זה עומדת על 18 מגה־ואט. יתר הפרויקטים מייצרים 2—3 מגה־ואט וההשקעה בכל אחד מהם נאמדת ב־4.5—12 מיליון שקל. כמו כן, בימים אלו החברה מקיימת מגעים מתקדמים כדי להיכנס גם לתחום חוות הרוח. לפי ההערכות בשוק האנרגיה, לפריים אנרג'י יש פרויקטים מחוברים, לקראת חיבור ובהקמה בהיקף של 60—80 מגה־ואט, והכנסות החברה מגיעות לעשרות מיליוני שקלים.
השווי המבוקש בהנפקה נסמך על הביצועים העתידיים של החברה, בדומה לאופן שבו מתומחרות חברות אנרגיה מתחדשת אחרות. כך, למשל, חברת נופר אנרגיה הנפיקה בבורסה בסוף 2020 לפי שווי של 2.6 מיליארד שקל אחרי הכסף, כשברשותה 40 מגה־ואט מחוברים לרשת, 60 מגה־ואט בהקמה ו־200 מגה־ואט בשלבי ייזום שונים. דוראל אנרגיה, שהונפקה ביוני האחרון לפי שווי של 575 מיליון שקל לפני הכסף ונסחרת כעת בשווי של 2.5 מיליארד שקל, מחזיקה ב־180 מגה־ואט פעילים, 320 מגה־ואט לקראת חיבור ועוד 2,500 מגה־ואט בשלבי יזמות שונים.
ב־2020 הונפקו 27 חברות, רבע מתוכן היו חברות של אנרגיה מתחדשת. הגל נמשך גם לתוך השנה הנוכחית, והוא לא כולל רק חברות אנרגיה ירוקה. כך, בסוף השבוע האחרון השלימה פינרג'י גיוס של 200 מיליון שקל לפי שווי של 780 מיליון שקל. פינרג'י, שהוקמה ונשלטת על ידי אביב צידון, פיתחה טכנולוגיה לייצור סוללה שמאפשרת הפקה של חשמל כתוצאה מהמפגש בין חמצן לאלומיניום ואבץ. פינרג'י סיכמה את המחצית הראשונה של 2020 עם הכנסות של 1.2 מיליון שקל — כמו בתקופה המקבילה — הפסד תפעולי שהעמיק פי שניים והסתכם ב־27.5 מיליון שקל, בעיקר כתוצאה מהכפלת הוצאות על מו"פ, והפסד בשורה התחתונה של 29 מיליון שקל, שיפור לעומד הפסד של 48 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019.
השווי והביקושים הגבוהים בהנפקה הושגו על רקע שני חוזים משמעותיים של החברה, מול סלקום ומול חברת ענק הודית בשם Indian Oil. מול סלקום החברה חתמה על הסכם למכירת מאות מערכות לגיבוי אנרגיה לאתרי תקשורת. חברת הענק ההודית השקיעה בפינרג'י בתחילת 2020.